28/9/13

LIVE BLOG: Συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής ΣαίταςShare on Google+
16:57
Σε λίγη ώρα αναμένεται η μεταγωγή των συλληφθέντων βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων από τη ΓΑΔΑ. 
16:55

Το ρεπορτάζ του Reuters για τις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής
REUTERS
16:53
Τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία γυναίκας ανθυπαστυνόμου ανακοίνωσε πριν από λίγο η αστυνομία.
16:52
Μ. Χαρακόπουλος: Πλέον οι μάσκες έπεσαν. Η κυβέρνηση υπό τις εντολές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απέδειξε ότι διαθέτει την αποφασιστικότητα να επιβάλει τη νομιμότητα και να διασφαλίσει τη σταθερότητα στη χώρα. Η συντεταγμένη πολιτεία επιτελεί στο ακέραιο την αποστολή της. 
16:45
Γ. Καμίνης στον Αθήνα 9,84: «Τώρα πρέπει η διαδικασία να προχωρήσει πάρα πολύ αποφασιστικά, με πλήρη σεβασμό σε όλες τις αρχές της ποινικής δικονομίας, για να μην τους ηρωοποιήσουμε. Να μην τους καταστήσουμε θύματα, αλλά απλώς με ταχύτατους ρυθμούς και πρέπει να πάει πια η υπόθεση, μέχρι το τέλος. Δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία, καμία καθυστέρηση, κανένας εφησυχασμός».
16:43

Επίθεση βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΜΠΕ

Επίθεση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευστάθιο Μπούκουρα δέχθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ εικονολήπτης του web - tv του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.  
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο εικονολήπτης κατέγραφε δηλώσεις άλλου στελέχους της Χρυσής Αυγής και στην προσπάθειά του να έχει σωστή γωνία λήψης, παρακάλεσε τον Ευστάθιο Μπούκουρα, να τον διευκολύνει, ανοίγοντας το οπτικό πεδίο.
Αιφνιδίως, συμπληρώνει το πρακτορείο ειδήσεων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στράφηκε με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του εικονολήπτη και τον απώθησε βιαίως.
16:43
Συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά θα έχει στη Νέα Υόρκη ο Ευ. Βενιζέλος. 
16:38
Πληροφορίες για σύλληψη γυναίκας ανθυπαστυνόμου από τον Πειραιά.
16:25

16:22

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επιχείρηση των ελληνικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
euronewsGreek
16:10

Απόσπασμα ανακοίνωσης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουν τεράστιες ευθύνες, όλοι όσοι τώρα κάνουν πως ξαφνιάζονται και υποκριτικά, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης, αναγκάζονται να πράξουν τα αυτονόητα, Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες έδειχναν ανοχή και συνενοχή.
Είναι οι ίδιοι που έκαναν τα στραβά μάτια για τη διαπλοκή των εγκληματιών με θύλακες μέσα στον κρατικό μηχανισμό.
Είναι οι ίδιοι που ανερυθρίαστα έκαναν σκέψεις ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία μαζί τους
Οι προφανείς ευθύνες της κυβέρνησης δεν παραγράφονται».
15:57

15:51
Άνοιξε και το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας
15:47
Αποκλείστηκε ο α΄ όροφος της κτηρίου της Βουλής, με εντολή του φρουράρχου. Απαγορεύτηκε η προσέγγιση από οποιονδήποτε στον όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
15:43
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν έρευνες στα γραφεία της Χ.Α. στη Βουλή
15:40

xryshayghcom
15:33

O βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος (Δ) προσέρχεται στη ΓΑΔΑ για να παραδοθεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
15:32
Η είδηση σύλληψης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και βουλευτών του κόμματος κάνει από το πρωί το γύρο του κόσμου και αναμεταδίδεται από όλες τις γερμανικές εφημερίδες μέσω των ιστοσελίδων τους αλλά και τις τηλεοράσεις.
15:26

15:23

Κλειστή η λεωφόρος Αλεξάνδρας

Κλειστή παραμένει αυτήν την ώρα η λεωφ. Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα, καθώς λίγο νωρίτερα ξεκίνησε επιχείρηση ανδρών της Αστυνομίας να απομακρύνουν από το πεζοδρόμιο απέναντι από τη ΓΑΔΑ τους διαδηλωτές- υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που από το πρωϊ έχουν καταλάβει τον χώρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις των βουλευτών του κόμματός τους.
Οι αστυνομικοί απωθούν τους διαδηλωτές προς την πλευρά του ΜΕΤΡΟ.
15:22

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκονται ο αρχηγός και ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ηλίας Κασιδιάρης ήταν οι πρώτοι που συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου. 
euronewsGreek
15:16

15:15

15:13
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εμφανίστηκε από μόνος του οΝίκος Μίχος, εις εκ των δύο βουλευτών της ΧΑ, για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα και διέφευγαν της σύλληψης.
«Ήρθα μόνος μου, ζήτω η δημοκρατία» δήλωσε μπαίνοντας στο κτήριο της ΓΑΔΑ και επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.
15:06

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, από μέλη-υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής για τις συλλήψεις του γγ Ν. Μιχαλολιάκου, βουλευτών και μελών του κόμματος.
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
15:03

14:37

Σε βάθος έρευνα για άλλα πρόσωπα


Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να είναι ο αρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από το 1987 μέχρι σήμερα», ενώ η οργάνωση της Χρυσής Αυγής, στηρίζεται στη ναζιστική «Αρχή του Ηγέτη» («Fuehrerprinzip»).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δίνει εντολή να γίνει σε βάθος η έρευνα για την Χρυσή Αυγή, καθώς όπως ερμηνεύουν δικαστικές πηγές «αυτή είναι μόνο η αρχή».
Ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης στο 9σέλιδο πόρισμά του, δίνει εντολή, να ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα, καθώς και η διάπραξη άλλων αδικημάτων, όπως αυτά για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εκβίαση,  επειδή υπάρχουν ενδείξεις ύποπτης χρηματοδότησης στα μέλη της Χ.Α , όπως και συνεργασία μελών του κόμματος με ανθρώπους της νύχτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα, δέκα εισαγγελείς συμμετέχουν σε κατ΄ οίκον έρευνες των συλληφθέντων.
newsroom naftemporiki.gr
14:20
Δημοκρατική Αριστερά: Η νομιμότητα και η λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας είναι η απάντηση στους φασίστες –εχθρούς της Δημοκρατίας .
14:04

Τι βρέθηκε στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου

Στην έρευνα στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.
Βρέθηκαν επίσης 43.100 ευρω, πλήθος φυσιγγίων, υπολογιστές, USB κλπ.
13:58
Ο συνολικός αριθμός των εκδοθέντων ενταλμάτων σύλληψης είναι 32 και από αυτά έχουν εκτελεσθεί έως στιγμής τα 17.
13:37
Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αντώνης Σαμαράς, όπως μετέδωσε το Mega.

13:36
«Δράση»: Οι αρχές επιτέλους αντιδρούν στην ποινική διάσταση των δραστηριοτήτων βουλευτών και μελών της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».
Η δικαιοσύνη τώρα πρέπει να κάνει τη δουλειά της, απερίσπαστη από κάθε είδους σκοπιμότητες.
13:28
Σε εξέλιξη είναι έρευνες, από δέκα εισαγγελείς, στα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χρυσής Αυγής στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
13:26

13:26

13:24
Tο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί αυτή την εβδομάδα και θα ψηφιστεί αυτή ή την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε στον Bήμα FM ο Μάκης Βορίδης.
13:13
Ως υπαρχηγός της οργάνωσης Χρυσής Αυγής φέρεται ο βουλευτής της ΧΑ Χρίστος Παππάς, σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη.
13:12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.
13:06
Ένας ειδικός φρουρός είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για έναν ακόμη αστυνομικό.
Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ενοχοποιείται για σχέσεις με την οργάνωση από τηλεφωνικές επικοινωνίες του με μέλη της ΧΑ, οι οποίες προέκυψαν από την άρση τού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.
13:05

Μέτρα ασφαλείας μπροστά από την ΓΑΔΑ, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βλάχος Α
13:00

12:57

12:57

12:45
Tη σύλληψη ειδικού φρουρού για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η αστυνομία.
12:44
Οικολόγοι - Πράσινοι: Οι συλλήψεις και η παραπομπή στη Δικαιοσύνη ήταν η μόνη νόμιμη αντίδραση που όφειλε να γίνει για να αρχίσει να αντιμετωπίζεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα, που εκφράστηκε με πλήθος αντιφασιστικών συλλαλητηρίων, εντεινόμενων μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. 
12:34
Mega: Στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τα τρία παράνομα όπλα.
12:32

Δέκα περιπτώσεις κακουργηματικού χαρακτήρα

Δέκα περιπτώσεις κακουργηματικού χαρακτήρα αναφέρονται στο πόρισμα που συνέταξε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενώ αναφέρεται ότι πρέπει να ερευνηθεί και η συμμετοχή αστυνομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται υπάρχουν συνομιλίες βουλευτών που περιγράφουν συγκεκριμένα αδικήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι στη δικογραφία, η οργάνωση της Χρυσής Αυγής στηρίζεται στη ναζιστική «Αρχή του Ηγέτη» («Fuehrerprinzip») και ο χρόνος έναρξης της δράσης της προσδιορίζεται το 1987, ενώ συνεχίζεται έως σήμερα.
12:25
Mega: Συνελήφθη ειδικός φρουρός της ομάδας "Δίας" για εμπλοκή στη Χρυσή Αυγή
12:23
Μega: Βρέθηκαν τρία παράνομα όπλα σε σπίτι βουλευτή της Χρυσής Αυγής
12:21

Mε βάση την εγκύκλιο Τέντε συνελήφθησαν βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής

Την επ’ αυτοφώρω σύλληψη βουλευτών όταν διαπράττουν κακουργήματα προβλέπει η εγκύκλιος του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, που ισχύει από το Σεπτέμβριο του 2012.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ανωτάτου Εισαγγελικού Λειτουργού, το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση είναι διαρκές και όχι στιγμιαίο,  ενώ τα αστυνομικά όργανα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν ακόμα και αν δεν έχει αρθεί η βουλευτική ασυλία τους, έτσι ώστε να εμποδίσουν βουλευτές να διαπράξουν ποινικά αδικήματα.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, η άδεια της Βουλής απαιτείται όταν οι βουλευτές διαπράττουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο κ. Τέντες είχε εκδώσει την επίμαχη εγκύκλιο λόγω της έξαρσης «του φαινομένου επιθέσεων, βιαιοπραγιών και διενέργειας ελέγχων σε αλλοδαπούς μετανάστες, σε σχέση με τη νομιμότητα της εισόδου και διαμονής αυτών στη χώρα, καθώς και της ασκήσεως εμπορικής δραστηριότητας ορισμένων από αυτούς, από οργανωμένες ομάδες πολιτών», στις οποίες «πολλές φορές συμμετέχουν και μέλη του Κοινοβουλίου».
newsroom naftemporiki.gr
12:12

12:08

ΠΑΣΟΚ: Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά

Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έχει ως θεμελιώδες καθήκον την προστασία της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της έννομης τάξης. Τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου. Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του θέτουμε το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και  προτείνουμε την ενιαία στάση του Συνταγματικού Τόξου και την επιβολή της έννομης τάξης εδώ και μήνες. Πριν την πλήρη αποθράσυνση της ΧΑ... Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους».
12:04

ΚΚΕ: Ο λαός να βάλει τη σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις

«Υπάρχουν εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου  και πρέπει να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές.
Από κει και πέρα ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να μην εφησυχάζει. Να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά», δήλωσε το μέλος της Κ.Ε. και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, Γκιόκας.
Τα συμφέροντα, που γέννησαν, στήριξαν και προσανατόλισαν τη δράση της ΧΑ, παραμένουν. Είναι αυτά τα συμφέροντα που εχθρεύονται και πολεμούν με όλα τα μέσα το εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Όπως επανειλημμένα έχουμε πει ο λαός, μέσα από τους μαζικούς φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος, πρέπει να ξεριζώσει το φασισμό – ναζισμό, τη ναζιστική δράση και δηλητήριο.
Ο λαός να βάλει τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις».
12:01

Σχόλιο γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

«Είχαμε εδώ και καιρό υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις . Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις». 
11:50

11:47

Από εφέτη ανακριτή η ανάκριση;

Οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος  των συλληφθέντων, θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος θα ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή στον οποίο οι κατηγορούμενοι –πλέον- έχουν τη δυνατότητα να απολογηθούν εντός πέντε ημερών. Μέχρι τότε, θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, θεωρείται πολύ πιθανό να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας, έτσι ώστε η ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή. Εάν η Ολομέλεια κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, τότε οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στο Εφετείο. 
newsroom naftemporiki.gr
11:40

11:39
Τη σύλληψη άλλων δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η αστυνομία
11:34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.