25/5/17

Γερμανικό ΥΠΕΞ κατά Σόιμπλε: Οικονομική επιστήμη βουντού για την Ελλάδα

Σφοδρή κριτική από το γερμανικό ΥΠΕΞ 

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών άσκησε κριτική στα διάφορα σενάρια οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα 40 χρόνια από τους θεσμούς και το ΔΝΤ, καθώς και στους υπολογισμούς για πιθανά πρωτογενή πλεονάσματα
Με διπλωματικό, αλλά σαφή τρόπο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ επιβεβαίωσε πως εξακολουθεί να υφίσταται διάσταση απόψεων ανάμεσα στον κ. Γκάμπριελ και τον κ. Σόιμπλε, όπως μεταδίδει η DW. 
Ο Σέφερ ανέφερε ότι γνωρίζει τόσο τις αποφάσεις του Eurogroupόσο και εκείνες της γερμανικής Βουλής που αφορούν το ελληνικό χρέος. Στόχος της πρόσφατης παρέμβασής του, «που μάλλον συμμερίζεται όλη κυβέρνηση», είναι να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να «ορθοποδήσει», η δυνατότητα να επιστρέψει τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα στις χρηματαγορές, η δυνατότητα ώστε «αυτό το απίστευτα σκληρό πρόγραμμα» να αναδείξει μια προοπτική για τον ελληνικό λαό.

Ο Μάρτιν Σέφερ άσκησε κριτική στα διάφορα σενάρια οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα 40 χρόνια από τους θεσμούς και το ΔΝΤ, καθώς και στους υπολογισμούς για πιθανά πρωτογενή πλεονάσματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε πρόκειται για «οικονομική επιστήμη βουντού». 

Το ζητούμενο τώρα είναι μια απόφαση που θα συνάδει μεν με τις αποφάσεις του Eurogroup και της γερμανικής Βουλής, ταυτόχρονα, όμως, θα ανοίγει προοπτικές για τους Έλληνες.

Πηγή: DW, Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. Απ' όσο έχω παρακολουθήσει τον Sigmar Gabriel, μού φαίνεται άνθρωπος σοβαρός και προσγειωμένος. Αυτή είναι η γνώμη και των περισσοτέρων Γερμανών.
    Ο Gabriel είναι πολιτικός, βλέπει πιο μακριά από τον Schäuble, που είναι ένας απλός τεχνοκράτης, χωρίς καθόλου πολιτικό κριτήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οργή στην Κομισιόν για τη στάση Σόιμπλε

    Στα νεύρα όλων έχει αρχίσει να χτυπά ο Schäuble. Μετά διερωτώνται γιατί η Μ. Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.