27/9/13

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ. Φυσικό Αέριο: Εξαιρετικής ποιότητας και ισχυρής ροής στο κοίτασμα Αφροδίτη

Ενα από τα καλύτερα κοιτάσματα σε ποσότητα και ποιότητα είναι το Αφροδίτη στο οικόπεδο δώδεκα. Τα ποιοτικά δεδομένα φέρνει απόψε στο φως ο ΑΝΤΕΝΝΑ. Αποκλειστικές δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας της Ελλάδας, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος απευθύνει μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα.

 Του Χρίστου Χαραλάμπους
Διάχυτη είναι η αισιοδοξία μεταξύ των εμπειρογνωμόνων, παρά τους χαμηλούς τόνους που κρατά η Κυβέρνηση, εν αναμονή των προκαταρτικών αποτελεσμάτων της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο οικόπεδο 12.
Τα σημαντικά δεδομένα αποκάλυψε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Διευθυντής της πλατφόρμας με την οποία διεξήχθη η επιβεβαιωτική γεώτρηση.
Το φυσικό αέριο είναι άριστης ποιότητας με ποσότητα μεθανίου πέραν του 95%, ενώ η πίεση και η ροή με την οποία αναδύεται το φυσικό αέριο είναι εξαιρετική.
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Ελληνας, ανέφερε πως θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση.
Καθυστέρηση θα υπάρξει και στο πρόγραμμα της ΤΟΤΑΛ για τα οικόπεδα 10 και 11.
Και όλα αυτά ενώ σε πολιτικό επίπεδο συνεχίζονται οι διεργασίες με γειτονικές χώρες, με πιο πρόσφατη την τριμερή συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, στη Νέα Υόρκη, και τη συμφωνία για τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες.
Ο Υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος συμμετείχε σε εργαστήρι για τους υδρογονάνθρακες, με αποκλειστικές δηλώσεις στον ΑΝΤΕΝΝΑ έστειλε μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από τον Οκτώβριο στο χάρτη των ενεργοπαραγωγών χωρών θα εισέλθει και η Ελλάδα, αφού θα κατοχυρωθούν οι συμβάσεις για έναρξη γεωτρήσεων στα τεμάχια του Πατραϊκού Κόλπου και των Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.