23/6/17

Κάλεσμα για μία νέα στρατηγική, για να αποφευχθεί η δολοφονία της Κύπρου

Κάλεσμα για μια νέα στρατηγική προς υποστήριξη και υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας
Απευθύνεται προς τους:
κ. Antonio Guterres, Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
κ.Jean-Claude Juncker, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
κ. Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Νίκο Κοτζιά, Υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Rex W. Tillerson, Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
κ. Boris Johnson MP, Υπουργό Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου
κ. Jean-Yves Le Drian, Υπουργό Εξωτερικών και Ευρώπης της Γαλλίας
κ. Sergey Lavrov, Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας
κ. Wang Yi, Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνα
Κοινοποίηση:
Στις χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών
Όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μέλη του Ευρωπαϊκού ΚοινοβουλίουCy logo 1a Klearchos 27 12 2016
Με την πίσω από κλειστές πόρτες ‘Διάσκεψη για την Κύπρο’ που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου 2017, η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο.
Οι λόγοι πηγάζουν από την καταστροφική συλλογική συνθηκολόγηση με τις διχοτομικές απαιτήσεις της Τουρκίας.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, κατά την τελευταία φάση της εποχής της Βρετανικής αυτοκρατορίας . Στη συνέχεια προωθήθηκε μετά τις δύο τουρκικές εισβολές στην Κυπριακή Δημοκρατία το 1974.
Η συνθηκολόγηση αρχικά ήταν έμπνευση του Ηνωμένου Βασιλείου. Όμως, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν την Τουρκία και με βάση τα δεδομένα της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου που δεν ισχύουν σήμερα, διαδοχικές κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και ορισμένων Ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και τα Ηνωμένα Έθνη τελικά υποστήριξαν αυτή την συνθηκολόγηση. Ενδίδοντας σε διπλωματικές εξωτερικές πιέσεις, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας υποχώρησαν επίσης. Το αποτέλεσμα ήταν να διαμορφώσουν οι παράγοντες αυτοί τις πολιτικές τους χωρίς καμμία δίκαιη και επίσημη διαβούλευση με την συμμετοχή αυτών που έπρεπε να ληφθούν πρώτιστα υπόψη – των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας .
Τουλάχιστον από το 1964, μια πλήρη δεκαετία πριν τις δύο τουρκικές εισβολές το 1974, διαδοχικές Τουρκικές κυβερνήσεις ακολούθησαν μια αναβαθμισμένη νέο-ιμπεριαλιστική στρατηγική η οποία αρχικά διατυπώθηκε το 1956. Αυτή η στρατηγική βασίστηκε κυρίως σε πέντε δογματικές θέσεις που βρίσκονται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αξίες, που διατυπώνονται σε κορυφαία νομικά κείμενα, όπως ο Αμερικανικός Νόμος Περί Πολιτικών Δικαιωμάτων του 1964.
(1) Η νήσος Κύπρος είναι ‘μια επέκταση’ της ‘μητέρας πατρίδας Τουρκίας’.
(2) Οι αρχές της ενσωμάτωσης, πλειοψηφικής δημοκρατίας και ενιαίας αυτοδιάθεσης πρέπει να φαλκιδευθούν
(3) Μέσω του ‘δι-κοινοτισμού’ οι πολίτες του ιδίου κυρίαρχου κράτους πρέπει να διαιρεθούν σε δύο ξεχωριστές εθνο-θρησκευτικές ‘κοινότητες’ με καταβολές της διαίρεσης από τον καιρό της Οθωμανικής και Βρετανικής αυτοκρατορίας, όπου διαιρούσαν τους Κύπριους σε ‘Μουσουλμάνους΄ και ‘μη-Μουσουλμάνους’.
(4) Μέσω της ‘δι-ζωνικότητας΄ το έδαφος της νήσου Κύπρου πρέπει να τεμαχιστεί σε τέσσερα μέρη, δηλαδή δύο ‘Βρετανικές Κυρίαρχες Περιοχές Βάσεων’, συν δύο εθνο-θρησκευτικά διαχωρισμένες ‘ζώνες’ που να κυβερνούνται αντίστοιχα από ένα ‘Ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος’ και από ένα ‘Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος’.
(5) Η ‘Δι-κοινοτική’ διαίρεση και ο ‘δι-ζωνικός’ διαχωρισμός πρέπει να συμπληρώνονται από ένα διεστραμμένο είδος ‘ομοσπονδίας’, σχεδιασμένο να διευθετήσει τις παρατυπίες, να διευκολύνει τον μηχανισμό δημογραφικής αλλοίωσης και να διαιωνίσει διάφορες συνθήκες, οι οποίες παραχωρούν παράλογα δικαιώματα στην Τουρκία.
Η Ιστορία επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία είναι επιθετική χώρα. Εξαπέλυσε τρεις εισβολές στη Κύπρο: στις 27 Ιουνίου 1570, μια κίνηση που κατέληξε στη κατάκτηση και στην αποικιοποίηση (της νήσου), στις 20 Ιουλίου 1974 απαντώντας, υποτίθεται, σε ένα πραξικόπημα στη Λευκωσία που διέπραξε η χούντα στην Αθήνα, και στις 14 Αυγούστου 1974, τρεις εβδομάδες μετά την πτώση τόσο της χούντας στην Αθήνα όσο και του ολίγων ημερών καθεστώτος-μαριονέττας στη Λευκωσία.
Το 1974, η Τουρκία ετοίμασε το έδαφος για αυτό που ήθελε να δημιουργήσει: έναν εθνο-θρησκευτικό διαχωρισμό με ‘δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία’. Το έκανε με πολλαπλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με την διάπραξη εγκλημάτων, τα οποία δεν έχουν τεθεί ενώπιον του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου. Ένα από τα αποτελέσματα ήταν η τουρκική κατοχή και το εθνο-θρησκευτικό ξεκαθάρισμα του 36% της περιοχής και 57% της ακτογραμμής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άλλα αποτελέσματα περιλαμβάνουν τον ντε φάκτο μετά το 1974 εποικισμό της υπό τουρκική κατοχή περιοχής με πολίτες της Τουρκίας και την νομικά παράνομη, μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας της κατεχόμενης περιοχής (το 1983).
Από το 1974, δεν επιτρέπεται σε πέραν των 180.000 πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιστρέψουν στα σπίτια τους, από τα οποία εκδιώχθηκαν δια της βίας, κατά παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Και προσθέτοντας αλάτι στις πληγές, όλες οι μετά το 1974 διπλωματικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τείνουν να επικεντρώνονται στο να κατευνάζουν την Τουρκία και να νομιμοποιούν τα παράνομα αποτελέσματα των δύο εισβολών της, αποκλείοντας την προσφυγή στο διεθνές ποινικό δικαστήριο.
Όπως ήταν επόμενο, η μετά το 1974 πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας απέτυχε. Αντί να φέρει την ειρήνη, μετέτρεψε την Τουρκία σε απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί να τονώσει τη δημοκρατία στην Τουρκία , μετέτρεψε την Τουρκία σε τυραννία. Αντί να ενθαρρύνει δημοκρατικές αξίες, είχε ως αποτέλεσμα μια επίφαση αξιοπιστίας στη διχοτόμηση, που είναι εγγενής στον ‘δι-κοινοτισμό’ και τη ‘δι-ζωνικότητα’.
Αν ο ‘δι-κοινοτισμός’ και η ‘δι-ζωνικότητα΄ περιληφθούν σε οποιαδήποτε ‘διευθέτηση’, αυτό θα επιβραβεύσει την επιθετικότητα και μπορεί ακόμα να δημιουργήσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρύτερου δημοκρατικού κόσμου, μέρος του οποίου αποτελούν οι ΗΠΑ. Ένα τέτοιο προηγούμενο μπορεί στη συνέχεια να τύχει εκμετάλλευσης από τον Πρόεδρο Ερντογάν και άλλους εχθρούς της δημοκρατίας, που ήδη ξεκίνησαν να αναμιγνύονται ή να φυτεύουν τον σπόρο της διαίρεσης σε διάφορα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ολλανδία και, ειρωνικά, το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ενόψει των πιο πάνω:
Ζητούμε μια νέα στρατηγική υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών, προς το συμφέρον του δημοκρατικού κόσμου και σύμφωνα και με τις μετά το 1945 διεθνείς νομικές αποφάσεις.
Ζητούμε να διασωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία από το μαρτύριο της μετατροπής της σε μια φυλετικά διαιρεμένη ‘δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία.
Ζητούμε μια νέα δημοκρατική συνταγματική φιλοσοφία, με βάση την οποία κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή θρησκεία του, να προστατεύεται από το κράτος δικαίου, τις αρχές της ισότητας και τις απαγορεύσεις εναντίον έμμεσης ή άμεσης διάκρισης.
Ζητούμε να ακυρωθούν οι Συνθήκες Συμμαχίας και Εγγυήσεων του 1960, να αποχωρήσουν όλα τα τουρκικά στρατεύματα και, βάσει κατάλληλης διαδικασίας, να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία οι έποικοι, που βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ζητούμε να εκσυγχρονιστεί και να τροποποιηθεί η Συνθήκη Εγκαθίδρυσης.
Καλούμε την Τουρκία, με τους πολίτες της οποίας δεν έχουμε καμία εχθρότητα, να γυρίσει την πλάτη στην τυραννία, να μετατραπεί σε μια γνήσια δημοκρατία και να τερματίσει τις απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καλούμε την Τουρκία να προσυπογράψει διεθνείς συνθήκες, τις οποίες μέχρι τώρα αποφεύγει, όπως η Συνθήκη Εναντίον του Εγκλήματος του Απαρτχάιντ του 1973, η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και το Καταστατικό της Ρώμης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το 1998.
Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.
Ζητούμε να θριαμβεύσουν οι ανθρωπιστικές θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις βάρος του δόγματος της διαίρεσης που διέπει την προτεινόμενη ‘δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία’.
Ζητούμε να υπάρξει διαφάνεια και διαδικαστικά δίκαιο πρόγραμμα συνταγματικής και νομικής ανανέωσης, που να μετατρέπει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα γνήσιο, ενιαίο, ενωμένο, ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος. Μόνο ένα τέτοιο κράτος μπορεί να είναι ασφαλές προπύργιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δημοκρατικού κόσμου στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι μία από τις πιο εύφλεκτες περιοχές στον κόσμο.
Υπογραφές
1. Perrakis Stelio Professor Ambassador – Permanent Representative of Greece to the Council of Europe Director of European Centre of Research and Training on Human Rights and Humanitarian Action Chair UNESCO “Democracy, Human Rights and Peace” Panteion University, 136 Syggrou Av. Athens 17671, Greece
2. . Akritas Alkiviades G. retired Professor University of Thessaly, Greece (1999-2016); former Professor at the University of Kansas, (1980-1999)  USA
3. Aroniadou-Anderjaska Vassiliki, Ph.D., Research Associate Professor of Neuroscience, Bethesda, MD, USA
4. Athanassiadou Aglaia, University of Patras Medical School, Professor Emeritus, Greece
5. Bacalis N, Researcher, National Hellenic Research Foundation, Greece
6. Baloglou George, formerly associate professor, SUNY, Oswego, USA
7. Balopoulos Victor , Ph.D. Associate Professor, Department of Civil Engineering, School of Engineering Democritus University of Thrace, Kimmeria Campus, Xanthi, 67100, Greece
8. Barbas John, Ph.D. Professor of Chemistry Valdosta State University Valdosta, GA 31698, USA
9. Blytas George C., Ph.D. Physical Chemistry, University of Wisconsin, Retired, USA
10. Bougas Ioannis Ph.D., Director of Statistical Consulting (Ret.), Bell Canada, Montreal, Canada
11. Bucher Matthias Ph.D., Associate Professor, Technical University of Crete, Chania, Greece
12. Constantinides Constantine N., Professor of Byzantine History, University of Ioannina, Greece.
13. Christodoulou Niki, PhD., Associate Professor of Curriculum and Instruction
DEPARTMENT OF ADVANCED STUDIES AND INNOVATION, COLLEGE OF EDUCATION Augusta University, USA
14. Dokos Socrates Ph.D., Associate Professor, Graduate School of Biomedical Engineering, UNSW, Sydney NSW 2052, Australia
15. Daskalopoulou Stella S., MD, MSc, DIC, PhD Associate Professor, Department of Medicine, McGill University, USA
16. Stylianos Drakatos, PhD, PMP Department of Electrical & Computer Engineering Florida International University, USA
17. Economides Spyros, Emeritus Professor, California State University, East Bay, USA
18. Euthymiou Pavlos N., Emeritus Professor of Forestry and Natural Environment, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
19. Evangeliou Christos C., Professor of Philosophy, Towson University Towson, MD 21252, USA
20. Faller James G, Ph.D., P.E., retired research engineer, federal service, USA
21. Fanoulla Argyrou, Researcher, Journalist, Author, London, United Kingdom
22. Gatzoulis Nina, Professor of Humanities, Classics and Italian, University of New Hampshire, USA
23. Gatzoulis Vassilios, President, Hellenic Society PAIDEIA of New Hampshire, Retired Electrical-Nuclear Engineer, US Defense Dept., Naval Submarine Div., USA
24. Gialtouridis Georgios, President, New England Risk Solutions LLC, Westwood, MA, USA
25. Halamandaris Pantelis, Professor Emeritus, Brandon University, Canada
26. Hoidas Spyros, Professor emeritus National and Kapodistrian University, Greece
27. Christos Iatrou Christos, Professor of Anesthesiology Democritus University of Thrace, Greece
28. Fytrolakis Nikolaos, Professor Emeritus, National Technical University of Athens, Greece
29. Hatzopoulos John N.MSCE, Ph.D., Professor Emeritus, University of the Aegean, Greece Former professor Cal. State University Fresno, USA Pyrgoi Thermis, Mytilene, 81100, Greece
30. Ioannou Petros, Professor, Electrical Engineering Systems, University of Southern California, Director Center for Advanced Transportation Technologies, Associate Director for Research METRANS, Director of Financial Engineering Masters Program, Los Angeles, CA, USA
31. Kakouli-Duarte Thomais PhD. Director enviroCORE | Lecturer in Biosciences Department of Science and Health Institute of Technology, Carlo Kilkenny Road, Carlow Ireland
32. Karanikolas Paul, Professor University of Agriculture Athens, Greece
33. Katsarkas Athanasios, M.D., M.Sc., FRCS(C) Professor of Medicine McGill University Montreal, Quebec, Canada
34. Katsifis.Spiros P., Ph.D., FACFE Professor and Chair of Biology Graduate Studies. University of Bridgeport, Brisgeport CT 06604, USA
35. Katatanakis Emmanouil, Postgraduate student in Data Science and Engineering, Cyprus University of Technology. Republic of Cyprus
36. Katsifarakis Kostas, Professor, Aristotle University of Thessaloniki, Greece
37. Kiritsis Theodoros Engineer of Polytechnic University of Athens, Greece
38. Kafatos Menas C. Professor, Fletcher Jones Endowed Professor of Computational Physics Chapman University Orange, CA USA
39. Kladi Marianthi, formerly assistant professor, Panteion University of Athens, Department of International and European Studies , Greece
40. Kodogianidis Nikolaos, Ph.D., PE Electrical Engineer Fred Wilson & Associates Jacksonville, FL., USA
41. Koukides Nikos, Agriculturist Athens, Greece
42. Koumakis Leonidas, Jurist, Author, Greece
43. Kouros Pavlos, Prof., Dept. of Computer Systems Engineering, Piraeus University of Applied Sciences, (AEI-TT), Athens, Greece
44. Kouroumalis Elias, Emeritus Professor of Gastroenterology, University of Crete Medical School, USA
45. Kouroumalis George Lawyer Athens, Greece
46. Kyriakides Klearchos A. PhD., Academic, United Kingdom & Republic of Cyprus
47. Kyriakou Georgios, Professor, Democritus University of Thrace, Greece
48. Kyriacou Andreas, PhD. DABR Medical Physicist Advanced Radiation Physics Inc. 21346 St. Andrews Blvd. # 125 Boca Raton, FL 33433, USA
49. Kousis Konstantinos, Reporter NY, USA
50. Lambrinos Panos, Rtd Professor, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Greece.
51. Leventouri Theodora Phd., Professor of Physics Director, Medical Physics Program Director, Center for Biomedical and Materials Physics Florida Atlantic University Boca Raton, FL 33431, USA
52. Liolios Asterios Rtd Professor, Dept. of Civil Engineering, School of Engineering, Democritus University of Thrace, Xanthi, Greece
53. Lymberis Maria T., MD, Clinical Professor of Psychiatry, Geffen UCLA School of Medicine, USA
54. Lampropoulou Venetta Professor Emeritus, University of Patras , Greece
55. Manias Stefanos N., Ph.D., Professor of Electrical and Computer Engineering, National Technical, University of Athens , Greece
56. Martinos Panayiotis, FoodSciense MSc Athens, Greece
57. Mavros Giannis Economist Athens, Greece
58. Melakopides Costas, Associate Professor(ret.), University of Cyprus, Republic of Cyprus
59. Markella Argretaki, Economist of Athens Economic University,Former Director of Corporate Division at the Regional Directorate of Attica – South Greece – Islands of Macedonia and Thrace Bank (Today PiraeusBank), Greece
60. Mermigas Lefteris Pathology Professor, SUNYAB, USA
61. Michopoulos Aristotle, Ph.D., Professor, Hellenic College Brookline, MA., USA
62. Miller Barbara, Joppa Town, Baltimore, Maryland, USA
63. Miller Stephen G., Professor Emeritus, University of California Berkeley, Director Emeritus, Nemea Excavations, former director American School of Classical Studies at Athens. Nemea, Greece
64. Moraitis Nicholas L., Ph.D., International Relations, Comparative Politics, U.S. Foreign Policy.,University of California, Berkeley, USA
65. Moschovakis A.K., M.D., Ph.D., Professor of Physiology, University of Crete, Greece
66. Natsios Dimitrios, Teacher, Theologist, Author, Kilkis, Greece
67. Negreponti-Delivanis Maria, former Rector and Professor, Macedonian University, Greece
68. Noutsis Konstantinos MD., past Manager of Dermatology Clinic Evangelismos Hospital Athens, Greece
69. Panos Niarchos (Ret.), Indiana University, USA
70. Okos Antony J., M.D., University of Washington, Seattle, WA, USA
71. Οrfanoudaki Ioanna Economist Athens Economic University Section of Management Studies Manager of the budget Dep. In the Division of Finance – Agricultural Bank of Greece, Greece
72. Pallas Dimitri S , MD, Greece
73. Panoskaltsis Vassilis, Professor, Demokritos University of Thrace, Greece.
74. Papadopoulos Nikolaos Th. MD. Ph.D., FEBO Professor Emeritus, Medical School, Aristotle University of Thessaloniki, Macedonia, Greece.
75. Papadopoulos Kyriakos, Professor of Chemical Engineering, Tulane University, New Orleans, USA
76. Papagiannis Grigorios, Assoc. Prof. for Byzantine Philology, Demokritos University of Thrace, Greece
77. Papakostas Stephanos, MBA Ex professor of Business Administration, Southeastern College, Deree College, Athens, Greece
78. Papamarinopoulos Stavros P., Professor (Ret), University of Patras, Geophysics, Patra, Greece
79. Papathanassiou Maria K., Professor Emerita, Department of Mathematics, National and Kapodistrian University of Athens, Greece
80. Pantazopoulou S.J., Professor, York University, Ontario, Canada
81. Perperidis Panagiotis Mechanical Engineer of National Technical University of Athens, Greece
82. Patitsas Tom A., Professor Emeritus, Physics Laurentian University, Sudbury, Canada
83. Georgios P. Pavlos, PhD in Physics and Philosophy Associate Professor
Department of Electrical and Computer Engineering Democritus University of Thrace Xanthi, Greece
84. Pelekanos Nikos Professor. University of Crete, Greece
85. Perdikatsis Vassilios, Emeritus Professor, University of Crete, Greece
86. Phufas Ellene S., Professor English/Humanities, SUNY ERIE, Buffalo, USA
87. Poularikas Alexander, Professor Emeritus , University of Alabama in Huntsville, USA
88. Rachiotis George, Assistant professor of Epidemiology and Occupational Hygiene, University of Thessaly, Greece
89. Rivas Alexandros, Professor DUTH THRAKI, Greece
90. Rigos Evangelos , Master Mariner, Pace University, BBA, New York, Greece
91. Righos George N, Order of AHEPA, Past District Governor, 5th District, Wilmington, Delaware, USA
92. Rhoda S. Rocha Retired Professor Baltimore County Community College
Baltimore, Maryland, USA
93. Rozos Demetrios Associate Professor, National University of Athens, Greece
94. Savaki Hellen, MD, Professor of Physiology, University of Crete, Greece
95. Shiakolas Panos S., Professor, Mechanical and Aerospace Engineering, Director of MARS Lab, The University of Texas at Arlington, Arlington, TX, 76019, USA
96. Sideris Kosmas K., Associate Professor, Civil Engineering Department, Democritus University of Thrace, Greece
97. Sigrimis Nick, PhDEE Professors Cornell University M.IEEE/CS,CSS,RAS/, IFAC, EurAgEng, ASAE CIGR<http://www.cigr.org/ > / IT section [VII], founder & honor-Chairman Geomations SA, AUA spinoff RTD & commercial SME, Founder and President http://www.aua.gr/nshttp://www.geomations.comhttp://www.hortimed.org
98. Simeonides Simeonides Ioannis, Economist, Ph.D. in Economics/Marketing, Former Director of Public Sector Division In Agricultural Bank of Greece, former Professor in Dept of Management, Athens University of Applied Sciences, AEI/TEI, Greece
99. Sinis Martha, docent at the Walters Art Museum and member of the Committee for the creation of the Hellenic Heritage Museum and Archives of Maryland, Owings Mills, Maryland, USA
100. Sigrmis Nick, Professor Emeritus, Agricultural University of Athens, Greece
101. Spathopoulos Ing. Theodoros, Ph.D., Former Director, Engineering, Research & Development, Hellenic Aerospace Industry, Greece
102. Spyridakis Stylianos V., Professor of History, University of California-Davis, USA
103. Stamboliadis Elias, Professor, Technical University of Crete, Greece
104. Stylianoudi Maltsinioti Marianna Former secretary of Hellenic Shipyards CO Brazil
105. Sygkliti-Henrietta Pelidou, MD, PhD, Ass Prof In Neurology University of Ioannina, Ioannina, Greece
106. Triantafillou Georgia, Ph.D., Professor of Mathematics, Temple University, 1805 N Broad Street, Philadelphia, PA 19122, USA
107. Tsatsanifos Christos Ph.D., Qatar Rail, Qatar
108. Tsolaki Magda MD, Ph.D., Professor of Neurology, Chair of Greek Federation of Alzheimer’s Disease, Greece
109. Tsopanas Dimitrios reporter Athens, Greece
110. Tzamouzakis Fragkiskos fr., Economic Researcher CPER (KEPE), Greece
111. Vallianatos Evaggelos, Ph.D., Contributor, Huffington Post. USA
112. Vardulakis. A.I., Professor Emeritus, Department of Mathematics ,Aristotle Universities of Thessaloniki, Thessaloniki, Greece
113. Vassiliadis Damianos, Teacher, Author, Athens, Greece
114. Velgakis Michael, Professor (ret.), Dept. of Computer Engineering & Informatics, University of Patras, Greece.
115. Vogiatzis Alexander B. PhD., Professor Emeritus, University of Macedonia Dept of Applied Informatics, Greecet
116. Voudrias Evangelos, Professor, Democritus University of Thrace, Greece
117. Yiacoumettis Andreas, Professor, President European Society of Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgery (ESPRAS), Greece
118. Yfantis Evangelos A., Ph.D. Professor Of Computer Science and Aerodynamics University of Nevad, Las Vegas, NV. 89154, USA
119. Zagris Nikolas, Professor, University of Patras, Greece
  • P.S. Each of the signatories to this letter is expressing his or her personal view.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.