29/6/13

Αίγυπτος: Επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ το θάνατο Αμερικανού στις ταραχές

Ταξιδιωτική οδηγία αποφυγής της Αιγύπτου από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
 
Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι ένας αμερικανός πολίτης έχασε τη ζωή του την Παρασκευή στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στη διάρκεια ταραχών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ισλαμιστή αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Βέντρελ.
Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι επέτρεπε σε περιορισμένο αριθμό κυβερνητικών υπαλλήλων, μελών του διπλωματικού και του προξενικού προσωπικού και στις οικογένειές τους να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο, λόγω των πολιτικών και κοινωνικών ταραχών που σημειώνονται στη χώρα.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες που πρόκειται να μεταβούν στην Αίγυπτο να αναβάλουν το ταξίδι τους και όσους διαμένουν εκεί, να παραμείνουν σε ύψιστη επαγρύπνηση για την ασφάλειά τους.


REUTERS
Αίγυπτος: Συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι (28/06)
Σε τέσσερις ανήλθε σήμερα ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει από την Τετάρτη σε περιοχές στο Δέλτα του Νείλου, μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.
Νωρίτερα την Παρασκευή, δύο άνθρωποι, μεταξύ τους ο 21χρονος Αμερικανός, έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν στην Αλεξάνδρεια στις διαδηλώσεις που είχαν οργανώσει η αντιπολίτευση και υποστηρικτές του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στις οποίες μετείχαν δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι σε ολόκληρη τη χώρα. . Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στην Αλεξάνδρεια, Αμίν Ετζεντίν, ο νέος, ο οποίος εργαζόταν στο αμερικανικό μορφωτικό κέντρο της Αλεξάνδρειας, τραβούσε φωτογραφίες όταν τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια ταραχών.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.