26/6/17

Αποσύρουν τα σχόλιά τους για το κοινό έγγραφο τα Ηνωμένα Εθνη

Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τα προηγούμενα σχόλιά τους για το κοινό έγγραφο του Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ στην Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντε.
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ, «τα Ηνωμένα Εθνη αποσύρουν τα προηγούμενα σχόλιά τους για το κοινό έγγραφο και θα αποφύγουν να προβούν σε περαιτέρω σχόλιο μέχρι νεοτέρας».
Νωρίτερα, σε σχόλιό τους, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν πως όλα θα είναι έτοιμα για τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα, ενώ το έγγραφο Άιντε είναι κι αυτό έτοιμο ενόψει της ΔιάσκεψηςΑυτό είχε δηλώσει ο Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντε προσβλέπει να καλωσορίσει όλους τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη την Τετάρτη το πρωί.
Παράλληλα είπε ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν πρόκειται να σχολιάσουν τις εικασίες για τις συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα.
Ερωτηθείς αν το έγγραφο θα είναι έτοιμο μέχρι την Τετάρτη, ο κ. Σιντίκ είπε ότι «όλα θα είναι έτοιμα. Η  διάσκεψη θα αρχίσει όπως είναι προγραμματισμένη.»
Ανέφερε επίσης ότι το έγγραφο του κ. Άιντε είναι «έτοιμο για την έναρξη της διάσκεψης».
Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον ΓΓ του ΟΗΕ να μην  μεταβαίνει στην Ελβετία την Παρασκευή και τις συνομιλίες να αποτυγχάνουν πριν ακόμη ξεκινήσουν, ο κ. Σιντίκ είπε ότι «δεν θα κάνουμε σχόλια πάνω σε εικασίες που δεν στηρίζονται σε οποιαδήποτε ενημέρωση. Δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε».
Πρόσθεσε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος «προσβλέπει να καλωσορίσει όλους τους συμμετέχοντες την Τετάρτη το πρωί.»
Ο κ. Άιντε αναμένεται να δώσει διάσκεψη στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη την Τρίτη το πρωί. Οι συνομιλίες θα αρχίσουν την Τετάρτη στο Κραν Μοντάνα.

Αναχωρεί την Τρίτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί την Τρίτη το πρωί για το Κραν Μοντάνα, της Ελβετίας, όπου θα συμμετάσχει στην πολυμερή Σύνοδο για την Κύπρο υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Κώστας Κληρίδης, ο διαπραγματευτής κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Νίκος Χριστοδουλιδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Επίσης θα τον συνοδεύουν τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, κ.κ. Κύπρος Χρυσοστομίδης, Πόλυς Πολυβίου, Παναγιώτης Δημητρίου, Νίκος Κλεάνθους, Τουμάζος Τσιελεπής, Μάριος Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Κόμπος, Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης, Νικόλας Κυριάκου, καθώς και τεχνοκράτες.
Στο Κραν Μοντάνα μεταβαίνουν, επίσης, αύριο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου κ.κ. Γιώργος Βασιλείου, Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρος Κυπριανού, Νικόλας Παπαδόπουλος, Μαρίνος Σιζόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας, Πόλυς Παλλήκαρος και Γιώργος Περδίκης.
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.