17/6/11

∆ιάλεξαν εκλογές!

ΤΟΥ Ι. Κ. ΠΡΕTΕΝΤΕΡΗ
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ∆ΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να κρυβόµαστε πίσω από το δάχτυλό µας. Χθες το µεσηµέρι, ηκυβέρνηση ουσιαστικά παραιτήθηκε.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ µε σαφή τρόπο και διά στόµατος του ίδιου του Πρωθυπουργού από τη στιγµή που πρότεινε στην αξιωµατική αντιπολίτευση µια κυβέρνηση συνεργασίας, αποδεχόµενος ότι Πρωθυπουργός θα οριζόταν πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ήταν περίπου προδιαγεγραµµένη. Ή θα πηγαίναµε σε εκλογές. Ή θα σχηµατιζόταν µια κυβέρνηση συνεργασίας µε τη Ν.∆. – ενδεχόµενο που συζητήθηκε, όπως φαίνεται, µε τον Α. Σαµαρά… ∆ΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ούτε το ένα ούτε το άλλο. Επτά ώρες αργότερα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα κάνει… ανασχηµατισµό και ότι θα ζητήσει ψήφο εµπιστοσύνης από τη Βουλή! ∆ΕΝ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ τα όσα διαδραµατίστηκαν. Φούσκα, φιάσκο, ναυάγιο, πείτετο όπως θέλετε, ελάχιστησηµασία έχει… ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ απλώς ότι µε κάποιο µαγικό τρόπo ο Πρωθυπουργός σήµερα βρίσκεται σε δυσµενέστερη θέση από αυτή στην οποία βρισκόταν προχθές.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙ∆Η δεν αντιµετώπισε τα προβλήµατα που είχε να αντιµετωπίσει – αυτά παραµένουν, όλα, ορθάνοιχτα… – αλλά κυρίως επειδή κάηκε το χαρτίτης συναίνεσης και της συνεννόησης.
∆ΕΝ ΜΕ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΕΙ ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει, δεν είναι αυτό το ζήτηµα.Μια παλιά πολιτική συµβουλήόµως λέει να µην ανοίγεις ποτέ ένα θέµα αν δεν ξέρεις πώς να το κλείσεις. Και η πόρτα της κυβερνητικής συνεργασίας έκλεισε χθες, χωρίς να είναι προφανές ότι κερδισµένη βγήκε η σηµερινή κυβερνητική παράταξη – µάλλον το αντίθετο…Τότε γιατί την άνοιξε;
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ συνέβησαν χθες. Σήµερα ο Πρωθυπουργός βρίσκεται αντιµέτωπος µε µια οικονοµία σε βλάβη, µε µια κοινωνία σε αναταραχή και µε µια χώρα σε ακυβερνησία. ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ όλα αυτά ο ανασχηµατισµόςκαι η ψήφος εµπιστοσύνης που θα διεκδικήσει η νέα κυβέρνηση; Πολύ αµφιβάλλω! Και πολύ θα εκπλαγώ αν ξαφνικάανατραπούν τα δεδοµένα επειδή θα φύγει ο Τάδε από το υφυπουργείο Μεταφορών και θα έλθει ο ∆είνα.
ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: έχω την αίσθηση ότι µετά το χθεσινό ναυάγιο άνοιξε πλέον ο δρόµος των εκλογών. Και δυσκολεύοµαι να δω πώς οι εκλογές αυτές µπορεί να αποφευχθούν.
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ συνταγµατικής τάξεως: ότανµια δηµοκρατία βρίσκεται σε αδιέξοδο δεν µπορείς να αντιµετωπίσεις το αδιέξοδο διαφορετικά από την προσφυγή στις κάλπες.
ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ, και για λόγους ουσίας: όταν µια κυβέρνηση δεν µπορούσε να κυβερνήσειέως χθες, δεν είναικαθόλου αυτονόητο γιατί ξαφνικά θα αρχίσει να κυβερνά από αύριο.
Για λόγους συνταγµατικής τάξεως: όταν µια δηµοκρατία βρίσκεται σε αδιέξοδο δεν µπορείς να αντιµετωπίσεις το αδιέξοδο διαφορετικά από την προσφυγή στις κάλπες

5 σχόλια:

  1. Αυτός ο μαρτυριάρης ο Σαμαράς φταίει για όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ.

    ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ;

    ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ:
    " ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ, ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ".

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ Η.Π.Α ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥΣ.

    Ο ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΥΠΕΡΜΟΝΟΠΩΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ, ΟΔΕΥΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ, ΟΠΩΣ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ.

    ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΜΗ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΦΘΑΡΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΟΥΝ.

    Η ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ :
    1. Η ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ, ΚΑΙ
    2. Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΔΟΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΑΠΞΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΑ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά να τα πείς σε τούτο τον Ούνο. Πιστεύω ότι δεν θα άρεσε σε κανέναν Έλληνα η προδιαγεγραμμένη πολιτική από έξω. <>. Ο Γερμαναράς κάνει την Γερμανική πολιτική όλοι αναζητούν να ωφεληθούν απο την επίλυση του Ελληνικού θέματος, γιατί το πρόβλημα το δημιούργησαν οι Ευρωπαίοι όπως είπε και ο Γάκης χθές, για δικούς τους λόγους και για τις δικές τους μικροπολιτικές, υπάρχουν τοπικά συμφέροντα και έρπουσα πολιτική και στο εσωτερικό της ΕΕ. Απέξω να μη φαίνονται, το ποτήρι εξωτερικά να είναι καθαρό. Από μέσα μεστοί ακαθαρσίας. Άνθρωποι με ήθος Στρώς Καν είναι και αυτοί, ας αφήσουν τις ηθικολογίες και τον ψευτοανθρωπισμό είναι μακράν του Ώντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ. Αυτό έγινε την εποχή της Ηγεμονίας στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία με τον παραμερισμό της συγκλητικής αριστοκρατίας. Το αποτέλεσμα για τον τότε γνωστό κόσμο ήταν: 1)παγκόσμια αυτοκρατορία. 2) παγκόσμια μονοκρατορία. 3) θεοποίηση και λατρεία του ηγεμόνα, μονοκράτορα, αυτοκράτορα. 4) επι δυτικής Ρωμαϊκής αυτιοκρατορίας,(βλέπε Βυζάντιο), η θεοκρατία επί της γής.
    Λέτε επανάληψη στα ίδια; Και ποιός θεός θα κρατήσει επί της γή; Στο όνομα ποιανού θα σκοτωθούν οι άνθρωποι. Αν σκοτώθηκαν για το Θεό της Αγάπης για τον αντικαταστάτη του τί θα κάνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ JEAN,

    TO 98% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ Ή ΤΙΤΛΟΥΣ;

    ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ;
    ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΡΛΑΝΕΙ ΜΕ ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟΥΣ.

    Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΧΙΤΛΕΡ -ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ - ΣΤΑΛΙΝ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ.

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ.
    ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΕΣΥ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΣΤΕΜΜΕΝΟΣ Ή ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΝΣΤΟΛΟΣ Ή ΑΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΤΟΥΜΠΕΚΙΑΣΤΟΥΜΕ;

    ΜΕΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΜΕ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.

    Η ΛΑΪΚΗ ΒΑΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.