7/5/17

Γιατί αγαπάμε τους ψεύτες;


Ενα μεγάλο ερώτημα, που προβληματίζει τον κάθε έλληνα είναι πώς μπορεί να εμπιστευθεί ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, πώς μπορεί να πιστέψει πολιτικούς, που συστηματικά του έλεγαν ψέματα. Όμως μερικές φορές τείνουμε να αγνοούμε ότι στην πλειοψηφία των πολιτών αρέσουν τα ψέματα. Ποτέ ουδείς κι ουδέποτε εξελέγη λέγοντας αλήθειες. Κι αποκορύφωμα τους, τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Που έδωσαν νέα απεχθή διάσταση στην ψευδολογία και στη δημαγωγία
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πολιτικοί λένε ψέματα. Αλλά πάντα έλεγαν ψέματα. Πάντα και παντού. Και σχεδόν πάντα, οι νικητές των εκλογών αλλά κι οι μεγαλύτεροι ηγέτες αυτής της χώρας ήταν οι ιδανικότεροι ψεύτες και δημαγωγοί. Κι αυτό συμβαίνει διότι ο κόσμος δεν αντέχει την αλήθεια. Δεν θέλει να ακούει αλήθειες. Προτιμά τα ψέματα, τον ικανοποιούν, του κατευνάζουν την αγωνία, τον κάνουν να καταπολεμά τον φόβο και την ανασφάλεια για την αβεβαιότητα του αύριο. 
Γι’ αυτό ο δημοφιλέστερος ηγέτης της μεταπολίτευσης ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο ιδανικότερος δημαγωγός κι ο μεγαλύτερος ψεύτης. Το 1981, ο Ανδρέας κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» κι «Έξω οι βάσεις του θανάτου». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτα σχετικά. Έκανε ακριβώς το αντίθετο. 
Ενίσχυσε την σχέση με την ΕΟΚ, παρέμεινε στο ΝΑΤΟ και διατήρησε τις αμερικανικές βάσεις μέχρις ότου οι ίδιοι οι αμερικανοί έκριναν ότι τους είναι άχρηστες. Αλλά ο κόσμος ήταν ικανοποιημένος. Δεν τον πείραξαν τα ψέματα του Ανδρέα. Γιατί τον «μπούκωσε» με πολλά, πάρα πολλά χρήματα. Ειδικά στη δεκαετία του 1980, το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων εκτοξεύθηκε. Γιατί η τότε κυβέρνηση διαχειρίστικε τεράστια χρηματικά ποσά που τα έριξε στην κατανάλωση αποκλειστικά, μετατρέποντας τους έλληνες σε έθνος αντιπαραγωγικό αλλά «βολεμένο» και κρατικοδίαιτο. Έθνος της ήσσονος προσπάθειας.

Για τη συνέχεια MarketNews

6 σχόλια:

  1. Από την δικιά μου εμπειρία αυτοί που λένε ψέματα πιστεύουν τα ψέματα, ακόμα χειρότερα όταν τους λες την αλήθεια νομίζουν ότι λες ψέματα ή τους κοροϊδεύεις!!!
    Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε όλα τα ψέματα των πολιτικών μαζεμένα, τι είπαν - τι έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Dimitris D.
      Θα χρειαζομαστε τουλάχιστον 3.000 χρονια να διαβαζουμε.

      Διαγραφή
  2. Αυτό για το οποίο προσπαθεί να μας πείσει ο τίτλος, είναι μία "λογική" που βολεύει τους ψεύτες και τους κλέφτες, και γιατί όχι και τους ψυχοπαθείς δολοφόνους. Εδώ τις προάλλες (προχθές δηλαδή) καθώς λέγεται ένας κατά 95% τυφλός βίαζε και κακοποιούσε μία νεαρά φοιτήτρια που απλά προσπάθησε μέσω της εργασίας να βγάλει τα προς το ζειν της.

    Και αφού τον συνέλαβαν τον αθεόφοβο, και καθώς βρήκαν και το θύμα δεμένο και κακοποιημένο χειροπόδαρα επάνω στο κρεβάτι, αυτός ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε το θύμα πως ήταν το φετίχ του.

    Και έτσι όπως και ο κατά 95% τυφλός έτσι και ο αρθρογράφος του παρόντος άρθρου, μας κατηγορεί πως είναι το φετίχ μας.

    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είχαμε άλλες επιλογές δηλαδή ??? πιον το λεβέντη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιλογή είναι ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Δικαιούνται, φρονώ, μία ευκαιρία...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.