28/5/14

Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες οι λιποτάκτες από τις δυνάμεις ασφαλείας

«Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες είναι οι λιποτάκτες στις δυνάμεις ασφαλείας», γράφει το δημοσίευμα
Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Σεργκέι Τσέμποταρ κάνοντας έναν απολογισμό των δυνάμεων ασφαλείας, ανέφερε ότι από τις τάξεις του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τις υπηρεσίες ασφαλείας και τις δυνάμεις ασφαλείας έχουν λιποτακτήσει δεκάδες χιλιάδες.

«Οι προδότες, που πάτησαν τον όρκο τους, στις τάξεις των αστυνομικών δεν είναι χιλιάδες, αλλά δεκάδες χιλιάδες. Μόνο στην περίπτωση της Κριμαίας, αναφέρονται περί τους 12.000. Χιλιάδες προδότες παρουσιάσθηκαν στις περιοχές Τερνόπιλ, Λβίβ, Λούχανσκ και σε πολλά άλλα μέρη», είπε ο Τσέμποταρ στο ραδιοφωνικό ίδρυμα της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής ενός τμήματος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Βλαντίμιρ Γκιρνιάκ δήλωσε «Στο Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχουν 17 χιλιάδες προδότες».
Κατηγορίες για προδοσία έχει επανειλημμένα ακουσθεί από τους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης.

Όπως, ο ασκών καθήκοντα προέδρου Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, είπε ότι ορισμένες μονάδες του υπουργείου Εσωτερικών και των δυνάμεων Ασφαλείας, στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ δεν είναι σε θέση να ασκήσουν τα καθήκοντά τους (εγκατέλειψαν τις θέσεις τους), γράφει η ουκρανική ‘Βέστι’.
--
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.