28/5/14

Έκρυθμη η Κατάσταση στην Λιβύη - Οι ΗΠΑ Καλούν τους Υπηκόους τους να Εγκαταλείψουν «Αμέσως» τη Χώρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνιστούν σε όλους τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν «αμέσως» τη Λιβύη, λόγω της «απρόβλεπτης και ασταθούς» κατάστασης που επικρατεί εκεί, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε την Τρίτη.
«Λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει περιορίσει το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Τρίπολη και έχει μόνο πολύ περιορισμένο προσωπικό για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη» ανέφερε ένας Αμερικανός διπλωμάτης.

Προηγήθηκαν οι χθεσινές προειδοποιήσεις του Μοχάμεντ αλ Ζεχάουι, επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία στη Βεγγάζη, προς τις ΗΠΑ να μην επέμβουν στη χώρα γιατί θα τους περιμένουν χειρότερα από όσα αντιμετώπισαν στη Σομαλία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν.

«Υπενθυμίζουμε στην Αμερική, αν επέμβει, την ήττα της στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Σομαλία, γιατί στη Λιβύη θα αντιμετωπίσει κάτι χειρότερο (…) Η Αμερική ήταν αυτή που ώθησε τον Χάφταρ να στρέψει τη χώρα στον πόλεμο και την αιματοχυσία», είπε ο επικεφαλής της Άνσαρ αλ Σαρία,
η οργάνωση του οποίου έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τις ΗΠΑ.
Η οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία κάλεσε χθες τους Λίβυους να μην συνταχθούν με την εκστρατεία εναντίον της τρομοκρατίας που έχει ξεκινήσει ο απόστρατος στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ, προειδοποιώντας τον ότι τον περιμένει η τύχη του Μουάμαρ Καντάφι.

«Μην ακούτε τις εκκλήσεις εκείνων που θέλουν να σας διχάσουν», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Ζεχάουι, ο επικεφαλής της Άνσαρ αλ Σαρία στη Βεγγάζη διαβάζοντας μια ανακοίνωση η οποία μεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Λιβύης, ενώ απευθύνθηκε κυρίως στις φυλές της χώρας ζητώντας τους να «μην οδηγήσουν τους γιους τους στην ανταρσία».
Η οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία, το όνομα της οποίας σημαίνει «οπαδοί του ισλαμικού νόμου» στα αραβικά, ευθύνεται για πολλές επιθέσεις εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βεγγάζη και φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2012 κατά του αμερικανικού προξενείου στην πόλη.
Στο μεταξύ άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν την Τρίτη εναντίον της οικίας του νέου πρωθυπουργού της Λιβύης Άχμεντ Μάιτικ στην Τρίπολη με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας εκ των δραστών να σκοτωθεί από τους φρουρούς.
Ο Μάιτικ, επιχειρηματίας 42 ετών από τη Μιζράτα που διορίστηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα πρωθυπουργός από το κοινοβούλιο της Λιβύης, δεν τραυματίστηκε.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης δεν είναι γνωστές, όμως ένας από τους δράστες σκοτώθηκε, ένας τραυματίστηκε και ένας ακόμη συνελήφθη, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

energia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.