29/5/14

Η Εταιρεία του Γυιού του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ενδιαφέρεται για την Εξαγορά του Δικτύου Φ. Αερίου των Σκοπίων

Η ουκρανική εταιρεία Burisma, της οποίας διευθυντής είναι ο Χάντερ Μπάιντεν, γυιός του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είναι μία από τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το έργο εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη των Σκοπίων, αναφέρει η εφημερίδα Dnevnik.

Το Balkans. com αναφέρει ότι, μέχρι στιγμής , εταιρείες από την Ουκρανία , την Τουρκία , την Ιταλία και την πΓΔΜ έχουν δείξει ενδιαφέρον για αυτό το στρατηγικό σχέδιο . Η τοπική εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με ξένη εταιρεία που πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια για τη συμμετοχή της στη δημόσια πρόσκληση , δηλαδή , τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρίας στα λειτουργικά συστήματα διανομής φυσικού αερίου σε αστικά περιβάλλοντα, τουλάχιστον 40.000 χρήστες και συνολικός ετήσιος τζίρος τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ .

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο γυιός του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, ο οποίος είναι απόφοιτος του Yale με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό , έγινε διευθυντής της εταιρείας τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους , μαζί με τον φίλο και συνάδελφο του από τι ίδιο Πανεπιστήμιο, Devon Archer.

Εκτός από αυτούς τους δύο, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας είναι και ο Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι , πρώην πρόεδρος της Πολωνίας.
Επικεφαλής της εταιρείας κατά το τελευταίο έτος είναι ο Alain Apter, ο οποίος εργαζόταν για 27 χρόνια στον τραπεζικό τομέα, μεταξύ άλλων, στην Merrill Lynch και Morgan Stanley.

Η Burisima είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες στην Ουκρανία, και δραστηριοποιείται στα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. Εκτός από τη διανομή καυσίμου, η εταιρεία εκμεταλλεύεται επίσης σε τρεις βασικές λεκάνες της χώρας, στην κοιλάδα του ποταμού Δνείπερου, τα Καρπάθια Όρη και τη λεκάνη της Κριμαίας, οι οποίες είναι οι πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά περιοχές της χώρας .

 energia

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.