3/3/11

Για σύμπραξη σε τραπεζικό καρτέλ ερευνάται η Finansbank

Σε ακρόαση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Τουρκίας έχει κληθεί η Finansbank, η τουρκική θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, και οι διοικήσεις άλλων επτά τραπεζών, με την κατηγορία ότι προχώρησαν σε εναρμονισμένη πρακτική για την προσέλκυση καταθέσεων από λογαριασμούς μισθοδοσίας.

Η τουρκική αρχή ζήτησε από τις διοικήσεις των Finansbank, Akbank, Denizbank, Garanti Bankasi, Halk Bankasi, Bankasi, Vakiflar Bankasi και Yapi Kredi Bankasi να απαντήσουν προφορικά στο εάν συνέπραξαν ή όχι αθέμιτα στις προσφορές που κατέθεσαν για την προσέλκυση καταθέσεων από λογαριασμούς μισθοδοσίας δημοσίων οργανισμών ή ιδιωτικών εταιρειών.

Στην περίπτωση που η τουρκική Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπιστώσει ενοχή των εμπλεκομένων τραπεζών, θα επιβάλει αυστηρά πρόστιμα.

Τα κέρδη της Finansbank το 2010 ανήλθαν σε 914 εκατ. τουρκικές λίρες ή 423 εκατ. ευρώ και σημείωσαν αύξηση 40% σε σχέση με το 2009. Σημειώνεται πως από τα μέσα Νοεμβρίου 2010 η Εθνική Τράπεζα έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε  δημόσια προσφορά μειοψηφικού πακέτου, έως 20%, των μετοχών της θυγατρικής της στην Τουρκία. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.
ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Να θυμίσω οτι κόστισε αυτη η ενέργεια 5δισ ευρώ.Ποιά τα οφέλη; Οι ίδιοι οι παπαδες(εθνικη τρ) δίνουν τα λεφτά στους Τούρκους να αγοράζουν περισσότερα όπλα αντι να τα επενδύουν στην Ελλάδα. Σάπια η πολιτική ηγεσία αλλά σάπια και η θρησκευτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.