30/9/13

Διερευνητικές επαφές Β. Μεϊμαράκη με τα κόμματα για τη Χ.Α.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης.
Διερευνητικές επαφές με τα κόμματα του Κοινοβουλίου έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης, προκειμένου να διαμορφώσει τις προτάσεις του σχετικά με την «μεταχείριση» των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ψυχραιμία και συναίνεση, συνιστούν κύκλοι του Β. Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζονται «πρωτόγνωρα ζητήματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες «δεν υπάρχει απόφαση» και όλα – ακόμα και το θέμα της περικοπής της αποζημίωσής τους – θα προκύψουν αν προφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτό σημαίνει ότι η Βουλή ουσιαστικά θα αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα από τις 7 Οκτωβρίου και μετά, που θα ανοίξει η Ολομέλεια. Ως προς την περικοπή της αποζημίωσής τους, σημειώνεται ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει σε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας πάνω από 5 συνεδριάσεις η περικοπή κατά το 1/30 της αποζημίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαψεύδεται ότι έγινε συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Βουλής. Επίσης διαψεύδεται η πληροφορία ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής γι’ αυτά τα θέματα, καθώς η συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη για άλλα θέματα (δημοσιεύσεις στη Διαύγεια κ.α.).

Επισημαίνεται ότι τα ζητήματα αυτά είναι αντικείμενο της Διάσκεψης των Προέδρων η οποία θα συνεδριάσει την Πέμπτη. Στην ατζέντα της δεν περιλαμβάνονται θέματα που άπτονται των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά μπορεί κάποιο κόμμα να το θέσει. Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι θα γίνει συζήτηση την επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι από την Χρυσή Αυγή συμμετέχει ο Χρ. Παππάς, ο οποίος δεν έχει αντικατασταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι για την απώλεια της βουλευτικής ιδιότητας χρειάζεται αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου.

newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.