31/12/18

Το Δημόσιο δεν ελέγχει το Δημόσιο


Oι τροπολογίες που πέρασαν δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα στην Ολομέλεια της Βουλής και αφορούσαν αναδρομικές εγκρίσεις δαπανών άνω των 900 εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου σε ένα Δημόσιο που οι δημοσιονομικοί έλεγχοι έχουν ατονήσει σε σημείο που «τα ποσά πρώτα εκταμιεύονται και στη συνέχεια ελέγχονται» όπως είπε χαρακτηριστικά στην «Κ» στέλεχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. 
Το ΓΛΚ είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση να μην προωθήσει τις τροπολογίες αυτές για ψήφιση στη Βουλή, αλλά δεν εισακούσθηκε.
Οπου έκανε έκθεση δαπανών, αυτή παρέμεινε σε πλαίσιο γενικών διαπιστώσεων χωρίς να αναφέρονται λεπτομέρειες. Και όλα αυτά ενώ τo ελληνικό κράτος έχει έναν όλο και πιο αδύνατο μηχανισμό ελέγχου των δαπανών του αλλά και έγκαιρου καταλογισμού της υπέρβασης όταν οι δαπάνες μιας κρατικής υπηρεσίας αποκλίνουν από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό...

Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. "Το ΓΛΚ είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση να μην προωθήσει τις τροπολογίες αυτές για ψήφιση στη Βουλή, αλλά δεν εισακούσθηκε".
    Αὐτά συμβαίνουν κάπου ἀλλοῦ.
    Ἐμεῖς ἔχουμε Δημοκρατία στήν ὁποία ἔχουμε ἐκλογές καθε τέσσερα χρόνια, καί μέ τήν ἐναλλαγή τῶν κομμάτων στήν ἐξουσία, τέτοιες παραλείψεις ἐλέγχονται ἀπο τό πολιτικό σύστημα. Προφανῶς τό δικαστικό ἐνοχλεῖ σέ πολιτικά ζητήματα, καί κομματικά ἀκόμη, γι'αὐτό καλεῖται νά αὐτο-ἐξαιρεῖται, ὅταν δέν τό ἐξαιροῦν ρητῶς μέ νόμο.
    Ποιοί; Οἱ ἄνομοι!

    Αὐτοί πού κυνηγᾶνε τάχα τούς ἑκάστοτε παράνομους προηγούμενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.