29/9/13

Στη ΓΑΔΑ κρατούνται οι "εγκέφαλοι" της Χρυσής Αυγής

 Λήγει το αυτόφωρο για τον Παππά
Ποινικές διώξεις στους 20 συλληφθέντες
Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ βρίσκονται οι Ν. Μιχαλολιάκος, Η. Κασιδιάρης, Γ. Λαγός, Ν. Μίχας και Ηλίας Παναγιώταρος οι οποίοι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Από τους συνολικά είκοσι συλληφθέντες, οι οκτώ θα απολογηθούν την Τρίτη ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη. Μετά το πέρας των ανακρίσεων, Εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν για το εάν θα προφυλακιστούν ή εάν θα παραμείνουν ελεύθεροι.

Τα πέντε ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκαν στον ανακριτή τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, λίγο πριν από τις 00.00 και παρέμειναν έως τα ξημερώματα, στις 04.00.

Στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής , ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοφορία κατά περίπτωση γεγονός που σημαίνει ότι ο ανακριτής διαφθοράς που θα αναλάβει την υπόθεση θα κληθεί να προσωποποιήσει τα αδικήματα.

Είναι πιθανό όμως η έννοια της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης να αποδοθεί στο Ν. Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές του κόμματος και να τους καταστήσει με αυτό τον τρόπο ηθικούς αυτουργούς ή συναυτουργούς όλων των ενεργειών της οργάνωσης.


Λήγει το αυτόφωρο για τον Παππά

Ασύλληπτος εξακολουθεί να παραμένει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος αναζητείται από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.

Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

Ως υπαρχηγός της οργάνωσης, ο εκτιμάται ότι επιδιώκει να αποφύγει το αυτόφωρο προκειμένου να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις και αντιδράσεις του κόμματος δεδομένου πλέον ότι φέρεται να είναι το μοναδικό ηγετικό στέλεχος που παραμένει εκτός κρατητηρίων.


Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία Φύσσα


«Μπράβο στον Ρουπακιά μας έσωσε...!»

« Πρέπει να πετάξουμε γρήγορα τα πράγματα από τα σπίτια…»

Αυτά φέρονται να λένε στελέχη της «Χρυσής Αυγής» σε διαλόγους που έχει καταγράψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου  Φύσσα και αποκαλύπτει το Vima.gr.

Τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος ακούγονται να εκφράζουν την ανακούφισή τους  για την απολογία του 45χρονου δράστη της δολοφονίας που δεν ενέπλεξε οποιονδήποτε άλλον στην εγκληματική επίθεση των «χρυσαυγιτών»  το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, στην Αμφιάλη. 

Επιπλέον λίγες ώρες μετά το έγκλημα επικοινωνούν μεταξύ τους και με κορυφαία στελέχη του κινήματος και ακούγονται να συνεννοούνται να πετάξουν όπλα ή άλλα «ενοχοποιητικά» στοιχεία από τα καταλύματά τους.

Όμως, σύμφωνα με τα εντυπωσιακά στοιχεία που έχει καταγράψει η  ΕΛ.ΑΣ και προέρχονται από αναλύσεις κλήσεων, στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, το μοιραίο βράδυ , ήταν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα μαζί του που είναι ήδη ανάμεσα στους κατηγορουμένους και συλληφθέντες για την αιματηρή δράση της «Χρυσής Αυγής»  Σημειώνεται ότι αρχικά είχε αναφερθεί  πως ο δράστης είχε πάει μόνος του και αργότερα ανέκυψαν στοιχεία για ένα ακόμη, μόνο, άτομο. Τώρα όμως όλα αλλάζουν στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα .

Σύμφωνα με τη δικογραφία, για την επίθεση που θα πραγματοποιείτο και την συμπλοκή υπήρχε ενημέρωση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Γιάννη Λαγού . Κομβικός ρόλος στις συνεννοήσεις φέρεται να έχει παίξει και ο ασφαλιστικός σύμβουλος  Γιώργος Στ.  από το Μοσχάτο, που επικοινωνούσε με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη τις ώρες του αιματηρού συμβάντος και ο οποίος είναι επίσης ανάμεσα στους συλληφθέντες στην μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ολοι οι συνεπιβάτες  του Ρουπακιά στο ΙΧ αλλά και εκείνοι που τον κάλεσαν από την  καφετέρια της Νίκαιας στην πρώτη φάση του περιστατικού, ήταν διακεκριμένα μέλη της «Χρυσής Αυγής». Από την περαιτέρω ανάλυση προέκυψε ότι 28 ακριβώς λεπτά μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα φέρεται να υπήρξαν κρίσιμες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα της «Χρυσής Αυγής»  που φέρεται να ενημερώθηκε τότε, για το περιστατικό  στην Αμφιάλη. 

Στην δικογραφία περιέχεται  πλήρες  «οργανόγραμμα δράσης και συνεννοήσεων όλης της ιεραρχίας της «Χρυσής Αυγής» ύστερα από διάφορες έκνομες ενέργειες, το οποίο έχει δημιουργηθεί από ειδικό σύστημα λογισμικού που προχωρεί σε ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων και άλλων στοιχείων από εγκληματικές ενέργειες  από ειδικούς μελετητές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 

Το παρασκήνιο

Όταν η  ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αποφάσισε -μετά από κυβερνητική απόφαση- να τσακίσει τη Χρυσή Αυγή, βασικό ζητούμενο ήταν η στεγανοποίηση  των ερευνών.

Όπως μεταδίδει το protothema, γνώριζαν πως το σύστημα  είναι διάτρητο και θα έπρεπε να παρθούν γενναίες αποφάσεις που  θα εξασφάλιζαν το απόρρητο των ερευνών. Ήταν άλλωστε γεγονός ότι στο  Σώμα το νεοναζιστικό μόρφωμα είχε πολλές  προσβάσεις και ενημέρωση  σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η πρώτη κίνηση ήταν να ανατεθεί η έρευνα στην αντιτρομοκρατική. Μια κλειστή υπηρεσία που ασχολούνταν  ουσιαστικά με άλλο αντικείμενο και  τα στελέχη της  δεν έχουν επαφές με χρυσαυγίτες. Στη συνέχεια έψαξαν όλες τις τελευταίες κραυγαλέες περιπτώσεις στις οποίες υπήρχε από ελλιπής μέχρι περίεργη αντιμετώπιση από την Αστυνομία. Όποιοι επελήφθησαν ή είχαν την υψηλή επιστασία απομακρύνθηκαν άμεσα... Κάπως έτσι «φαγώθηκαν» οι δύο αντιστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ και αντικαταστάθηκαν 8 επιτελικά στελέχη μεσαίας κλίμακας.

Πλέον για την υπόθεση γνώριζαν λεπτομέρειες και το συνολικό πλάνο των ερευνών τρία άτομα. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής και ο διοικητής της ΕΥΠ. Κανείς άλλος... Οι υπόλοιποι υψηλάβαθμοι αστυνομικοί είχαν αποσπασματική ενημερώση και μόνο σε ό,τι είχε να κάνει με τον τομέα τους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δυο ημέρες πριν  το σχέδιο «τσακίστε τη Χρυσή  Αυγή» μπει στην τελική φάση της  προέκυψε μια «επιχειρησιακή ανωμαλία». Ο επικεφαλής της Γ΄ Διεύθυνσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών  και υπεύθυνος για την ανάλυση  και αξιολόγηση των περίπου 300 τηλεφωνικών  συνδιαλέξεων που κατέγραψε ο  κοριός, είχε συγγένεια με βουλευτή της Χρυσής Αυγής... Και εδώ η  κίνηση ήταν άμεση, αλλά προκάλεσε σοκ.  Το στέλεχος απομακρύνθηκε.

Δεν περίμεναν ότι θα συλληφθούν σαββατιάτικα

Το μεσημέρι της Παρασκευής η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει συντάξει ένα 9σελιδο πόρισμα που χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή ναζιστικό κόμμα με δομή, ιεραρχία και σκληρή πειθαρχία. Πρόκειται σαφώς για εγκληματική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 1987 με σκοπό τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. Έτσι ζητάει την άμεση σύλληψη 32 στελεχών... Μέχρι εκείνη την ώρα η έρευνα ήταν απόλυτα μυστική...

Για να θολώσουν τα νερά και να μην «ψυλλιαστούν» οι χρυσαυγίτες ότι έρχονται άμεσες συλλήψεις άφησαν εντέχνως να διαρρεύσει όπως αναφέρει το protothema ότι ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα απουσιάσει εκτάκτως το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να επισκεφθεί το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

Η Χρυσή  Αυγή «τσιμπάει» και τα στελέχη  της εκτιμούν ότι οι επόμενες  ημέρες δεν θα έχουν συλλήψεις.  Όμως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής  στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ έχουν άλλα σχέδια... Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή. Χωρισμένοι σε 15 κλιμάκια έχουν ενημερωθεί ότι θα κινηθούν μυστικά τα ξημερώματα, χωρίς όμως να ξέρουν που θα πάνε και ποιους θα συλλάβουν.

Στις 6 ακριβώς το πρωί του Σαββάτου τρία αυτοκίνητα της αντιτρομοκρατικής μαζί με τον εισαγγελέα φεύγουν από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας για την οδό 25ης Μαρτίου στην Πεύκη. Εκεί όπου μένει ο Νίκος Μιχαλιολάκος. Ώρα 6 και 40. Το κουδούνι χτυπάει αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής και απαντάει ο γενικός γραμματέας του κόμματος. «Αστυνομία. Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος σας και πρέπει να μας ακολουθήσετε» λέει ο αστυνομικός για να απαντήσει ο αρχηγός της Χ.Α: «Οκ. Περιμένε λίγα να λεπτά να βάλω τα ρούχα μου...».

Ο Μιχαλολιάκος πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο. Δεν πρόλαβε να απομακρύνει τα τρία όπλα που κατέχει παράνομα, να κρύψει τα 43.100 ευρώ και να καταστρέψει τα  USB.

Την ίδια ώρα, ο ένας μετά τον άλλο οι 5 βουλευτές  που αποτελούσαν το διευθυντήριο της οργάνωσης και ουσιαστικά μπορούσαν να κινητοποιήσουν κόσμο  και τα τάγματα εφόδου βγαίνουν off.

Όλοι εκτός από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Παππά, που δεν εντοπίζεται ούτε στο σπίτι του στην Αθήνα ούτε στο Βόλο. Ό ίδιος κάνει μια ραδιοφωνική παρέμβαση, ψελλίζει ότι κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά δεν αποκαλύπτει τις επόμενες κινήσεις του.

«Ίσως και να μην ξέρει ακόμα τι θα κάνει...» λέει στο  protothema αξιωματικός που μετέχει στις έρευνες και προσθέτει «ίσως και να λειτουργεί με το νόμο της μαφίας που λέει πως όταν συλλαμβάνεται ο μεγάλος αρχηγός, ο υπαρχηγός κρύβεται για να κατευθύνει την οργάνωση...».

Τώρα αρχίζει η έρευνα

«Οι έρευνες  από την πλευρά της αστυνομίας δεν όχι μόνο δεν έχουν τελειώσει, αλλά τώρα ουσιαστικά ξεκινούν...» λέει αστυνομικός και προσθέτει: «Θα ελέγξουμε μία προς μία όλες τις  περίεργες περιπτώσεις εξαφανίσεων  αλλοδαπών. Ψάχνουμε τις διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, τον πόλεμο με τα κυκλώματα της νύχτας ειδικά στις περιοχές του Κορυδαλλού και  της Νίκαιας, όπου κυριαρχούν συμμορίες Αλβανών μπράβων. Με τη βοήθεια του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της ασφάλειας θα ασχοληθούμε με τη «θυγατρική» της Χρυσής Αυγής: την ομάδα «Κένταυρος», που στρατολογεί και εκπαιδεύει παιδιά 14, 15 και 16 ετών στα σχολεία της Αττικής».

Αξίζει να τονισθεί πως εκτός από τους 2 αστυνομικούς οι υπόλοιποι συλληφθέντες αποτελούν τους λεγόμενους «πυρηνάρχες» της οργάνωσης. Πρόκειται δηλαδή για μεσαία στελέχη που καθοδηγούν τα μέλη των ταγμάτων εφόδου.

Όμως οι συλληφθέντες (όπως προέκυψε από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων) βρίσκονταν στο χώρο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.. Ο αριθμός τους σε όλη την Ελλάδα ανέρχεται σε εκατοντάδες...

Ψάχνουν τα όπλα και τα χρήματα της ΧΑ

Ένα ιδιαίτερα δύσκολο  κομμάτι των ερευνών αφορά στον εντοπισμό και την κατάσχεση  του οπλισμού της οργάνωσης. Με αυτό ασχολείται ειδικό τμήμα της αντιτρομοκρατικής, ενώ έρευνες θα γίνουν και για  τα χρήματα της ΧΑ. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των συλληφθέντων θα γίνουν φύλλο και φτερό, ενω σύντομα θα προκύψουν στοιχεία και από τις έρευνες του ΣΔΟΕ.

capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.