3/5/18

Τι κατέθεσε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Εβρο

Κατάθεση στην αστυνομία έδωσε ο Τούρκος που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στις Καστανιές Εβρου, την ώρα που έκανε χωματουργικές εργασίες.
Ο Τούρκος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο, κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης ενώ αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί και δεν γνώριζε το χώρο.
Ο ίδιος ισχυρίζεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Ελληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω στο όχημά του.
Την ίδια ώρα, Ελληνες στρατιωτικοί αναφέρουν ότι πέρασε τρεις φορές τα σύνορα για αυτό και συνελήφθη.
Σε βάρος του Τούρκου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Το χρονικό
Το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές, όταν πέρασε τα σύνορα ένας άνδρας με εκσκαπτικό μηχάνημα JCB.
Κατά πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά του έγινε σήμα να σταματήσει, ωστόσο ο ίδιος συνέχισε την πορεία του και πέρασε περίπου κατά 10 μέτρα τη συνοριακή γραμμή.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφορικά με την ταυτότητά του ήταν συγκεχυμένες καθώς θεωρήθηκε ότι πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό. Ομως στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε αγρότης στις ελληνικές αρχές και σημείωσε ότι εργάζεται στον Δήμο Αδριανούπολης, δείχνοντας την πολιτική του ταυτότητα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ορεστιάδας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Το θέμα απασχόλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, και τα τουρκικά ΜΜΕ, με το Anadolu, να φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν.
Ο κ. Γκιουρκάν ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη Τούρκου πολίτη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Υπογράμμισε δε ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.
Αλλα τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ο συλληφθεις ονομάζεται Μουσά Αλερίκ και ότι συνελήφθη χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.
Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. Αυτά τελικά δεν είναι σύνορα με την έννοια τους. Είναι ξέφραγο αμπέλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο θα πει εξωτερικη πολιτικη (εκ Φαναριου γεννωμενη, γενομενη αναπτυσσόμενη και επικρατησθεισα---σημερινα αποκαλουμενη Τουρκικη Η οπως αλλως ονομαζεται)
    Αξιοι συγχαρητηριων οι μεχρι στιγμης εναντι ευρισκομενοι γειτονες (εξ ανατολων) .
    Καγχαζουν απαντες και που να το βαλουνε σκοπο να μας τελειωσουνε. Τελειωσανε την Ελλαδιτσα μας σε εικοσιτεσερις ωρες. Αφου μετα απο όλα αυτα τον αφηνουμε να φυγει τοτε μαλλον ο χαρακτηρισμος ηλιθιος επικινδυνος ταυτιζεται με τους ηγητορες αυτου του τοπου που αποκαλειται Ελλας. Απορω , εαν δηλωσει ο Ερντογαν οτι θα στειλει εναν κατασκοπο με πληρη στοιχεια ταυτοτητος και ακριβες σημειο στην Ελλαδα,παλι οι ηγητορες θα τον επιστρεψουν στην Τουρκια. Μηπως τελικα . λεω ΜΗΠΩΣ ειμεθα βιλαετι της Τουρκιας και το ξερουν ολοι στην γη εκτος απο μας. Λεω ΜΗΠΩΣ.
    Το θυμαστε απαντες οτι προ ημερων δηλωσε ο Τουρκος υπουργος οτι η Ελλαδα ειναι βιλαετι.Αυτος(ο συλληφθεις ) επρεπε να καταδικαστει δεκα ετη για κατασκοπεια, και μετα να αρχισει παζαρεμα. Να θυμηθειτε οτι αυτος θα εμφανιστει ξανα στο προσκηνιο. Λετε να ειναι τυχαιο, οχι βεβαια. Μπραβο Ερντογαν. Μπορει καποτε η Τουρκια και εσυ να αφανιστεις , αλλα θα μεινεις στην ιστορια ως ο πιο αξιος ηγετης αυτου του εθνους ΚΑΙ αυτου του κρατους που αποκαλειται Τουρκια ( και ανωτρος του κεμαλ).
    Εκτος λοιπον απο κυπρο , Συρια εχουμε και τον Εβρο. Κατι ξερουνε οι Τουρκαλαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταϋγέτη.

    Ἐκτὸς ἀπὸ ἠλίθιους ἡγήτορες,αὐτὴ ἡ χώρα ἔχει καὶ ἠλίθιους κατοίκους,γι᾿αὐτὸ καλὰ κάνουν καὶ μᾶς ἀντικαθιστοῦν μὲ κάθε καρυδιάς καρύδι.
    Γίνεται ἐθνοκτονία μπροστὰ στὰ μάτια μας καὶ καθόμαστε.
    Μωραίνει ὁ Θεὸς ὅν βούλεται ἀπολέσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πως θα ειχε ηλιθιους ηγητορες αν δεν ειχε ηλιθιους κατοικους?

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.