16/8/10

Απέλαση Αμερικανού Δημοσιογράφου από την Τουρκία

Tην Πέμπτη συνελήφθη ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέικ Hess στο Ντιγιάρμπακιρ . Κατηγορείται ότι συνεργάζεται με την Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK ) η οποία που αποτελεί τον πολιτικό οργανισμό –ομπρέλα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) .Ο Hess εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου σήμερα και ο εισαγγελέας του Diyarbakir εξέδωσε εντολή απέλασης για τον ίδιο.

Ο Jake Hess , ανεξάρτητος δημοσιογράφος ,στο τελευταίο άρθρο του το οποίο δημοσιεύτηκε στο Antiwar.com, αναφερόταν στα δεινά των Κούρδων αμάχων που πλήττονται από τους βομβαρδισμούς τόσο από το Ιράν όσο και από την Τουρκία. Σε παλαιότερο άρθρο του είχε αναφερθεί στις δασικές πυρκαγιές που ξεκίνησαν από τους Τούρκους στρατιώτες σε κουρδικές περιοχές και ότι δεν κατέβαλαν καμιά προσπάθεια για την κατάσβεση τους και παράλληλα ότι εμποδίζαν συστηματικά τους ντόπιους κατοίκους να αναλάβουν κάποια δράση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα είχε καταγράψει σε άρθρα του τα βασανιστήρια στην Τουρκία και είχε δώσει φωνή στα θύματα των βασανισμών
en.firatnews.com,bianet.org

5 σχόλια:

  1. 2 σχόλια σχετικά με την είδηση:

    1. Antiwar είναι ο τίτλος της σελίδας. Ωραία. Γιατί υποστηρίζει τους Αμερικανούς στο πόλεμο και σχετικά με όλα τα υπόλοιπα κράτη τους κατηγορεί;

    2. Ας μην ξεχάσουμε ότι Αμερικανοί δημοσιογράφοι έπαιζαν ρόλο πρακτόρων στο Ιράν. Δεν υποστηρίζω την Τουρκία, αλλά ούτε την Τουρκική δικαιοσύνη που είναι από τις χειρότερες και μοιάζει με ζούγκλα η λειτουργία της, απλώς αναφέρω κάτι για τους Αμερικανούς δημοσιογράφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ότι αναφέρουν τα άρθρα του περιμένω τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια Δημοκρατική χώρα που την έλεγαν Τουρκία........ούτε με τον Τοτό δεν υπάρχουν τόσο πετυχημένα ανέκδοτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα να τα βλεπουν οι Ποντιοι,γιατι τους παιζουν ασχημο παιχνιδι με τη Παναγια τη Σουμελα στη Τραπεζουντα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπου να΄ναι θα ακούσουμε κι΄άλλα κηρύγματα του Ερντογάν για "ελευθερία έκφρασης" και σεβασμό στον τύπο!!! Ολα τα άλλα "περί ανεξιθρησκείας, περί καταδίκης γενοκτονιών κλπ" τα έχουμε ακούσει.
    Αντε να εμπιστευτείς την Τουρκία μετά...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.