1/5/17

Έχω μια απορία...

  • Στο Χρηματιστήριο, μας παρέσυρε ο κακός ο Σημίτης και παίξαμε τις οικονομίες μιας ζωής.
  • Τα διακοποδάνεια και τις πιστωτικές, μας παρέσυραν οι κακές οι τράπεζες και τα χρεωθήκαμε.
  • Τον κρατικό δανεισμό, μας παρέσυραν οι κακοί οι ξένοι που δεν μας ελέγχανε και τον εκτινάξαμε.
  • Τα ΕΣΠΑ και τις επιδοτήσεις, μας άφησε ανεξέλεγκτους η κακιά η Ευρωπαική ένωση και τα φάγαμε.
  • Τα υπερεκτιμημένα νεόδμητα σπίτια, μας παρέσυραν οι κακοί οι κατασκευαστές και τα παίρναμε.
  • Τις Cayenne, τα Hammer και τις σαμπάνιες στη Μύκονο, μας παρέσυρε ο κακός ο Κωστόπουλος με τα περιοδικά του και τα παίρναμε.
  • Το "ΟΧΙ" και τα capital controls/νέο υπερδανεισμό που αυτό συνεπάγεται, μας παρέσυρε ο κακός ο ΣΥΡΙΖΑ και το ψηφίσαμε.
Συγγνώμη, αλλά είμαστε λαός μωρών ή ηλιθίων?
Διότι μόνο τα μωρά και οι πνευματικά ανάπηροι είναι ανεύθυνοι για όσα κάνουν και έχουν άλλοι τις ευθύνες για τις πράξεις τους. 
Αλλά αν είναι έτσι χρειαζόμαστε κηδεμόνα, είτε αυτός λέγεται δανειστές είτε ΔΝΤ είτε κι εγώ δεν ξέρω τι.
Κι ασφαλώς, αν η θειά Μαρίκα από το Λεστινιό δεν έχει επαρκές μυαλό ώστε να καταλάβει πως δεν πρέπει να παίζει στο χρηματιστήριο ή να αγοράζει Cayenne, τότε πως πιστεύει ότι έχει επαρκές μυαλό ώστε να ψηφίζει?

Και τα δύο μαζί δεν γίνονται.

9 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Άρα "τυμβωρυχούντες" με Καστοριάδη, δίκαιο είχαν οι ΓΑΠ, Βενιζέλος και οι λοιποί ακολουθήσαντες απατεώνες με τα ψεύδη τους του Ελληνισμού και υπόλογοι Εσχάτης Προδοσίας. Με το PSI τους (https://www.youtube.com/watch?v=Zvws3CjWAV8) και που το ΟΧΙ του Ελληνισμού το έκαναν ναι.

    Και οι "μαζί τα «φάγαμε" και οι παραποιήσαντες το έλλειμμα για να φέρουν το ΔΝΤ, οι δημεύοντες για 99 χρόνια τον Εθνικό πλούτο κτλ.

    Ο Καστοριάδης δεν ομιλεί για απίθανους ψεύτες πολιτικούς που άλλα λένε και άλλα εφαρμόζουν ατιμωρητί, όταν τους ψηφίζει παραπλανόμενος ο Ελληνισμός.

    Ούτε για Πρόεδρο Δημοκρατίας επίορκο με βάση το άρθρο 33 του Συντάγματος (https://el.wikisource.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82#.CE.86.CF.81.CE.B8.CF.81.CE.BF_33).

    Που επιπλέον το παρέβη ατιμωρητί κάνοντας το ΝΑΙ του δημοψηφίσματος όχι, που υπέγραψε τον νόμο όλων των μνημονιακών του 2015 που αναγνώρισαν όλοι μαζί οι μνημονιακοί όλο το πλασματικό χρέος και ως μη κουρευόμενο κτλ.

    Ο Καστοριάδης δεν ομιλεί για μίαν υπό κατοχή από τους νεοναζί υπόδουλη χώρα με κυβερνώντες γκαουλάιτερς.

    Τέλος είναι τραγικό να επιβάλλει μία πολύ μικρή κλίκα που φοβάται για τα ευρά τη, που σίγουρα θα έρθει η σειρά της να τα χάσει εντός ευρώ (έλεγχοι σε βάθος 15ετίας κτλ), να επιβάλλει την εξόντωση του Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βάση το άρθρο 33 τού Συντάγματος, ο νυν ΠτΔ

      1. Ανέλαβε την άσκηση των καθηκόντων του την επομένη της ημέρας που έληξε η θητεία του απερχόμενου Προέδρου

      2. Έδωσε ενώπιον της Βουλής τον προβλεπόμενο όρκο

      Πώς είναι, λοιπόν, επίορκος; Εγώ δεν το βλέπω.

      Αυτός έκανε το ΝΑΙ ΟΧΙ; Ποιο άρθρο παρέβη ατιμωρητί; Απίστευτες ανοησίες! Εν Ελλάδι, ο ΠτΔ δεν έχει εξουσίες. Δεν είναι Κύπρος εδώ, με την προεδρική της δημοκρατία.

      Αν ήθελες να κατηγορήσεις τον Παυλόπουλο ως επίορκο, αυτό θα μπορούσες να το στηρίξεις στο ότι δέχτηκε να ορκισθεί κυβέρνηση, ή έστω ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ βουλευτής, με πολιτικό όρκο, πράγμα που -καλώς ή κακώς- δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα (Άρθρο 59). Κατά τούτο, μόνον όσοι βουλευτές έχουν δώσει τον από το προρρηθέν άρθρο τού Συντάγματος όρκο, είναι νομίμως ορκισμένοι. Οι άλλοι, τού πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΘΕΙ, συνεπώς δεν μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά των. Ο ΠτΔ και ως συνταγματολόγος, που είναι, όφειλε να το γνωρίζει και να μην δεχθεί πολιτική ορκωμοσία.

      Διαγραφή
  2. πιοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόσα χρόνια ? το θέμα είναι ότι η NΔ την έβγαλε καθαρή αγνή παρθένα ,όταν μας έταζαν δουλειές για να τους ψηφίσουμε τότε ήμασταν καλή τώρα αν πεις και κάτι σε λένε και αριστερό αναρχικό μαλακ... όχι ρε μάγκες δεν είμαστε χαζοι ούτε κολλημένη ξυπνήσαμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν έλεγα στο Καστοριάδη θα σου βάλω το παιδί σου σε δουλειά θα έλεγε όχι ? το σύστημα φταίει αλλά και οι ψηφοφόροι που το αποδέχονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μοιάζει με το "όλοι μαζί τα φάγαμε" με κάποια μικρή διασκευή. Και εγώ ως απλός σχολιαστής να αντιστρέψω αυτή την ανόητη λογική και να ρωτήσω το εξής: Σαν οι ελίτ πολιτικές και οικονομικές αλλά και πνευματικές δεν χρειάζονται στους λαούς για να τους οδηγήσουν σε έναν καλύτερο και πιο ασφαλή δρόμο τότε σε τι ακριβώς χρειάζονται οι ηγέτες και εν γένει οι ελίτ; Απλά για να στρογγυλοκάθονται;

    Και στο κάτω- κάτω της γραφής σαν οι πολιτικές κ.ά ελίτ καθοδήγησαν την πορεία να γίνει βάσει των ορέξεων των πιο μωρών ελλήνων και όχι με βάση των πιο άξιων από αυτούς -οι οποίοι σε κάποιον αριθμό- θα έπρεπε να υπάρχουν τότε γιατί ο κάθε "καστοριάδης" διεκδικεί το δικαίωμα να γράφει διδάσκοντας και πολιτικό ήθος; Απο τη στιγμή που μάλιστα αποδέχεται ότι ο ίδιος ως σημερινός και εύκολος στην κριτική κριτής δεν ρωτήθηκε όταν έπρεπε από τις ηγεσίες.

    Και αν ήταν τότε ένας έλληνας μωρός, τώρα τι άλλαξε και νομίζει ο τέως μωρός πως κάνει μια σωστή κριτική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άλλη μια προσπάθεια δημιουργίας τύψεων και ενοχών, άνευ ουσιωδών επιχειρημάτων.Τίθεται πάλι το ερώτημα εάν φταίμε η όχι. Και εφόσον φταίμε πρέπει να δεχθούμε να μας θανατώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λαός μας βρέθηκε στη φωτιά το πρωτο μισο του προηγούμενου αιώνα πόλεμοι, προσφυγιά , έριδες , διχασμοί , φτωχια και δυσπραγία , είναι δύσκολο για οποινδήποτε αστό φιλόσοφο ή προνομιούχο διανοητή να καταλάβει γιατί ο μέσος Ελληνας δεν έχει την πολιτική αρετή , την κοινονική ηθική που θα ήθελε αυτός. Η αλήθεια είναι πως ο μέσος Έλληνας προέτασε την αυτοσυντήρηση και την επιβίωσή του παρά φιλοσοφικές αναζητήσεις ή πολιτικα φούμαρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι βέβαια, θα νοιώθουμε και τύψεις!
    ασε μας ρε Κορνήλιε και συ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι δύσκολο ν' αποδεχθεί κανείς την αλήθεια, ιδίως όταν τσούζει. Ειδικά εμείς, οι Νεοέλληνες, την απεχθανόμαστε, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Χρειάζεται ωριμότητα, τόλμη και θάρρος, που δεν έχομε. Ο Καστοριάδης έχει απόλυτο δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.