29/6/13

Συνεχίζει με το πυρηνικό του πρόγραμμα το Ιράν

Το Ιράν θα συνεχίσει με το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας, δήλωσε ο αρμόδιος επικεφαλής της χώρας.
Το Ιράν θα συνεχίσει με το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής πυρηνικής ενέργειας της χώρας, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή πορείας, παρά τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 14 Ιουνίου.
Ο Φεργεντούν Αμπασί-Νταβάνι, επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας της χώρας, είπε ότι η παραγωγή πυρηνικών καυσίμων «θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τους προαναγγελμένους στόχους μας. Καμία αλλαγή δεν θα επέλθει επίσης στον εμπλουτισμό που συνδέεται με την παραγωγή καυσίμων».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Νταβάνι μιλώντας μέσω διερμηνέα σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας με θέμα την πυρηνική ενέργεια, δήλωσε ότι οι εργασίες που διεξάγονται στις υπόγειες εγκαταστάσεις Fordow του Ιράν, θα συνεχιστούν επίσης.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι ο εμπλουτισμός ουρανίου γίνεται για την τροφοδοσία ενός δικτύου πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, αναφέρει το Ρόιτερς, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πυρηνικών βομβών, ενδεχόμενο για το οποίο η Δυτική κοινότητα έχει εκφράσει της ανησυχίες της.

Πηγή: AΠE-MΠΕ, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.