2/4/19

Ενώπιον δικαστηρίου ο Κούρδος Τσερκέζ Κορκμάζ

  Πάμπος Βάσιλας 
Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας, εν μέσω συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ο 60χρονος Τσερκέζ Κορκμάζ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κορκμάζ συνελήφθη στις 21 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας αφού εναντίον του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για υπόθεση τρομοκρατίας στην Γερμανία.
Το Πολιτιστικό Κέντρο "Θεόφιλος Γεωργιάδης" και κούρδοι που ζούν στην Κύπρο θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον κούρδο αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ, η οποία θα αρχίσει στις 11.00 στο δικαστήριο Λάρνακας ενώ σήμερα θα εξεταστεί το αίτημα έκδοσης του ή όχι στις Γερμανικές Αρχές.

Στις 12 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την έκδοση του Κορκμάζ, κατόπιν αιτήματος από τις γερμανικές αρχές.
Ωστόσο οι διοργανωτές της εκδήλωσης θεωρούν ότι οι γερμανικές αρχές ενέδωσαν σε αίτημα των τουρκικών αρχών προχωρώντας στην αίτηση έκδοσης του από τις Κυπριακές αρχές.
Δεκαπέντε περίπου μέλη της Αστυνομίας, φέροντας αντιδιαδηλωτικές εξαρτήσεις έχουν λάβει πριν από μερικά λεπτά θέσεις στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Λάρνακας, ενόψει της εκδήλωσης συμπαράστασης στον Κούρδο Κορμκάζ.
Σκοπός τους είναι να αποτρέψουν τυχόν προσπάθεια των κούρδων αλλά και των ελληνοκυπρίων που θα παραστούν στην εκδήλωση να εισέλθουν στο δικαστήριο.
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.