1/4/19

Χρόνια πολλά, Αλέκση!


Το τιμώμενο πρόσωπο της σημερινής ημέρας
Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, σήμερα που είναι πρωταπριλιά, είναι η μέρα κατά την οποία εφημερίδες και σάιτ αποκαλύπτουν ένα από τα ψέματα που συνήθως περιέχεται στην ύλη τους χαρακτηρίζοντάς το «πρωταπριλιάτικο». Είναι η μέρα που ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές κάνουν κάποιο σαχλό χωρατό και μετά φωνάζουν «ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!!» για να το ξεχωρίσουν από τα σαχλά χωρατά των υπόλοιπων ημερών. Είναι η μέρα που γιορτάζουν οι ψεύτες, οπότε είναι η μέρα που πρέπει να κάνουμε πέρα την αηδία μας και να ευχηθούμε χρόνια πολλά στον πρωθυπουργό μας, τον Αλέκση τον Τσίπρα. 
Προφανώς ο Αλέκσης ο Διαπλοκοφάγος (εννοώ ότι πολεμάει τη διαπλοκή, κατά το «Νικηταράς ο Τουρκοφάγος» και όχι ότι τρώει από αυτή, όπως ισχυρίζονται οι κακόπιστοι) δεν είναι ο πρώτος ψεύτης πρωθυπουργός που είχε αυτή η χώρα.
Η Ελλάδα, αν μη τι άλλο, έχει υποστεί τρεις γενιές Παπανδρέου και υπό αυτήν την έννοια για εμάς το ψέμα είναι ό,τι για τους Ιάπωνες οι σεισμοί (η διαφορά είναι πως οι καημένοι οι Ιάπωνες δεν ζητωκραυγάζουν ενθουσιασμένοι σε κάθε εμφάνιση του Εγκέλαδου και δεν τον καλωσορίζουν με τον τρόπο που εμείς καλωσορίζουμε τους ψεύτες, αλλά ο παραλληλισμός έχει να κάνει με την εμπειρία και όχι με την ευθύνη). Ποτέ όμως κανένας ψεύτης δεν έφτασε στα επίπεδα ψέματος και απροκάλυπτης κοροϊδίας στα οποία έχει ανέβει (ή κατέβει, είναι θέμα οπτικής για το ψέμα και την απάτη) ο Αλέκσης ο Ευρυμαθής.

Για τη συνέχεια AthensVoice


2 σχόλια:

  1. Ἄλλο ψεύδεται, ἄλλο ἐξαπατᾶ, ἄλλο προδίδει, κάποιος πολιτικός.....
    Ἄλλο ἀπό πολλή φιλοδοξία, ἄλλο ἀπό φιλαργυρία, ἄλλο ἀπό διεστραμμένη ἠδονή γιά τήν γεύση της προδοσίας....
    Καμία σχέση μέ συγκεκριμένα πρόσωπα. Θεωρητικῶς μίλησα, ἤ καί προληπτικῶς. Διότι, ὑπάρχουν καί οἱ ψυχασθένειες...., ἤ καί ἡ ψυχοπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρόνια πολλά αλεκση μακεδονομάχε.
    αλεκσης ο μαχών εναντίον της Μακεδονίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.