26/6/17

Πόσο άρρωστος είναι ο Ερντογάν; Η λιποθυμία φούντωσε τις φήμες

  • (Φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
Η λιποθυμία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή μέσα στο τζαμί της Κωνσταντινούπολης (η οποία αποδόθηκε σε χαμηλή πίεση) έχει κάνει τις φήμες να οργιάζουν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. «Μήπως δεν άντεξε την αυστηρή νηστεία;» αναρωτιούνται πολλοί.

Και μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος μετά το λιποθυμικό επεισόδιο να δήλωσε ότι αισθάνεται καλύτερα και ότι θα συνεχίσει τη μέρα του όπως είχε προγραμματιστεί, ωστόσο οι φήμες έχουν φουντώσει.
Η Bild επισημαίνει ότι η περίοδος του Ραμαζανιού είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους διαβητικούς, και τονίζει ότι ο 63χρονος πρόεδρος πάσχει από διαβήτη «και αυτό είναι μια πραγματικότητα». Όμως, πριν από τέσσερα χρόνια υπήρξαν πληροφορίες ότι είχε υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις, τον Νοέμβριο του 2011 και τον Φεβρουάριο του 2012. Επίσημα, οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι αφαίρεσαν πολύποδες, πηγές όμως από την ιατρική ομάδα που τον χειρούργησε είχαν υποστηρίξει ότι επρόκειτο για κακοήθεις όγκους.
Η γερμανική εφημερίδα, πάντως, δεν σπεύδει να υιοθετήσει τα περί καρκίνου, και σημειώνει ότι ο πρόεδρος τα τελευταία χρόνια δεν έχει δείξει ύποπτα σημάδια κόπωσης ή ασθένειας. «Παρά τις τεράστιες απαιτήσεις μιας προεκλογικής  εκστρατείας δεν υπήρξε κάποιο σημάδι αδυναμίας που να παραπέμπει σε ασθένεια», σχολιάζει.
Μια άλλη γερμανική εφημερίδα, η Frankfurter Allgemeine Zeitung, σημειώνει ότι λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2014 ακόμα και Ευρωπαίοι τραπεζίτες τρώγοντας σε διάσημο εστιατόριο στην πλατεία Ταξίμ σχολίαζαν τις φήμες ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ίσως να μην ήταν υποψήφιος. Ένας από τους τραπεζίτες, γνώστης των τουρκικών θεμάτων όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, είχε πει ότι πλέον θα πρέπει να συζητηθεί στην Τουρκία το θέμα διαδοχής του Ερντογάν. «Έχω απολύτως έγκυρες πηγές. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι άρρωστος. Έχει καρκίνο», τόνισε.

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.