19/8/10

Κάποιοι κύκλοι τώρα ονειρεύονται τη «Φυσική Αλβανία»

Οσοι νόμισαν ότι με την ανεξαρτησία του Κοσόβου και τη συγκυβέρνηση, μετά τον πόλεμο Αλβανών και Σλαβομακεδόνων στην ΠΓΔΜ, ο αλβανικός εθνικισμός στα Βαλκάνια εξεπλήρωσε τους στόχους του μάλλον έπεσαν έξω. Στην Αλβανία μεγάλο μέρος της πνευματικής και πολιτικής ελίτ έχει αρχίσει να γοητεύεται από την ιδέα όχι της «Μεγάλης» αλλά της «Φυσικής Αλβανίας».

Κατά τους εμπνευστές της, θα περιλαμβάνει τα εδάφη όπου ζουν Αλβανοί: το ελεύθερο Κόσοβο και τα σκλαβωμένα τμήματα σε Ελλάδα (Ηπειρος), ΠΓΔΜ (δυτικές επαρχίες), Μαυροβούνιο και νότια Σερβία (Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς). Θα μπορούσε να κάνει κανείς λόγο για μεταπολεμικές βαλκανικές γραφικότητες, αν η λεγόμενη «πλατφόρμα της Φυσικής Αλβανίας» δεν συσπείρωνε γνωστούς πνευματικούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας και η επιρροή της δεν έφτανε στους παροπλισμένους UCKάδες του Κοσόβου, που πρόσφατα εκπροσωπήθηκαν σε εκδήλωση που έγινε στα Τίρανα από τον στρατιωτικό τους ηγέτη Αγκίμ Τσέκου.

Αν μέχρι τον πόλεμο του Κοσόβου βασικό χαρακτηριστικό του αλβανικού εθνικισμού ήταν η καχυποψία και το μίσος προς τους Σέρβους, τώρα τη θέση του έχει καταλάβει ο ανθελληνισμός, με αιχμή του δόρατος το τσάμικο. Επί του παρόντος αυτό δεν αποτυπώνεται στην πολιτική των Τιράνων απέναντι στην Ελλάδα, όμως οι πρωτεργάτες της κινητικότητας θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ένταξή του στην ατζέντα της αλβανικής διπλωματίας.

Στο Κοινοβούλιο
Ηδη στο αλβανικό Κοινοβούλιο εκπροσωπούνται με δύο βουλευτές ισάριθμα κόμματα των Τσάμηδων, που οργανώνουν εκδηλώσεις σε πόλεις της Αλβανίας και στα σύνορα με την Ελλάδα, συγκεντρώνουν χρήματα, προωθούν ψηφίσματα σε διάφορα φόρα και διοργανώνουν διεθνώς καμπάνιες.

Την περασμένη Παρασκευή μάλιστα, οι βουλευτές, επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ όπου μετέβησαν για να ευαισθητοποιήσουν την εκεί εμιγκράτσια αλλά και το αμερικανικό κατεστημένο γύρω από το θέμα τους, έγιναν δεκτοί από τον πρωθυπουργό κ. Μπερίσα ο οποίος αποδέχθηκε το αίτημά τους για την ανέγερση νεκροταφείου στα σύνορα με την Ελλάδα για τους 2.500 Τσάμηδες της Ηπείρου που, σύμφωνα με στοιχεία τους, σφαγιάστηκαν από τον ΕΔΕΣ το 1945.

Διεκδικούν αναγνώριση «γενοκτονίας των Τσάμηδων», αποζημίωση σε πρώτη φάση των απογόνων τους για τις απολεσθείσες περιουσίες και βεβαίως, στο βάθος, μολονότι δεν το ομολογούν, ένταξη των εδαφών της Ηπείρου σε μια «Φυσική Αλβανία».

Η προπαγάνδα κερδίζει έδαφος σε μια κοινωνία η οποία παραδοσιακά διακατέχεται από προκαταλήψεις και στερεότυπα απέναντι στον νότιο γείτονα.

Τα ανθελληνικά αισθήματα τροφοδοτούνται κατά καιρούς από κακές συμπεριφορές απέναντι στους Αλβανούς μετανάστες αλλά και απωθητικά συνθήματα, όπως αυτά των «παλικαράδων» των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Με δεδομένο ότι το ανθελληνικό «πουλάει», δεν είναι λίγες οι φορές που τα πολιτικά κόμματα πλειοδοτούν σε κορώνες προς άγραν ψήφων.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

11 σχόλια:

  1. Μα καλά, είχαμε ποτέ Ελληνική κυβέρνηση στην Ελλάδα;
    Γλείφτες, απατεώνες, κρυψίνοες, καλοπερασάκηδες, ψευτοαριστοκράτες, που το μόνο που σκεφτονται είναι το πως θα διαιωνίσουν την κατοχή της καρέκλας, για τους ίδιους και τους συγγενείς τους. Αυτό είναι σε τελική ανάλυση το πολιτικό σύστημα που κυβερνάει τη χώρα μας πολλά χρόνια τώρα.
    Δεν χρειάζονται ονόματα. Τους γνωρίζουμε όλοι.
    Αποτέλεσμα είναι να έχουμε δημιουργήσει διεθνώς την εικόνα ενός ανυπόληπτου κράτους, που δεν το σέβεται κανείς.
    Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, σιγά σιγά, αλλά σταθερά χάνονται. Είτε επειδή "η Κύπρος κείται μακράν", είτε απειδή "οι Έλληνες σε 10 χρόνια θα το έχουν ξεχάσει", είτε επειδή "χορεύουν ξεϊμπέκικο", είτε, είτε...!
    Επί τέλους! Μήπως ήρθε ο καιρός οι Έλληνες να κυβερνήουν τη χώρα;
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι γενίτσαροι 'ονειρεύονται' όσο τους σπρώχνουν νταβατζήδες και παπατζήδες.
    Αλλά δεν μπορούν να σκεφτούν πόσο απότομα θα αφανιστούν ΟΛΟΙ τους, μόλις η βενζίνη πάει 3-4 ευρώ το λίτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως ενα μετρο αντιποινων απο την Ελλαδα θα επρεπε να εςφαρμοστει μαζική απελαση ολων των Αλβανων. Να ερθουν Κινεζοι να δουλεψουν στην θεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Aνωνυμος 19/2010 9'32

    Ποσο δικιο εχεις, ποσο δικιο, μπας και δουμε προκοπη!!

    Δραγωνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΘΕ

    Δεν θα γινει καμμια μαζικη απελαση Αλβανων η αλλων πληθυσμων που επιβουλευοντε την ακεραιοτητα της Ελλαδος γιατι γι' αυτο ακριβως το λογο τους κουβαλησαν εδω οι εθνοπροδοτες κρατουντες.

    Στοχος τους παραμενει η υποβαθμιση και διαλυση τελικα του Ελληνικου Κρατους.....απλα ολα γινοντε σιγα-σιγα για να μην αντιδρασουμε.

    ΑΠΟΔΕΙΞΗ:
    Αν η Ελλαδα χρειαζοταν 3 εκατομυρια αλλοδαπους (!) γιατι δεν τους εφεραν απο την Ινδια, την Κινα και αλλες χωρες που εχουν μεν πλεονασμα πληθυσμου αλλα ανηκουν σε ειρηνιστικα θρησκευματα και εχουν καλα αισθηματα για την Ελλαδα?
    Γιατι με σπουδη κουβαλησαν πληθυσμους που βαλουν κατα του πηρηνα της Εθνικης μας ασφαλειας??

    Οι απαντησεις ειναι απλες.....

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Γιατι με σπουδη κουβαλησαν πληθυσμους που βαλουν κατα του πηρηνα της Εθνικης μας ασφαλειας??"


    Για να νοιωθεις ανασφαλεια εσυ ο νεοελληνας και να ζητας απεγνωσμενα την ανευ ορων στρατηγικη συμμαχια της Ελλαδας με το Ισραηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕΤΑΞΥ "ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ" ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ "ΤΣΑΜΗΔΕΣ" ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΕΤΣΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ.

    ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΣ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ.

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ "ΤΣΑΜΗΔΩΝ" ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ
    isxys.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν βλεπω που ειναι το κακο να θελεουν οι Αλβανοι να επιστρεψουν στα φυσικά συνορα της Αλβανιας.
    Αυτο σημαινει τα νοτια συνορα της Αλβανιας να ειναι πανω απο τη Πρεμετη και το Τεπελενι, μιας και απο αρχαιοτατων χρονων απο εκει και κατω κατοικουσαν και κατοικουν Ελληνες.
    Καιρος ειναι να ζητησουν οι Βορειοηπειρωτες την αυτοδιαθεση τους, και αν τολμα η "μμα" πατριδα ας μην τους υποστηριξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΟΥΡΗΤΗΣ
    Ανημενε μια ολια κουζουλε.Δεν εφταξε η ωρα ντονε.


    ενας Χανιωτης τση διασπορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και για να ακριβολογουμε 19 Αυγούστου 2010 3:16 μ.μ, τα φυσικα ορια της Βορ.Ηπειρου προς βορραν ειναι ο ποταμος Γενουσος.Ο επονομαζομενος Αλβανιστι Σκουμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωστε οι Αλβανοι πιστευουν οτι θα παρουν την Θεσπρωτια και τηυν Κερκυρα? Καλο υπνο! μηπως θα επρεπε να θυμηθουμε και εμεις την Β. Ηπερο? και παρεπιντοντως μηπως το Δυραχιο παραειναι καλο λιμανι για τους Αλβανους μπως π.χ. θα ταιριαζε καλυτερα στους Σερβους?
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.