17/8/10

ΔΕΙΠΝΟΣ ΙΦΤΑΡ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


H Διεύθυνση Θρησκευμάτων παρέθεσε δείπνο ιφτάρ στην Kωνσταντινούπολη στους πνευματικούς ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων.Μηνύματα ειρήνης από τους πνευματικούς ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων της Τουρκίας

Ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων καθηγητής Ali Bardakoğlu στην ομιλία του στο δείπνο δήλωσε πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να αξιολογούνται με την θρησκεία, το δόγμα, τις εθνικές ρίζες και τον τρόπο ζωής τους.

Ο Bardakoğlu επισήμανε ότι εδώ και αιώνες οι άνθρωποι με διαφορετικές θρησκείες συμβιώνουν ειρηνικά και με ανοχή στην İstanbul.

«Τελέστηκε θεία λειτουργία στη μονή Σουμελά. Η εκκλησία Akdamar άρχισε να λειτουργεί. Την λειτουργία της εκκλησίας Αγίου Παύλου σαν εκκλησία και όχι μουσείο βλέπουμε ως ένα μέρος της ιστορικής μας παράδοσης και καθήκον που μας επιβάλλει η θρησκεία μας. Ας αφήσουμε τους πιστούς κάθε θρησκείας να ζήσουν ελεύθερα την θρησκεία τους. Ο σεβασμός στην θρησκευτική ελευθερία είναι μέρος και του αυτοσεβασμού μας. Την ίδια ελευθερία επιδιώκουμε και για τους ανθρώπους στη Δυτική Θράκη, στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στη Ρωσία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Bardakoğlu.

Ενώ ο αρχηραββίνος της Ιουδαϊκής Κοινότητας της Τουρκίας Ιζχάκ Χαλέβα από την πλευρά του αφού σημείωσε ότι οι άνθρωποι προερχόμενοι από διαφορετικές θρησκείες μοιράζονται το τραπέζι του ιφτάρ δήλωσε «επιθυμούμε αυτή η όμορφη εικόνα να επικρατήσει σε όλο τον κόσμο».

Ενώ ο μητροπολίτης της Τουρκικής Ασσυριακής Κοινότητας Yusuf Çetin ευχήθηκε το Ραμαζάνι να φέρει ειρήνη, αδελφοσύνη και φιλία.
http://www.trtgreek.com

2 σχόλια:

  1. Κύριε Καυκάσιε, θέλουμε κάποιες πληροφορίες για την ιστοσελίδα, στην οποία παραπέμπετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TRT-Η "Φωνή της Τουρκίας" το επίσημο όργανο προπαγάνδας του Τουρκικού Κράτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.