28/6/13

Πτώση κατασκοπευτικού αεροπλάνου που αναζητούσε τους Αλβανούς δραπέτες των Τρικάλων

Πτώση κατασκοπευτικού αεροπλάνου που αναζητούσε τους Αλβανούς δραπέτες των Τρικάλων
Ακόμα και ο στρατός συμμετέχει στην επιχείρηση εντοπισμού των επικίνδυνων Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.
Η συμμετοχή του στρατού έγινε γνωστή μετά την πτώση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) της Αεροπορίας Στρατού στην περιοχή Αγία Ευθυμία Φωκίδας, σε περιοχή, δηλαδή, όπου διεξάγεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του Μάριον Κόλα και των συνεργών του.

Από την πλευρά του το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του αεροσκάφους στην έρευνα και αρκείται στο ότι όντως το UAV κατέπεσε λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή πτήσης του και οι οποίες δεν επέτρεψαν στους χειριστές του να το προσγειώσουν σε ομαλό σημείο χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτα και τους αερόσακούς του. Επειδή, μάλιστα, η περιοχή που έπεσε το αεροσκάφος είναι δύσβατη θα απαιτηθεί ειδική επιχείρηση για την ανάσυρσή του.
Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να εξοπλιστούν με κάμερες και συσκευές εντοπισμού στίγματος κινητών και υποκλοπής συνομιλιών. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος φέρεται να ήταν εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες προκειμένου να συνδράμει το έργο των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.