9/6/17

Φταίνε οι κακοί ξένοι και η... ΝΤΠ - «Βουτιά» για τα ελληνικά ΑΕΙ στην παγκόσμια κατάταξη των καλύτερων πανεπιστημίων

... και δεν φταίει το άσυλο, οι άσχετοι καθηγητές που διορίστηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες, το απαράδεκτο νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους και φυσικά η απαγόρευση λειτουργείας μη κρατικών πανεπιστημίων, για να επιπλέουν οι διεφθαρμένοι και οι μέτριοι


Ούτε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν βρίσκεται στα πρώτα 400 - Το ΕΜΠ βρίσκεται στην ομάδα 401-410 - Στην έρευνα QS World University Rankings για το 2018
Ούτε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν περιλαμβάνεται στα πρώτα 400 καλύτερα του κόσμου σύμφωνα με την διεθνή κατάταξη QS World University Rankings για το 2018 στην οποία κατατάσσονται τα 959 κορυφαία πανεπιστημιακά διεθνώς.

Ακόμα και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που συναντά κανείς στην κατάταξη, υποχώρησε από την 395η θέση που βρέθηκε το 2017 και περιλαμβάνεται πλέον στην ομάδα των θέσεων 401-410.Υποχώρηση και για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που από την ομάδα 491-500 το 2017, πλέον συγκαταλέγεται στην ομάδα 501-550, όπως γράφει η Καθημερινή.

Αντίθετα σταθερά στην ομάδα 651-700 βρίσκονται το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τη μεγαλύτερη υποχώρηση σημειώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο το οποίο το 2017 βρέθηκε στην ομάδα των 701+, και για το 2018 βρίσκεται στην ομάδα 801-1.000 ενώ υποχώρηση σημείωσε και το Πανεπιστήμιο Πατρών (από την ομάδα 651-700 στην ομάδα 701-750).

Όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια λαμβάνουν τη χειρότερη βαθμολογία για τη μέτρηση του δείκτη φοιτητών προς μέλη ΔΕΠ που αξιολογεί το επίπεδο των πόρων που ένα πανεπιστήμιο είναι σε θέση να αφιερώσει στη διδασκαλία.

Τα ελληνικά ΑΕΙ σημειώνουν, επίσης, πτώση στους δείκτες της φήμης των ακαδημαϊκών ενώ λαμβάνουν χαμηλότερη βαθμολογία στην έρευνα που μετράει τη γνώμη των εργοδοτών.

Στον αντίποδα, στην κορυφή της έρευνας QS World University Rankings βρίσκεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά το ΜΙΤ και ακολουθούν για άλλη μια χρονιά το Stanford και το Harvard.
Πρώτο Θέμα

6 σχόλια:

  1. Η μαφία που αυτοδιορίζεται στα ΑΕΙ αφήνωντας έξω ανθρώπους-διαμάντια δεν έχει φυτρώσει μόνη. Έχει επινοηθεί, ενισχυθεί και θραφεί από το κομματικό Σύστημα μετά τη Μεταπολίτευση με προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, την πνευματική υποβάθμιση του λαού. Πνευματικά ανάπηρος κόσμος δεν αντιλαμβάνεται ούτε αντιδρά, οπότε εφαρμόζονται όσα είναι να εφαρμοστούν χωρίς αντίσταση.
    Γιαυτό το λόγο διαφωνώ με την ειρωνία περί ΝΤΠ στον τίτλο, έχοντας εξ αντικειμένου εικόνα για κάποιους από αυτούς που χειραγωγούν την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.
    Το νοσηρό κλίμα στην ελληνική Ακαδημαϊκή Κοινότητα μπορεί να αντιστραφεί με τη βοήθεια (ήτοι το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή) όλων μας.
    Πάντα λέω ότι μέσα στο βόθρο των ελληνικών Παν/μίων, κρύβονται άνθρωποι-διαμάντια που με περίσσειο μεράκι και ζήλο τραβάν μπροστά την έρευνα, τη διδασκαλία, την αντίσταση στη διάβρωση.
    Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που άλλη έρευνα εξυμνούσε την ποιότητα των ελληνικών δημοσιεύσεων, καθώς αυτές συνήθως παράγονται από τους ανθρώπους που αθόρυβα κοπιάζουν κι όχι από τη μαφία των ΑΕΙ (που κιεκεί φυσικά έχει λόγο):
    https://www.esos.gr/arthra/48551/ayxanetai-i-diethnis-apihisi-ton-ellinikon-epistimonikon-dimosieyseon-me-vasi-nea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο πιο πατος βρεθουν τα Ελληνικα Πανεπιστημια στις αξιολογησεις,τοσο πιο ψηλα θα βρεθουν στην λιστα της ΝΤΠ και στους στοχους του χορηγου Σορος.
    Ο υψιστος στοχος είναι να βρεθουν τελευταια ώστε να μην κινδυνευουν από ανταγωνιστες να τους φανε την θεση.
    Βεβαια μην πέφτουμε από τα συννεφα χυνοντας κροκοδειλια δακρυα αφου η καταντια τους εχει ξεκινησει από πολύ παλια και από τις χαμηλες βαθμιδες της εκπαιδευσης ώστε στο περασμα του χρονου η μολυνση να φτασει και ψηλα.
    Βεβαια θα ηταν παραφωνια στην Ελλαδα της απαξίωσης,διαφθορας και ανηθικότητας να παρεμεναν τα Α.Ε.Ι. αμολυντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γελάει ο κόσμος.Ρωτήστε τους μεγαλυτέρους στον τομέα τους ξένους καθηγητές για τους Έλληνες φοιτητές.Αυτά τα ranks είναι της πλάκας.Και τα ίδια τα πανεπιστήμια γελάνε.Δε μετράται η ακαδημαική επιτυχία με το πλήθος εργασιών που δημοσιεύονται στα περιοδικά.Ο Αινστάιν όταν πήρε το Νόμπελ είχε 3 δημοσιεύσεις.Ο κόσμος δυστυχώς έχει πάρει την κάτω βόλτα με αυτή την επιχειρηματικού ,οικονομικού τύπου διαχείριση των πανεπιστημίων !
    Ο επιστήμων μετράται δια της πρακτικής του επιτυχίας κατ εμέ ούτε καν δια της ακαδημαικής του επιτυχίας.Παράδειγμα ο αυτοδίδακτος Heaviside που εδραίωσε τον ηλεκτρομαγνητισμό το 1890.Οι καθηγητάδες της εποχής δεν ήξεραν ούτε καν πως να λύσουν τις εξισώσεις του.Στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της εποχής.Εδώ ο Κούλης έχει τρία πτυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σένα μάλλον η ακαδημαϊκή επιτυχία μετριέται από το πλήθος των αφισοκολλήσεων που και τα συνθήματα στους τοίχους των κομματικών παρατάξεων...

      Διαγραφή
    2. @ Όλα για όλα.
      Και ο Χογκινς είναι ατομο με ειδικότατες ανάγκες,λοιπον ?.
      Μας αναφέρεις 2-3 ανθρώπους που γεννηθηκαν με χαρισμα,πες μας για την πλειοψηφια.

      Διαγραφή
  4. Υπάρχει θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στο υγιές "αναγνωρίζω τις αδυναμίες μου και πράττω ό,τι χρειάζεται προς βελτίωση" και στο νοσηρό-αυτομαστιγωτικό "έχουμε τα χειρότερα πανεπιστήμια".

    Είναι αστείο, αλλά παρά τις άοκνες προσπάθειες δεκαετιών της κοπροαριστεράς και της ξεπουλοδεξιάς να καταστρέψουν την παιδεία γενικότερα και τα Ελληνικά ΑΕΙ ειδικότερα, αυτά είναι ακόμα σε σχετικά καλό επίπεδο. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θ'αντέξουν βέβαια..

    Και είναι και στενάχωρο να σκέφτεται κανείς πως αν με όσο ξύλο τα ΑΕΙ μας είναι εδώ που είναι, που θα μπορούσαν να ήταν αν δεν τα είχε σαρώσει η αριστερίλα, η δεξιά φαυλοκρατία, ο πασοκικός λαϊκισμός, και φυσικά η μικρόνοια και η αδιαφορία όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.