30/9/13

Ολο το πόρισμα με το οποίο ο εισαγγελέας «έδεσε» τη Χρυσή Αυγή

Κείμενο - σταθμός της ελληνικής Δικαιοσύνης για την προστασία της Δημοκρατίας - Τα μέλη της στρατολογούσαν ανηλίκους και είχαν δημιουργήσει τάγματα εφόδου αμιγώς από παιδιά 14 - 17 χρόνων - Δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπρησμοί και εκβιασμοί - Ο ρόλος στελεχών της ΕΛΑΣ

Παπαδάκου Γιάννα 
Ως οργάνωση με στρατιωτική δομή, που απειλούσε τους θεσμούς και το Πολίτευμα περιγράφει την Χρυσή Αυγή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, την συγκρότηση της οποίας τοποθετεί χρονικά το 1987.
Σε ένα πόρισμα –φωτιά, που σοκάρει και τον πιο υποψιασμένο για τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής ξετυλίγει την αιματηρή δράση της και «δένει» απόλυτα την κατηγορία ης ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Το «Βήμα» αποκαλύπτει το περιεχόμενο του, το οποίο δίνει νέα διάσταση και για το ρόλο της αστυνομίας, για συγκεκριμένα πρόσωπα, για τα οποία ο αντεισαγγελέας εκτιμάει ότι «ενθάρρυναν» τη δράση της Οργάνωσης. Το κείμενο - σταθμός για την ελληνική Δικαιοσύνη υψώνει τείχος προστασίας στο δημοκρατικό πολίτευμα.
Εκτός από τις δολοφονίες, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών, τους εμπρησμούς και τους εκβιασμούς ο αντεισαγγελέας κάνει και μια συγκλονιστική αποκάλυψη μέσα στο πόρισμα του. Περιγράφει ανάγλυφα πως τα μέλη «στρατολογούσαν « ανήλικα παιδιά και πως είχαν δημιουργήσει τάγματα εφόδου αμιγώς από ανηλίκους 14 - 17 χρόνων.
Είναι τα τάγματα με την ονομασία Κένταυρος. Καταγράφει μάλιστα με το όνομα του έναν 17χρονο καθοδηγητή, που διορίστηκε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λόγω των ιστορικών γνώσεων του και των ικανοτήτων του. Ο συγκεκριμένος ανήλικος καθοδηγούσε ομάδες ενηλίκων σε τακτικές επαφές δυο φορές την εβδομάδα.
Στο εννιασέλιδο πόρισμα περιγράφει με λεπτομέρειες της δομή της συμμορίας με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στον οποίο αποδίδει τον ρόλο του αρχηγού με τη γερμανική λέξη Fuhrerprinzip η αρχή του αρχηγού δηλαδή.
Ο αρχηγός, όπως αναφέρει καθοδηγούσε συντόνιζε και υπεδείκνυε την δράση της οργάνωσης στα μέλη της.
Οι εντολές λόγω της στρατιωτικής δομής της μεταφέρονταν είτε μέσω του υπαρχηγού,Χρήστου Παππά (παραδόθηκε την Κυριακή το μεσημέρι), είτε μέσω των άλλων μελών της ηγετικής ομάδας των συλληφθέντων βουλευτών, Ηλία Κασσιδιάρη, Γιάννη Λαγού,Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Μίχα.
Παρότι επισημαίνει το πόρισμα η οργάνωση εμφανίζεται να υπερασπίζεται τους έλληνες πολίτες και να κυνηγάει τους αλλοδαπούς ένας από τους βουλευτές είναι αλβανικής καταγωγής. Δεν τον κατονομάζει, αφού δεν είναι μεταξύ των συλληφθέντων, αλλά τον περιγράφει.
Ιδιαίτερο ρόλο έχει και άλλη αλβανή καθοδηγήτρια, η οποία είναι σύζυγος μέλους εγκληματικής οργάνωσης και είναι επίσης μεταξύ των συλληφθέντων. Φυσικά υπάρχουν και καταγγελίες για βιαιοπραγίες μεταξύ των απλών πολιτών αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι εισέπρατταν την οργή εκείνων που είχαν εξουσία με βάση τον ηγετικό τους ρόλο στα τάγματα εφόδου.
Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τον κατηγορούμενο Γιώργο Ρουπακιά το πόρισμα αναφέρεται στον ρόλο του, τον οποίο χαρακτηρίζει ως ηγετικό στην Οργάνωση της Νίκαιας και ειδικότερα επικαλούμενος μαρτυρία τονίζει ότι ήταν μέλος του πενταμελούς Συμβουλίου του πυρήνα δράσης στα τάγματα εφόδου της περιοχής.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και άλλοι τρεις, που μεταφέρθηκαν στον τόπο του εγκλήματος με τον Ρουπακιά. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν αποτσίγαρα με αποτέλεσμα να μπορεί να διασταυρωθεί και το DNA των συλληφθέντων.
Και άλλοι όμως συνελήφθησαν και καταγράφονται στο πόρισμα ότι συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επίθεση.
Συνομιλίες πριν και μετά την επίθεση «δένουν» τον δράστη και με στελέχη του κόμματος, ενώ επικοινωνία εκείνη την ώρα και μετά τη δολοφονία υπάρχει και με τον αρχηγό. Οι βουλευτές, οι οποίοι συνελήφθησαν επικοινωνούν πάντα πριν και μετά από τις εγκληματικές ενέργειες.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των στελεχών μετά την απολογία Ρουπακιά, όταν ανακουφισμένοι επικροτούν το γεγονός ότι δεν τους έδωσε.
Από τις άλλες αιματηρές επιθέσεις στο πόρισμα αναφέρονται η δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα, Η δολοφονία στο Βόλο, η απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Μεταμόρφωση, η απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιου στην Ιχθυόσκαλα Περάματος, αλλά και η απόπειρα κατά των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.
Πριν από όλες τις υποθέσεις ο «κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει επικοινωνίες και επαφές, αλλά και αποκαλυπτικούς διαλόγους για τη μεθοδολογία, που ακολουθούνταν. Σύμφωνα με καταθέσεις άλλωστε κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν, αν προκαλούνταν θάνατοι «ήταν και αυτό μια δουλειά» αναφέρεται σε κατάθεση.
Μεταξύ των συλληφθέντων όπως καταγράφεται στο πόρισμα είναι και ασφαλιστής στο επάγγελμα, ο οποίος δημιουργώντας εταιρίες «ξέπλενε» το μαύρο χρήμα της οργάνωσης. Υπάρχουν άλλωστε μαρτυρίες για δεκάδες εκβιασμούς αλλοδαπών μικροπωλητών και καταστηματαρχών, αλλά και για περιπτώσεις λαθρεμπορίας.
Για ο ρόλο της Αστυνομίας ο αντεισαγγελέας αναφέρει ότι ή συνέδραμαν ή ανέχονταν τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής και ότι πρέπει να ερευνηθεί κατά περίπτωση. Άλλωστε μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δυο αστυνομικοί.
Ο αντεισαγγελέας τονίζει την ανάγκη να συνεχιστεί η έρευνα και για την χρηματοδότηση της οργάνωσης με το άνοιγμα λογαριασμών όλων των κατηγορουμένων. Είναι πάντως η πρώτη φορά, που δικαστική έρευνα τελειώνει αποτελεσματικά σε χρόνο - ρεκόρ.
BHMA

2 σχόλια:

 1. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=532091
  -Από το «χουντογλέντι» το 1997 στη Χρυσή Αυγή του σήμερα
  «Σταγονίδια» αναλλοίωτα επί 16 χρόνια ερευνά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου-

  ..Ο ίδιος δικαστικός λειτουργός ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε διερευνήσει το περιώνυμο «χουντογλέντι» της Θέρμης την Πρωτομαγιά του 1993, το οποίο αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 1997 όταν δημοσιοποιήθηκε σχετικό βίντεο.

  Στο οπτικό υλικό εικονίζονταν τουλάχιστον 40 αστυνομικοί, εκ των οποίων πολλοί με σημαντικούς βαθμούς αλλά και στελέχη των ΕΚΑΜ, να υμνούν το χουντικό καθεστώς και να χορεύουν. Τότε είχε ξεσπάσει παρόμοιος θόρυβος με τα ακροδεξιά σταγονίδια της ΕΛ.ΑΣ., όπως και τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τους «σφιχτούς εναγκαλισμούς» ορισμένων ενστόλων με τη Χρυσή Αυγή.

  Μάλιστα στη διάρκεια του βίντεο καταγράφονται άνδρες των ΕΚΑΜ να προχωρούν σε εικονική «βάπτιση» ενός νεαρού αλβανού μουσουλμάνου, ο οποίος εργαζόταν ως βοσκός. Τότε ανάμεσα στα άλλα είχε διαπιστωθεί ότι άνδρες των ΕΚΑΜ έφεραν τα σύμβολα της δικτατορίας στον μπερέ τους ενώ υπήρξε σειρά ερευνών από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και τον κ. Βουρλιώτη προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι συμμετέχοντες στο αποκληθέν τότε «γλέντι της ντροπής». Μάλιστα είχαν ληφθεί 150 καταθέσεις και η δικογραφία της υπόθεσης αριθμούσε 1.430 σελίδες.

  Σαρτζετάκης, Βουρλιώτης, Ντεγιάννης έσωσαν την Δημοκρατική τιμή της Ελλάδας απένατι στο έκτρωμα Νεοφασιστών και Ακρας Δεξιάς

  Οπως οι Γιώργος Ρωμαίος, Γιάννης Βούλτεψης, Γιώργος Μπέρτσος, όπως και ο Γιάννης Φάτσης με την Μαρία Ψαρρά.

  Ομως κάτι γράφεται για τον Κο Παππά Ηλία στενό φίλο του Ασβού και πατέρα του Νίκου Παππά τον οποίο και αποκατέστησε το 2005 η Ν.Δ. και μάλιστα και εκ των ιδρυτών της Χ.Α.

  Η Λέξη Ιστορία προέρχεται από το οίδα που σημαίνει γνωρίζω, άρα σημαίνει γνώση και αναζήτηση της.Κατά συνέπεια ας πάνε παράμερα τα εγχειρίδια και ας πούμε την Αλήθεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τὸ μόνο καλὸ ποὺ βλέπω: Σύλληψις ἐν ἐνεργείᾳ βουλευτῶν.

  Ποῦ ξέρεις ἴσως στὸ μέλλον χώσουν κι ἄλλους βουλευτὲς μέσα γιὰ σὐστασι ἐγκληματικῆς συμμορίας. Διότι ἐκτὸς Χ.Α. ὑπάρχουν κι ἄλλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.