8/5/17

Το «Αλβανικό Βιλαέτι των... Ιωαννίνων» θυμήθηκαν τα Τίρανα

Με την επίσημη ανοχή και «ευλογία» των αλβανικών αρχών, συνεχίζεται η καλλιέργεια του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού εις βάρος της Ελλάδας.
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αλβανίας στα Τίρανα παραχωρήθηκε για την πραγματοποίηση εκδήλωσης για την 140η επέτειο της ίδρυσης της λεγόμενης «Αλβανικής Επιτροπής των Ιωαννίνων», στην οποία παραπέμπει συχνά ως σημείο αναφοράς ο αλβανικός εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός.
Η Επιτροπή αυτή, όπως ανέφερε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης ιδρύθηκε τον Μάιο του 1877 από «αλβανούς πατριώτες» από όλες τις επαρχίες του Βιλαετιού των Ιωαννίνων από το Μπεράτι και την Αυλώνα μέχρι το Τεπελένι, το Αργυρόκαστρο την Πρέβεζα και την Πρεμετή, με σκοπό να διακηρύξουν την Ένωση όλων των περιοχών που κατοικούσαν Αλβανοί σε ένα και μόνο βιλαέτι, προκειμένου να αποφευχθεί ο «διαμελισμός των εδαφών αυτών από τα γειτονικά κράτη».
Η «Αλβανική Επιτροπή των Ιωαννίνων» έστειλε υπόμνημα στον Σουλτάνο ζητώντας την Ένωση όλων των «αλβανικών εδαφών» σε ένα βιλαέτι και ταυτόχρονα οργάνωσε τα επόμενα βήματά της. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, σύμφωνα και με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους οργανωτές του συνεδρίου, η «Αλβανική Επιτροπή Ιωαννίνων» αποφάσισε την οργάνωση εξέγερσης εναντίον του Οθωμανικού κράτους με την συμμετοχή και των αλβανών αξιωματικών που υπηρετούσαν στον Οθωμανικό Στρατό και συγχρόνως έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, με σκοπό να πεισθεί η Αθήνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου αλβανικού κράτους. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που παρουσίασαν αλβανοί εθνικιστές που οργάνωσαν την εκδήλωση, η «Αλβανική Επιτροπή» προσέφερε ως... αντάλλαγμα στην Αθήνα τη συναίνεση της για την επέκταση του ελληνικού κράτους προς τη Θεσσαλία,τη Θράκη και τη Μακεδονία. Αυτές οι ιδέες που θα οδηγούσαν σε ίδρυση Αλβανικού Πριγκιπάτου που θα επεκτείνονταν μέχρι την Πρέβεζα απορρίφθηκαν από το ελληνικό κράτος, το οποίο όχι μόνο δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει τον εθνικό στόχο της απελευθέρωσης της Ηπείρου από τον Οθωμανικό ζυγό, αλλά διατηρούσε σταθερά και το όραμα της απελευθέρωσης των ελληνικών πληθυσμών μέχρι τον Γνεύσιμο Ποταμό.

Για τη συνέχεια Liberal

31 σχόλια:

  1. >η καλλιέργεια του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού<

    Διαφωνώ κάθετα και με τούς δύο αυτούς όρους, που είναι προϊόν διαστρέβλωσης, η οποία εισήχθη μετά την Μεταπολίτευση.

    α) Αλυτρωτισμός είναι κίνηση για την απελευθέρωση υποδούλων ομοεθνών/εδαφών. Οι Αλβανοί δεν έχουν τίποτε προς απελευθέρωση στην Ελλάδα, συνεπώς, καλλιεργούν επεκτατικές (ιμπερισλιστικές) βλέψεις.
    Η Ελλάδα δικαιούται και όφειλε να έχει αλυτρωτικές βλέψεις προς την Αλβανία, λόγω τής κατεχομένης Β. Ηπείρου, αλλά δυστυχώς έχει παραιτηθεί όλων της των αξιώσεων με το δόγμα τού "δεν διεκδικούμε και δεν παραχωρούμε τίποτε".

    β) Ο εθνικισμός έχει να κάνει με τον αλυτρωτισμό, αλλά όχι και με τον επεκτατισμό. Συνεπώς, δεν είναι εθνικισμός αυτός των Αλβανών, αλλά σωβινισμός. O εθνικισμός είναι αίσθημα υγειές, ο σωβινισμός όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναλογα πως το βλεπεις. Και οι Αλβανοι Αυτο με την Βορεια Ηπειρο το βλεπουν σαν Σωβινισμο. Γιατι ας τα λεμε εξω απο τα δοντια, το να λες πως στην Βορεια Ηπειρο ζουν Ελληνες οταν μονο σε καποια χωρια της Κατω Δροπολης και στην Χιμαρα (Κι εκει οχι στην πλειοψηφεια καθως η μειονοτητα δεν εβγαλε καν Δημαρχο) υπαρχουν Ελληνες. Η Μειονοτητα βγαζει Εναν μονο Βουλευτη, και σε απολυτους Αριθμους δεν ξεπερνανε τους 50 χιλιαδες. Οποτε για ποια Βορεια Ηπειρο μιλαμε?

      Αυτα ακουνε οι Αλβανοι απο τη δεκαετια του 90 και βγαζουν τα περι τσαμουριας. Επισης το να λες οτι υπαρχουν Ελληνες στο Τεπελενι η στην Κορυτσα η ακομα και στους Αγιους Σαραντα θα βρεθεις προ εκπληξεως εαν ποτε τα κατακτησεις γιατι ειναι γεματα με Αλβανους.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει "ανάλογα", όταν μιλάμε με ιστορικά στοιχεία.

      Όσο για τούς Έλληνες τής Β. Ηπείρου, ζουν τόσοι όσους έχετε αφήσει ακόμη, Αλβανέ!

      Διαγραφή
    3. προς τον Aris Beqo . Αν γνωριζες λιγο Ιστορια δεν θα μιλαγες καθολου !! Αλλα δεν φταις εσυ ... εμεις τρωμε τα σκατα !! Απλα δες απο μικρα Ασια , Αλβανια , δες τι στοιχεια Ελληνικα υπαρχουν και πριν απο ποσα χρονια και τοτε ισως σκεφτεις αυτα που γραφεις !!

      Διαγραφή
    4. Ναι γιατί 200.000 Έλληνες ηπειρωτες ζουν στην ελλαδα.αν επιστρέψουν θα ψάχνεις να βρεις αλβανους εκει....αλβανε!

      Διαγραφή
    5. Ποτε δεν υπηρχαν 200.000 Ελληνες στην Αλβανια!!! Εαν υπηρχαν θα εβγαζαν δημαρχους Ελληνες στην Κορυτσα και στο Αργυροκαστρο!!!

      Καμια γενοκτονια δεν εχει γινει εναντιον τους ωστε να λετε πως ερημωθηκαν και ουτε εφυγαν τοσοι ωστε να λετε πως Αδειασε η Κορυτσα, το Αργυροκαστρο, και οι Αγιοι Σαραντα. Μια χαρα γεματοι ειναι εαν εχετε παει ποτε σας. Η Μειονοτητα καθε χρονο βαζει ηποψηφιοτητες για Δημαρχους στις παραπανω πολεις αλλα ποτε δεν καταφεραν ουτε 10% να μαζεψουν σε ψηφους. Οταν δεν βγαινουν οι αριθμοι βγαζετε ηλιθιοτητες του τυπου εφυγαν εξω. Και στην Χιμαρα ας πουμε γιατι δεν εφυγαν? Αλλα ακομα κι εκει αυτη τη φορα δεν εβγαλαν καν Δημαρχο!

      Η Ελληνικη μειονοτητα στην Αλβανια με το ΖΟΡΙ βγαζει ΕΝΑΝ βουλευτη και αυτον επειδη παντα ηταν σε συμμαχια με ενα απο τα μεγαλα κοματα και ετσι εβγαινε κερδισμενη με μπονους καθως οι μικροι οφελουνται απο τις συμμαχιες.

      Εγω ειμαι χριστιανος Ορθοδοξος εδω και γενιες και γενιες αλλα ποτε δεν νιωθαμε Ελληνες και ειμαι απο τον Νοτο κιολας. Αυτη η καραμελα του οποιος ειναι Χριστιανος ειναι και Ελληνας εχει καταντησει γελοιο!

      Διαγραφή
    6. Αρη...(γνήσιο αλβανικο ονομα)θαυμαζω το πάθος σου πραγματικα.τετοιο πάθος εσύ και οι γενιτσαροι.και εσύ όπως και άλλοι θα δείτε στο μέλλον την αλήθεια. Εύχομαι μόνο, εν Χριστό αδελφε,να μην της γυρίσετε την πλατη!

      Διαγραφή
    7. Κλασική μέθοδος εκφοβισμου. Την αλήθεια την έχω δει εδώ και αρκετό καιρό και δεν περίμενα εσένα. Πάντως και οι Έλληνες χρειάζονται λίγο να δουν την Αλήθεια γιατί μου φαίνεται πως από τον πολύ εγωισμό που έχετε δεν ξέρετε τι λέτε.

      Διαγραφή
  2. Οι μεγαλοιδεατισμοί των Αλβανών ξεκινούν μετά την πτώση του κομμουνισμού. Ο Ενβέρ Χότζα χτύπησε τους Τσάμηδες σαν συνεργάτες των φασιστών. Οι Έλληνες της Β. Ηπείρου όσοι δεν είχαν εκδηλωθεί και από τον φόβο μην πάνε φυλακή επί Χοτζα είχαν γίνει μέλη του PPSH και γι αυτό μετά ακολούθησαν τον Φάτος Νάνο και όχι τον Μπερίσα. Οι περισσότεροι όμως μετά το 1991 ήρθαν στην μητέρα Ελλάδα και αφήσαν πίσω τους παππούδες για να μην πλιατσικολογήσυν τις περιουσίες τους οι Λιάπηδες...!! Οι σημερινοί αριθμοί δεν εκφράζουν την πραγματικότητα στην Βορειο Ήπειρο και οι Τσάμηδες βρίσκουν και κάνουν. Ο μόνιμος φόβος των Αλβανών είναι οι Έλληνες και όχι οι Ιταλοί που κάνουν ότι θέλουν στην Αλβανία. Γνωρίζουν ότι μέχρι τον Σκουμπίνι (Γενούσο) ποταμό είναι Ελλάδα και αυτό το μαρτυρουν τα αρχαία μνημεία και τα μοναστήρια μας εκεί. Όσο για την Κορυτσά με τους Ελληνόβλαχους που ουσιαστικά ελέγχουν την περιοχή, μάλλον φιλοελληνικό είναι το κλίμα. Αν γινότανε δημοψήφισμα για τον αν θέλουν να ενωθούν με την Ελλάδα όλος ο νότος πλην Ελμπασάν θα ήταν θετικός..!! Αν ζήσει κανείς εκεί θα καταλάβει ότι οι Αλβανοί δεν εμπιστεύονται τους διεφθαρμένους χασισέμπορους πολιτικούς των Τιρράνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ακουω Θεε μου. Δεν εχεις ιδεα της πραγματικοτητας. Πηγαινε μια στο Τεπελενι η στην Αυλωνα ακομη και στους Αγιους Σαραντα και θα βρεθεις προ εκπληξεως. Και ο Ραμα απο τον Νοτο ειναι αλλα δεν ειναι Ελληνας. Κοψτε τις βλακειες οταν δεν εχετε καμια γνωση.

      Διαγραφή
  3. @Aris " εαν ποτε τα κατακτησεις γιατι ειναι γεματα με Αλβανους."
    Ούτε πια από την Χρυση Αυγή δεν ακούς τέτοια πράγματα.
    Ξεκόλλα από τις βλακείες του Χότζα και του κάθε μαφιόζου που κοιταν να σας συσπειρώσουν εναντίον της Ελλάδος την ώρα που σας κλεβουν τη μπουκιά από το στόμα.
    Τις περιουσίες τους ζητάνε οι Ελληνες της Βορείου Ηπείρου.
    Δεν είναι ντροπή να συλλαμβάνονται δικαστές με 3 εκ ευρώ στην τράπεζα, να γίνονται θέμα σε ολη την αλβανική τηλεόραση, καί ομως 3 χρόνια μετά ακόμα να δικάζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση να πάρουν τις περιουσίες τους αλλά πρέπει να ξέρεις πως αυτό είναι γενικό φαινόμενο στην Αλβανία και οι βεντετες που έχουν ανοιχτεί λόγω αυτού του Προβλήματος έχουν κοστίσει από την πτωση του Κομμουνισμου και εντεύθεν 10 χιλιάδες ζωές Αλβανών. Το χάος που άφησε ο Κομμουνισμός έχει φέρει αυτά τα προβλήματα. Οπότε δεν είναι μόνο οι Έλληνες αλλά όλοι οι Αλβανοί που έχουν τόσα χρόνια κι ακόμη να τα πάρουν. Αλλά τα περί Βόρειας Ηπείρου μέχρι και καλά το Ελμπασαν είναι παραμύθια για αγρίους. Όπως και το ότι η Άρτα ήταν και καλα Αλβανικά, πράγμα που δεν ισχύει γιατί ο οποιοσδήποτε μπορεί να πει ότι του καπνίσει.

      Διαγραφή
    2. "Ο Ράμα είναι από το Νότο". Από το Βούνο ( Βουνό ) δεν κρατάει ρε Αρη; Στο Βούνο Αλβανοί ήταν; Κουμμούνια Έλληνες ήταν που κάναν πλάτη στο Χότζα.
      Στείλανε μερικούς Έλληνες στο Σπάτς αλλά τους τα "πλήρωσε" όλα ο θεός εις διπλούν!
      Σε όλη την Αλβανία κάνεις ελευθερα αγοροπωλησίες γής ναι ή όχι; Έχει μοιράσει το κράτος τίτλους ιδιοκτησίας ;
      Γιατί μόνο στα χωριά της Χιμάρας δεν έχουνε δώσει τίτλους;
      Γιατί υπάρχει αυτό το "πρόβλημα" και κουβαλάνε Τόσκιδες που δεν έχουνε δει θάλασσα στη ζωή τους και τους αναγνωρίζουν τίτλους.
      Το πρόβλημα είναι "ειδικό" και όχι "γενικό".

      Διαγραφή
    3. Απτό Βουνό ήταν και η γιαγιά μου. Δεν ήξερε γρι Ελληνικά όμως. Οπότε όχι δεν ήταν όλοι Έλληνες.

      Διαγραφή
    4. Τίτλους δεν έχουν δώσει ούτε σε πολλά άλλα μέρη τι λες? Αυτή η διαδικασία παίρνει χρόνια. Και Ανάλογα την περίπτωση. Επίσης έχουν δώσει τίτλους και στην Χιμάρα σε μπόλικους, τώρα μεμονωμένες περιπτώσεις σίγουρα θα υπάρχουν.

      Διαγραφή
    5. Άρη Μπέκο
      πότε χρονολογείται το πρώτο γραπτό κείμενο στη γλώσσα των Αλβανών;
      Αν ξέρεις, γράψε μου.

      Διαγραφή
    6. Το πρώτο γραπτό που έχει βρεθεί και είναι εξολοκλήρου στα Αλβανικά χρονολογειται το 1210 από κάποιον Teodor Shkodrani στα αρχεία του Βατικανού με Λατινικούς χαρακτήρες. Περιλαμβάνει 3 μέρη. Φιλοσοφία και Θεολογία.

      Διαγραφή
    7. Το πρώτο γραπτό με αλβανικό αλφάβητο, είναι του 19ο αιώνα.
      Εκεί, στη Βόρειο Ήπειρο, όπου σκάψεις, βρίσκεις νομίσματα ή μάρμαρα με ελληνικές επιγραφές χιλιάδων ετών.
      Οι Αλβανοί κατέβηκαν στο νότο της σημερινής Αλβανίας τους τελευταίους αιώνες.
      Ειδικά στους Αγίους Σαράντα και τον Αυλώνα, το ομολόγησε ο Μπερίσα στην αλβανική βουλή.
      Κατέβασε με σχέδιο Αλβανούς από τη βόρειο Αλβανία.
      Οπότε, καλό είναι να υπερασπίζεσαι το λαό και το έθνος σου, όμως αυτό να γίνεται και με μια σοβαρότητα.
      Στη Βόρειο Ήπειρο-Νότιο Αλβανία, μας βρήκατε.
      Ήλθατε από αλλού, αγράμματοι, άξεστοι, χωρίς αλφάβητο και τώρα πάτε να μας πείσετε ότι η περιοχή είναι αλβανική.
      Ανήκει στο κράτος της Αλβανίας, όμως ήταν επί χιλιετίες ελληνική, υπό την έννοια της κατοίκησής της από Έλληνες.
      Καλό είναι λοιπόν να έχουμε αυτογνωσία και να ξέρουμε τι λέμε και τι γράφουμε.

      Διαγραφή
    8. Στην Αυλώνα ειδικά είναι οι πιο πατριώτες Αλβανοί οπότε δεν ξέρω που τα βρισκετε αυτά.

      Και όχι έχει βρεθεί γραπτό το 13 αιώνα γραμμένο στα Αλβανικά στα αρχεία του Βατικανού. Τι να κάνουμε τώρα?

      Το ότι δεν είχαμε αλφάβητο αυτό δεν σημαίνει πως δεν είχαμε γλώσσα. Γενικά το Αλβανικό έθνος είχε πιο πολύ φυλετικη διοίκηση και λιγότερο κρατική γιαυτό και αργήσαμε να κάνουμε κράτος.

      Εάν όντως είστε ο Σάββας Καλεντεριδης τότε ντροπή σας. Ούτε αξεστοι ειμασταν και ούτε αγράμματοι. Και ένας Άνθρωπος σαν του επιπέδου σας θα πρεπε να μετράει καλύτερα τα λόγια του.

      Θέλετε να αποδείξετε ντε και καλά πως η Βόρειος Ήπειρος ήταν Ελληνική, κι εγώ σας λέω πως αν ήταν θα είχε φανεί σε όλο τον Νότο κι όχι μόνο στην Χιμάρα. Που στη ουσία είναι χωριό. Θα υπήρχαν Έλληνες και στην Κορυτσά (που δεν υπάρχουν τόσοι) θα υπήρχαν και στο Αργυροκαστρο (πολύ λίγοι στον αριθμό) και τα λοιπά. Θα είχε φανεί και στις Βουλευτικές εκλογές αλλά με το ζόρι βγάζουν έναν Βουλευτή.

      Θα πρέπει να ξέρετε πως δεν φταίνε μόνο οι Αλβανοί γιαυτα που γίνονται και θα έπρεπε κι εσείς να δείξετε λίγο αυτογνωσία στον Ρατσισμό που επιδεικνύεται και που μας βλέπετε σαν κατώτερους που θα πρεπε μια ζωή να σας ειμασταν ευγνώμων και να σας φιλάμε τα πόδια επειδή δώσατε δουλειές σε κάποιους Αλβανούς. Δεν κάνατε δα και καμιά μεγάλη αγαθοεργια. Εννοείται κανείς δεν είναι τέλειος και αν κάποιος έχει κριτική απέναντι στην Αλβανία πρώτος είμαι εγώ, αλλά αυτό που κάνει η Ελλάδα κοντεύει τον Φασισμό. Να μας απειλειτε κιόλας με πόλεμο κάθε φορά που λέμε κάτι και να λέει Ο Καμμενος εμείς έχουμε πολλά τανκς.

      Ειλικρινά λυπηρό.

      Διαγραφή
  4. Ρώτησα 3 Αλβανοπουλα 15,16και23 ετών που μεγάλωσαν στην Ελλάδα και είναι υποψήφια να λάβουν την Ελληνική υπηκοότητα:"τα Γιάννινα, η Άρτα, η Πρέβεζα κα η λοιπή Ήπειρος είναι Ελληνική ή Αλβανική;" "ειναι Αλβανική και την πήραν η Έλληνες από τους Αλβανούς!" μου απάντησαν! Καημένη Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρετε γιατί οι ανόητοι είναι αήτητοι? Για τον εξής απλό λόγο , δεν αμφιβάλλουν σε καμία περιπτωση και ποτέ από αυτό που τους καρφωσαν στο μυαλό.
    Ο φασισμός είναι το καταφυγιο του βλακα , και δόξα τω Θεό τέτοιοι αφθονούν στις μέρες μας και μάλιστα κατέχουν υψηλά αξιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, και πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στις Αληθειες ακόμη κι αν μας πονάνε.

      Διαγραφή
  6. Για διώξεις και αρπαγές περιουσιών των Β/Ηπειρωτών δεν έχει τίποτε ακούσει ο Αλβανός αλήτης, που εξακολουθεί να προκαλεί εδώ μέσα με την γνώριμη για την φάρα του αναίδεια, που τού επιτρέπει και η ελληνική ανοχή. Δεν ξέρει γιατί η μειονότητα, ακόμη και όσους άφησαν να μείνουν, δεν βγάζουν Δήμαρχο.

    Το κακέκτυπο τού Μουσολίνι, που έχουν για πρωθυπουργό, τούς οδηγεί σε περιπέτειες, φουσκώνοντάς τους τα μυαλά με μεγαλοϊδεατιμσούς και σύντομα θα νοιώσουν τι θα πει να σπας τα μούτρα σου.

    Ήλθαν ψωμοζητώντας στην Ελλάδα, βρήκαν δουλειές και μετά στρέφονται εναντίον τής ελληνικής μειονότητας, όντας ταυτοχρόνως ο πιστότερος σύμμαχος τής Τουρκίας, που δεν τούς έχει δώσει τίποτε απολύτως. Αυτοί είναι οι Αλβανοί, αυτοί ήσαν πάντα. Σύμμαχοι των Οθωμανών (λέγε υποτακτικοί των), στην συνέχεια, όταν Έλληνες, Σέρβοι και Βούγαροι έδιωξαν τούς Οθωμανούς, ήλθαν οι Ιταλοί, που τούς έφτιαξαν κράτος. Το Πρωτόκολλο τής Κερκύρας 2014, το οποίο έχουν υπογράψει και το οποίο προβλέπει την αυτονομία τής Β. Ηπείρου, το καταπάτησαν με τις πλάτες των νέων προστατών-αφεντικών τους, των Ιταλών κι έκτοτε κατέχουν παρανόμως την Β. Ήπειρο.
    Το 1939 πουλήθηκαν στους Ιταλούς εντελώς, δεχόμενοι των βασιλέα τής Ιταλίας Βίκτωρα Εμμανουήλ, σαν βασιλέα και τής Αλβανίας, δηλαδή μπήκαν κι επισήμως δούλοι των Ιταλών. Όταν οι τελευταίοι επετέρθησαν στην Ελλάδα την 28/10/1940, οι Αλβανοί ακολούθησαν, όπως το Κολλητήρι τον Καραγκιόζη, οσμιζόμενοι πλιάτσικο. Έσπασαν τα μούτρα τους μαζί με τ' αφεντικά των και όταν τον επόμενο χρόνο, χάρη τούς Γερμανούς, κατάφεραν να μπουν στην Ελλάδα, έκαναν τα αίσχη που έκαναν στην Θεσπρωτία.
    Το 1943, μετά την συνθηκολόγηση τής Ιταλίας, πούλησαν και τούς Ιταλούς και ντύθηκαν γερμανικές στολές. Όταν οι Γερμανοί απεχώρησαν από την Ελλάδα, τότε την κοπάνησαν άρον-άρον από την Θεσπρωτία, για να μην πέσουν στα χέρια τού ΕΛΑΣ. Ο Ζέρβας έπιασε όσους πρόλαβε και τούς εκτέλεσε, αλλά τα περισσότερα καθάρματα είχαν διαφύγει.

    Σήμερα έχουν προστάτες τούς Αμερικανούς και τούς Τούρκους, αλλά στην Ελλάδα ψωμίζονται. Οι Αμερικανοί τούς έσωσαν από τούς Σέρβους, που τούς είχαν πάρει φαλάγγι στο Κόσοβο, για να επιστρέψουν, κατά την συνήθη τακτική τους, πάντα με πλάτες ξένες και να κάνουν τα εγκλήματα που έκαναν εκεί.

    Τώρα έχουν ένα μόρφωμα που ζει από την πώληση ναρκωτικών και όπλων, που βρήκαν άφθονα στις αποθήκες τού Χότζα μετά την πτώση τού κομμουνισμού, κι ακολουθούν τον καραγκιόζη, που τούς τάζει "Μεγάλη Αλβανία", πάντα με την βοήθεια των ναρκωτικών.

    Κάποτε θα καταλάβουν το λάθος που έκαναν και κάνουν στρεφόμενοι εναντίον αυτών που τούς ταΐζουν, αλλά θα πάρουν ακόμη ένα σκληρό μάθημα, αφού δεν έμαθαν από το παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος μας ταΐζει? Όσοι ήρθαν Ελλάδα το 99% δούλεψε και κανείς δεν μας έδωσε τσάμπα φαΐ. Όπως και νομίζω κανείς από τους Έλληνες δεν ζει τσάμπα στις Γερμανιες, Αυστραλιες Αμερικες και τα λοιπά.

      Εμάς μα κατέκτησε η Ιταλία γιατί δεν είχαμε στρατό να αντισταθούμε. Και πριν έρθουν οι Τούρκοι πολέμησαν 25 Χρόνια εναντίον τους. Οπότε αυτές τις Βλακειες του ποιος πολέμησε ποιον άστα στην άκρη. Και το Κόσοβο δεν ήταν ποτέ Σερβικό και πάντα πλειοψηφία ήταν οι Αλβανοί και οι Σέρβοι ποτέ δεν ξεπέρασαν το 30% αλλά έτσι σας έχουν κάνει να πιστεύετε ότι οι Αλβανοί έκλεψαν το Κοσσυφοπέδιο από τους Σλάβους όταν μέχρι και η κουτσή Μαρία ξέρει πως οι Σλάβοι ήρθαν στην Βαλκανική τον 6ο αιώνα.

      Για κακή μας τύχη είχαμε κομμουνισμο που μας άφησε 50 χρόνια πίσω και είχαμε πάλι την κακή μας τύχη να έρθουμε σε ένα κάργα ρατσιστικό κράτος όπως Η Ελλάδα. Όσοι πήγαν Ιταλία και Αμερική είχαν πολύ καλύτερη μεταχείριση. Τώρα οι Έλληνες ξαναφέυγουν μετανάστες, είδες πως τα φέρνει η ζωή?

      Όλο το μπάχαλο γίνετε μόνο στην Χιμάρα ενώ στα άλλα μειονοτικα χωριά δεν κουνιέται φύλο. Έχεις αναρωτηθεί γιατί? Επειδή στην Χιμάρα έχουν παρησφρησει κάποιοι Έλληνες Εξτρεμιστες που δυναμιτίζει το κλίμα και την έχουν δει καουμπόηδες.

      Διαγραφή
    2. " Επειδή στην Χιμάρα έχουν παρησφρησει κάποιοι Έλληνες Εξτρεμιστες" Εννοείς μήπως οικογένειες που δεν είναι από τη Χιμάρα; Που είδαν τα μαγαζιά τους να πέφτουν αλλά την πολυκατοικία του Κοκδήμα να μένει όρθια;

      "Όσοι ήρθαν Ελλάδα το 99% δούλεψε και κανείς δεν μας έδωσε τσάμπα φαΐ. "
      Δίκιο έχεις αλλά την επιλογή αυτή δεν σου την έδωσε καμία άλλη χώρα από αυτές που λες. Ούτε η Αμερική, ούτε η Τουρκία, ούτε η Ιταλία...
      Μπορεί να μη αισθάνεσαι οτι χρωστάς τίποτα, αλλά το μίσος δεν το βλέπεις λίγο υπερβολικο;

      Και να σου πω στο χωριό μου στην Πελοπόννησο έχουμε πολλούς Αλβανούς ( Οχι Βοροηπειρώτες, κυρίως από Λούζνια, Ελμπασάν, ακόμα και από Σκόδρα). Νοικοκύρηδες, οικογενειάρχες , δούλεψαν, αγόρασαν τα κτήματά τους, τα μαγαζάκια τους μιά χαρά είναι.
      Οπου σταθούν και όπου βρεθούν οι άνθρωποι καλά λόγια λένε για την Ελλάδα.
      Τα περισσότερα πράγματα για την Αλβανία από αυτούς τα μαθαίνουμε.
      Από την Αλβανία φεύγουν άνθρωποι της μεσαίας τάξης όχι για τη φτώχια αλλά για τη διαφθορά και την ανομία. Δεν θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδίά τους σε τέτοια χώρα.
      Το πρόβλημα της Αλβανίας δεν έιναι η Ελλάδα, είναι οι Αλβανοί που για 50 ευρώ που τους δίνει ο υποψήφιος βουλευτής ναρκοέμπορος- μαφιόζος του δίνουν την ψήφο τους.
      Δες τα αμάξια στο parking της Βουλής στα Τίρανα και ψάξε αν οι βουλευτές με τις δηλώσεις τους δικαιολογούν τέτοια αμάξια. Ταυτόχρονα, σε βάζουν φυλακή αν βάψεις το σπίτι σου χωρίς άδεια από την πολεοδομία.
      Και έπειτα όλοι αυτοί προσπαθούν να σε πείσουν ότι οι πυραμίδες ήταν σχέδιο της ΕΥΠ, ότι θα κάνει η Ελλάδα επίθεση για να πάρει τη Β. Ηπειρο, και πρέπει να είστε "ενωμένοι" όπως είπε κάποιος πιο πάνω στον "εχθρό".

      Διαγραφή
    3. Στην Ιταλία μια χαρά βρήκαν δουλειές και ζουν μέχρι και σήμερα 500 χιλιάδες Αλβανοί. Οπότε δεν είστε οι μόνοι. Επίσης έχουν πάρει οι πλειοψηφία ταυτοτητες πολύ πριν από τους Αλβανούς της Ελλάδας.

      Κανείς δεν είπε να μισούμε την Ελλάδα. Ούτε εγώ την μισώ και μεγαλωσα εκεί και βαφτιστηκα κιόλας και ξέρω την ιστορία της Ελλάδος σε τέτοιο βαθμό που με ρωταγανε Έλληνες επειδή δεν ήξεραν πολλά συμβάντα.

      Οι πλειοψηφία των Αλβανών δεν μισεί την Ελλάδα, απεναντίας όσοι μεγάλωσαν Ελλάδα δεν θέλουν να πάνε πίσω.

      Στην Αλβανία ναι υπάρχει διαφθορά και κανείς δεν είπε πως φταίει η Ελλάδα. Αλλά νομίζω ούτε η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να μας κάνει μαθήματα ηθικής και ανώτερου πολιτισμού και να μας βλέπει αφυψηλου.

      Αυτό με την επίθεση στην Αλβανία το έχετε σαν κρυφό πόθο να ελευθερώστε δήθεν την Βόρειο Ήπειρο. Και αντί να έχουμε εμείς παράπονα που κάθε λίγο και λιγάκι μας απειλειτε με πόλεμο όπως κάνει ο Καμμενος, Φοβάστε εσείς από μας που ο στρατός μας δεν έχει ούτε ένα τανκς!

      Εγώ δεν έχω καθόλου εχθρικά αισθήματα για την Ελλάδα και Χεστηκα για την δήθεν Μεγάλη Αλβανία. Αλλά στα Βαλκάνια ειδικά οι Σλάβοι μας έχουν κλέψει τα μισά εδάφη και σχεδόν 3 εκατομμύρια Αλβανοί ζουν έξω από την Αλβανία. Αυτό δεν σου λέει κάτι?

      Διαγραφή
    4. Θες να μου πείς που είναι τα 3 εκατομμύρια, σε ποιές χώρες ζούνε;

      Διαγραφή
    5. >Όπως και νομίζω κανείς από τους Έλληνες δεν ζει τσάμπα στις Γερμανιες, Αυστραλιες Αμερικες και τα λοιπά<
      Με την διαφορά ότι εκεί πήγαν οι Έλληνες κατόπιν προσκλήσεως και με διακρατικές συμφωνίες ΝΙΜΙΜΩΣ και όχι παραβιάζοντας σύνορα και δημιουργώντας προβλήματα. Και βεβαίως δεν παραβιάζανε ούτε πορτοπαράθυρα, κατακλέβοντας τον κόσμο. Η εδώ εγκληματικότητα, που επιδείξατε και την οποία έχετε στο αίμα σας, έκανε τον κόσμο να συνδέσει την λέξη "Αλβανός" με το έγκλημα και την παρανομία. Η Ελλάδα είναι ρατσιστική; Απόφοιτοι φυλακών και βαρυποινίτες ήσαν οι πρώτοι "επισκέπτες", που είχε ελευθερώσει ο Ραμίζ Αλία από τις φυλακές, κουβαλώντας και οπλισμό πάσης φύσεως. Η Ελλάδα είναι ... "κάργα ρατσιτικό" κράτος; Βλέπεις, καμμία ομοιότητα μεταξύ Ελλήνων οικονομικών μεταναστών και Αλβανών ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ; Στην Ιταλία τι καλή μεταχείριση έχετε; Ξεχνάς ότι τι ιταλικό ΛΣ βύθιζε δύο σκάφη με λαθρομετανάστες από την Αλβανία αύτανδρα, για να σταματήσουν το κακό και στραφήκατε προς την Ελλάδα, που είναι, κακή την μοίρα, κράτος όμορό σας; Οι Ιταλοί δεν χαρίζονται και στην παραμικρή παρανομία απελαύνουν, εν αντιθέσει προς την Ελλάδα, που δείχνει απίστευτη ανοχή, σάς κλείνει και σάς ταΐζει στις φυλακές, απ' όπου, όταν βγείτε κάνετε ξανά τα ίδια.

      >Εμάς μα κατέκτησε η Ιταλία γιατί δεν είχαμε στρατό να αντισταθούμε<
      Αφού, λοιπόν, σάς κατέκτησε (η αλήθεια είναι ότι οικειοθελώς προσφέρατε το αλβανικό στέμμα στο βασιλέα τής Ιταλίας, δηλαδή αυτών που σάς έφτιαξαν το κράτος-μόρφωμα), τότε γιατί τούς ακολουθήσατε στην εκστρατεία κατά τής Ελλαδός το 1940 και δεν συνταχθήκατε με τούς Έλληνες, να τούς πετάξουμε μαζί στην θάλασσα; Κάθε υπερήφανος και αξιοπρεπής λαός αυτό θα έκανε. Εσείς, όμως, οι ... "γιοί των αετών" (τρομάρα σας), πού να την βρείτε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια; Το μόνο που σάς ενδιέφερε και σάς ενδιαφέρει είναι το πλιάτσικο, γι αυτό, όπως έγραψα παραπάνω, ακολουθήσατε ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΑΣ και εισβάλατε, πίσω από τις ... "φούστες" των στην Θεσπρωτία, όπου κάνετε τα αίσχη που κάνατε.

      >Και πριν έρθουν οι Τούρκοι πολέμησαν 25 Χρόνια εναντίον τους<
      Πότε ακριβώς;

      Το Κόσοβο ήταν πάντα σερβικό και μάλιστα η καρδιά τής Σερβίας. Εκεί είναι τα ιερά και όσια των Σέρβων, που τα υπερασπίσθηκαν με μεγάλες θυσίες και που εσείς που εσείς μαγαρίσατε. Για την Μάχη τού Κοσόβου έχεις ακουστά; Έτσι πολεμούν οι γενναίοι λαοί και όχι με πλάτες άλλων, όπως οι κατσαπλιάδες. Όταν σάς ξαναπάρουν φαλάγγι, θα τρέχετε στην Αμερική να φωνάζετε "μαμά".

      Διαγραφή
    6. Και η Ελλας ηταν αυτη που ανοιξε τα συνορα. Οι Ελληνες ηταν αυτοι που μπαινανε στα καραβια κατα χιλιαδες και πηγαινανε στην Αμερικες και Αυστραλιες επειδη ηταν η γη της Επαγγελιας. Οποτε μην συγκρινεις ανομοια πραγματα. Τοτε ηταν αλλες εποχες. Και μην ξεχνας την κακη φημη που απεκτησαν οι Ελληνες τοτε. Το οτι το 1% εκανε εγκληματα δεν σου δινει το δικαιωμα να γενικολογεις. Εαν ολοι οι Αλβανοι ηταν οπως λες εγκληματιες τοτε η Ελλας θα ειχε γινει κολαση. Απο τους 700 χιλιαδες Αλβανους παιρνεις το 1% και γενικολογεις χωρις λογο. Και Ναι στην Ιταλια πηγαν 500 χιλιαδες Αλβανοι και ειχαν καλυτερη μεταχειριση. Το οτι ενα σκαφος βυθιστηκε δεν μου λεει κατι. Και πολλοι Αλβανοι χαθηκαν στα συνορα με την Ελλαδα πυροβολημενοι απο τους Ελληνες. Αλλα ομως απο τους Ιταλους δεν υπαρχει ρατσισμος και ουτε αυτο το απυθμενο μισος οπως εσεις και τα χαρτια εγιναν πολυ πιο γρηγορα και εδω και χρονια εχουν αποκτησει ταυτοτητες η πλειοψηφεια των Αλβανων (Και ειναι κοντα στο μισο εκατομυριο). Μαλλον δεν ξερεις τι λες.

      ''Αφού, λοιπόν, σάς κατέκτησε (η αλήθεια είναι ότι οικειοθελώς προσφέρατε το αλβανικό στέμμα στο βασιλέα τής Ιταλίας, δηλαδή αυτών που σάς έφτιαξαν το κράτος-μόρφωμα), τότε γιατί τούς ακολουθήσατε στην εκστρατεία κατά τής Ελλαδός το 1940 και δεν συνταχθήκατε με τούς Έλληνες, να τούς πετάξουμε μαζί στην θάλασσα; Κάθε υπερήφανος και αξιοπρεπής λαός αυτό θα έκανε. Εσείς, όμως, οι ... "γιοί των αετών" (τρομάρα σας), πού να την βρείτε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια; Το μόνο που σάς ενδιέφερε και σάς ενδιαφέρει είναι το πλιάτσικο, γι αυτό, όπως έγραψα παραπάνω, ακολουθήσατε ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΑΣ και εισβάλατε, πίσω από τις ... "φούστες" των στην Θεσπρωτία, όπου κάνετε τα αίσχη που κάνατε.''

      Καταρχην εισαι ασχετος. Η Ιταλια ζητησε απο την Αλβανια να παραδοθει ανευ ορων αλλιως θα υπηρχε πολεμος. Ο Βασιλιας Ζωγου παρεδοσε το στεμα καθως η Αλβανια δεν ειχε καν στρατο και δυνατοτητες να προβαλει καμια αντισταση στην τοτε Μεγαλη Δυναμη οπως η Ιταλια. Και εαν στις μαχες που εγιναν μεταξυ Ιταλων και Ελληνων πηραν μερος καποια ταγματα Αλβανων αυτο ειναι τελειως κατανοητο σαν προτεκτορατο που ημασταν. Αλλα δεν λες τιποτα για τους Βουλγαρους ομως που κατηχαν την Μακεδονια και που φερθηκαν τρομερα σκληρα στους Ελληνες αλλα τα ριχνεις ολα στους Αλβανους. Η Ελλας ρε εξυπνε γιατι ηρε το εμπολεμο με την Ιταλια απο το 1950 κιολας αλλα με την Αλβανια το κραταει μεχρι σημερα?

      Και στην ερωτηση σου εμεις πολεμησαμε 25 χρονια εναντιον των Τουρκων οταν εισεβαλαν.

      Και οσο για το Κοσοβο, εαν μια μαχη το κανει Σερβικο τοτε το καθε κρατος που εχει πολεμησει καπου μπορει να πει οτι ειναι δικο του μερος. Το Κοσσοβο ποτε δεν ηταν απολυτα Σερβικο καθως οι Αλβανοι ηταν παντα η πλειοψηφια αλλα ειχαν την ατυχια να ειναι παντα υπο την κατοχη των Σερβων και ετσι οι Σερβοι εκαναν ολο τον κοσμο να πιστευει πως τους Ανηκει. Αλλα ξεχνανε πως στα Βαλκανια ηρθαν τον 7ο αιωνα και πιο πριν η περιοχη λεγοταν Δαρδανια, και στα Αλβανικα Δαρδε σημαινει αχλαδι αρα η χωρα των Αχλαδιων. Οποτε και παλι ανιστορητος εισαι.

      Διαγραφή
  7. 2 εκατομμύρια στο Κόσσοβο και κοντά 1 εκατομυριο σε ΠΓΔΜ ΣΕΡΒΊΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΒΟΎΝΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.