3/5/17

Ο Παντελής Σαββίδης... απασφάλισε, εν όψει Γενοκτονίας: Εκ βαθέων για την ποντιακή υπόθεση

Στις τελευταίες εκλογές της ΠΟΕ, με την παρότρυνση φίλων, αποφάσισα να εκτεθώ στην ψήφο των Ποντίων συμπατριωτών και να βοηθήσω στην προσπάθεια που γίνεται για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και τη διατήρηση της ποντιακής συνείδησης και παράδοσης. Σημαντικό τμήμα των Ποντίων με τίμησε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη του και οφείλω να ευχαριστήσω γι' αυτήν την τιμή.

Στην σύντομη ομιλία που έκανα κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης επέμενα πως κινητήρια δύναμη του ενδιαφέροντός μου ήταν η ενότητα του ποντιακού ελληνισμού, και στην κατεύθυνση αυτή θα κατέβαλα τις όποιες δυνάμεις διέθετα.
Αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που με οδηγεί στη σύνταξη του κειμένου αυτού. Ο δεύτερος είναι η αντίληψή μου για τη δημοκρατία και την αντιπροσώπευση. Δεν θεωρώ απροϋπόθετη την αντιπροσώπευση. Ο εκλεγμένος σε οποιοδήποτε όργανο οφείλει να δίνει στους εντολείς του εξηγήσεις δημοσίως για τα πεπραγμένα του, κυρίως όταν τα θέματα είναι σημαντικά και οι στιγμές κρίσιμες. Οι εκδηλώσεις τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας με αφορμή τη 19η Μαΐου και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί ικανοποιούν και τις δύο παραπάνω προϋποθέσεις για μια δημόσια τοποθέτηση. Η ενότητα διακυβεύθηκε και οφείλουμε κάποια εξήγηση γι’ αυτό, σύμφωνα με την εντολή που λάβαμε.
Ως γνωστόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ με την ψήφο της πλειοψηφίας που εξέλεξε ως πρόεδρο τον Χρήστο Τοπαλίδη, ενέκρινε την πρόταση κατά του ενωτικού εορτασμού της επετείου. Όπως, δηλαδή, γινόταν κάθε χρόνο. Η άλλη πρόταση, του ενωτικού εορτασμού, την οποία υποστήριξε η μειοψηφία, έλεγε με λίγα λόγια τα εξής: Να αρχίσουμε τις εκδηλώσεις από την πλατεία Αγίας Σοφίας και να γίνουν όλα όσα η ΠΟΕ κάνει κάθε χρόνο. Μόλις τελειώσουμε, να πάμε στον Λευκό Πύργο, να γίνει υποστολή της σημαίας και από εκεί πεζή να διαδηλώσουμε μέχρι το τουρκικό προξενείο.
Η πρόταση που προσπαθούσε να συγκεράσει τις απόψεις ΠΟΕ και ΠΟΠΣ, απερρίφθη συγκεντρώνοντας πέντε ψήφους (η πλειοψηφούσα συγκέντρωσε εννέα).
Υπήρξε και μια τρίτη πρόταση που αναφερόταν σε δύο εκδηλώσεις και αντιπροσωπεία της μιας ομοσπονδίας που θα αποστέλλονταν στην εκδήλωση της άλλης, αλλά αυτή συγκέντρωσε δύο ψήφους. Έτσι, για άλλη μια φορά, οι εκδηλώσεις τιμής θα γίνουν ξεχωριστά. Κατά την άποψή μου αυτό είναι μεγάλο λάθος. Ιδού μερικές επισημάνσεις.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.