13/4/19

Και τί ξέρουν οι Βούλγαροι από "δίκαιη ανάπτυξη " ;


Έχουμε ένα τεράστιο νέο εδώ στη Βουλγαρία: Μετά από μεθοδικές κινήσεις του Μπόϋκο Μπορίσοβ, ή χώρα υπoγράφει MOU με το VW Grouр για παραγωγή αυτοκινήτων σε ένα γιγαντιαίο εργοστάσιο 1 εκατ τετραγωνικών μέτρων, που θα γίνει στην Ανατολική Σόφια, με τμήματά του και στο Πλοβντιβ.
Ή Βουλγαρία, με την εξαιρετική της εικόνα ως χώρα και ειδικά ως οικονομία, μπαίνει στην εποχή της παραγωγής των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων του VW Group (Audi & Skoda).
Η Βουλγαρία δεν έχει εργατικό δυναμικό (ανεργία στη Σόφια και Πλόβντιβ στο μηδέν) και αυτό θα ανοίξει ευκαιρίες για Έλληνες εργαζομένους αλλά και σε επιχειρήσεις υποστήριξης (logistics, άλλες υπηρεσίες κλπ).
ΥΓ: Ο Μπόϋκο Μπορισοβ αποδεικνύεται ο καλύτερος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από τη μεταπολίτευση (1989).
Christos N. Mouroutis


2 σχόλια:

  1. Επισημάνσεις:
    1. Η Βουλγαρία έχει όντως καταπολεμήσει την γραφειοκρατία, θετικό για την επένδυση
    2. Η Βουλγαρία έχει πολύ χαμηλό φορολογικό συντελεστή επιχειρήσεων, από τους κύριους λόγους της επένδυσης
    3. Η Βουλγαρική οικονομία έχει τα χάλια της, αρνητικό για την επένδυση
    4. Οι μισθοί στην Βουλγαρία είναι άθλιοι, από τους κύριους λόγους της επένδυσης
    5. Το επίπεδο των εργαζομένων στην Βουλγαρία είναι αρκετά χαμηλό - σε σημείο που θα κινδυνεύσει η επένδυση τα πρώτα χρόνια.
    6. 'Ο Μπόϋκο Μπορισοβ αποδεικνύεται ο καλύτερος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από τη μεταπολίτευση'. Μάλλον σε παράλληλο σύμπαν ζει ο αρθρογράφος. Εκτός εάν θεωρεί το διώξιμο πολλών προηγούμενων επενδύσεων από τον κ. Μπορίσοβ ως θετική, τις παρακολουθήσεις και ξυλοδαρμούς πολιτικών αντιπάλων θετικές, την προστασία κακοποιών ως θετική.
    Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας - ο κύριος λόγος μειώσεως της ανεργίας σε όλη την ανατολική Ευρώπη είναι η κατεύθυνση των επενδύσεων προς τα εκεί, εν πολλοίς (αλλά σίγουρα όχι αποκλειστικά) στα πλαίσια της αντιπαράθεσης με την Ρωσία. Εμείς αντιθέτως που θεωρούμαστε σίγουροι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντρίμμια με γερμανικό λίφτινγκ η ανατολική Ευρωπη. Οικονομικές μαϊμούδες, άριστα στα χαρτιά, κάτω από το μηδέν οι πραγματικες ελπιδες των ανατολικών λαών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.