29/6/15

Όταν παίζουν τα όργανα, έγχορδα και πνευστά...

Δείτε τι γράφαμε στις 21 Φεβρουαρίου
Του Σάββα Καλεντερίδη
Επειδή όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στη χώρα μας ξεφεύγουν από τα όρια και της οργιώδους φαντασίας, είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε περίπου από το μηδέν για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα.
Πρώτα από όλα να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας αλλά και στους πολιτικούς αυτής της χώρας, ότι τα κόμματα είναι χρηματοδοτούμενοι οργανισμοί από το υστέρημα των βαρύτατα φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η χρηματοδότηση δεν γίνεται για να έχουν ένα γωνιακό «μαγαζί» διάφορες πολιτικές δυναστείες αλλά και ομάδες και να εξασφαλίζουν τον βιοπορισμό αλλά και την πολιτική τους επιβίωση επί δεκαετίες και αναφερόμαστε στους επαγγελματίες πολιτικούς αλλά και τα επαγγελματικά κομματικά στελέχη αλλά και δημοσιογράφους - κομματικές εφημερίδες, που δεν έκαναν τίποτε άλλο στη ζωή τους, εκτός από το να «ροκανίζουν» την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων τους.
Το δεύτερο που πρέπει να υπογραμμίσουμε, είναι -το αυτονόητο- ότι τα χρήματα τα πληρώνουμε στα κόμματα εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι, για να αμείβονται τα στελέχη που εργάζονται σ’ αυτά αλλά και για να λειτουργούν ιδρύματα, τα οποία πρέπει να αναλύουν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στον κόσμο και αναλόγως να χαράσσουν ή αναπροσανατολίζουν την στρατηγική των κομμάτων τους, με βάση την οποία θα πρέπει να ασκούν υπεύθυνη αντιπολίτευση ή την οποία θα κληθούν να εφαρμόσουν αν αναλάβουν την εξουσία.
Συμβολή στην πολιτική σκέψη -πρέπει να- παρέχουν οι επιστημονικοί σύμβουλοι* των βουλευτών και των υπουργών, που επίσης πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, καθώς και οι σχολές πολιτικής επιστήμης των ελληνικών πανεπιστημίων, όταν και υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν είναι υποδουλωμένες σε στρατευμένα και ανελεύθερα μυαλά καθηγητών συγκεκριμένων ιδεολογιών.
Ενώ, όμως, υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο και η παχυλή κρατική χρηματοδότηση για την παραγωγή πολιτικής σκέψης, που είναι προϋπόθεση για την ύπαρξη στρατηγικής και στρατηγικού σχεδιασμού των κομμάτων, η πατρίδα μας παραμένει κολλημένη στην τελευταία θέση της ιδεολογικής και πολιτικής πρωτοπορίας, ενώ δεν λέει να παραχωρήσει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα τη θέση του πρωταθλητή στο λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την πολύ κακή ποιότητα πολιτικού λόγου και της πλήρους ανυπαρξίας στρατηγικής και στρατηγικού σχεδιασμού.
Απόδειξη των παραπάνω είναι το γεγονός ότι ο Σημίτης και η παρέα των «εκσυγχρονιστών» αποφάσισαν να βάλουν τη χώρα στην ευρωζώνη, απροετοίμαστη, με μαγειρεμένα στοιχεία, με τα γνωστά swaps της Goldman Sachs, από τα οποία κάποιοι κέρδισαν τρελά λεφτά, και το κυριότερο, με μια οικονομία που, όπως αποδείχτηκε, δεν άντεξε το περιβάλλον της ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να ζει η χώρα από τη μια πλευρά την τραγική περιπέτεια του κινδύνου της άτακτης εξόδου από το ευρώ και από την άλλη το διασυρμό της διαπόμπευσης από το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης.
Απόδειξη επίσης της έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού στα κόμματα είναι το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν, αντί να εξυγιάνουν την οικονομία και να βελτιώσουν τη λειτουργία του κράτους, από τη μια πλευρά συνέχισαν την καταστροφική πολιτική των ελλειμμάτων και από την άλλη συνέχισαν να φορτώνουν το κράτος με δημοσίους υπαλλήλους, μονιμοποιώντας εκείνους που έβαλε από το παράθυρο ο κάθε πολιτικάντης, είτε προσλαμβάνοντας καινούργιους, ακολουθώντας πάνω-κάτω τις ίδιες διαδικασίες.
Απόδειξη της έλλειψης στρατηγικής και της ανείπωτης ανευθυνότητας, που -δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης που οδήγησε στο μνημόνιο- αγγίζει τα όρια της προδοσίας, ήταν το «λεφτά υπάρχουν» και τα όσα επακολούθησαν του ΓΑΠ και των κηπουρών του, στα οποία ρελάνς ανευθυνότητας και έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα ήταν τα αλήστου μνήμης «Ζάππεια», του Σαμαρά και των θαυματοποιών του.
Όμως εκεί που η κατάσταση ξέφυγε από κάθε… ανταγωνισμό, λόγω απειρίας, ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια του αρχηγού και των πρωτοκλασάτων στελεχών του ορίστηκε με επηρμένες και ανερμάτιστες δηλώσεις του τύπου: «Θα παίζουμε εμείς τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη», «Θα σκίσουμε το μνημόνιο στην Πλατεία Συντάγματος», "Με ένα μόνο νόμο θα ακυρώσουμε όλους τους μνημονιακούς νόμους", «Θα σβήσουμε μονομερώς το μισό χρέος γιατί είναι παράνομο και επαχθές», «Θα εφαρμόσουμε αμέσως μετά την εκλογή μας το ‘Πρόγραμμα των 100 ημερών της Θεσσαλονίκης’ χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν», «Θα αλλάξουμε ολόκληρη την Ευρώπη» και το αμίμητο «Θα φέρουμε και την ελπίδα».
Τώρα, παρατηρούμε την κυβέρνηση της ελπίδας και των μεγάλων υποσχέσεων μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων να προσγειώνεται σε μια πραγματικότητα την οποία όφειλε να γνωρίζει, γιατί πληρώνεται γι’ αυτό από τον ελληνικό λαό, αναιρώντας το ένα μετά το άλλο τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο την έννοια του όρου «πολιτική απάτη», την οποία είχαν διευρύνει ήδη αρκετά οι προηγούμενοι με τις πράξεις τους.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι Έλληνες πολίτες άγονται και φέρονται από τις ψευδολογίες πολιτικών απατεώνων δεκαετίες τώρα, βάζοντας στην ουσία οι ίδιοι τη θηλιά στο λαιμό τους, ενώ το τραγικότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μια αξιόπιστη δύναμη στη πολιτικό σκηνικό, που να είναι σε θέση να κάνει μια ουσιαστική νέα αρχή, να βάλει τα ισχυρά θεμέλια στηριζόμενη στην αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι αυτή, και να δώσει την πραγματική ελπίδα στην πατρίδα και το έθνος.
Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο, από το να την δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι.


*Οι βουλευτές σε πολλές περιπτώσεις επιλέγουν ως επιστημονικούς συνεργάτες συγγενείς ή άσχετους πτυχιούχους, μάλιστα κάνοντας κάποιοι περίεργες συμφωνίες -και δεν το συνεχίζουμε, ας το ψάξει η κ. Κωνσταντοπούλου, γιατί ορισμένες εμπίπτουν και στην παράβαση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος- αντί να είναι υποχρεωτική η πρόσληψη κατά βουλευτή τουλάχιστον ενός πολιτικού επιστήμονα. Έτσι, αν είχαμε τουλάχιστον 300 πολιτικούς επιστήμονες να υποβοηθούν τους βουλευτές στο έργο για το οποίο εκλέγονται και πληρώνονται, θα συμβάλλαμε στην πρόοδο της πολιτικής σκέψης στην Ελλάδα, δίνοντας και ουσιαστική υπόσταση στην πολιτική επιστήμη στην πατρίδα μας, που είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Οι πολιτικοί επιστήμονες στην Ελλάδα, μετά την αποφοίτησή τους από τα πανεπιστήμια, στην πλειονότητά τους δεν ασχολούνται με την επιστήμη τους, γιατί δεν υπάρχει πεδίο, τους το στερήσαμε εμείς οι ίδιοι ή μάλλον οι πολιτικοί απατεώνες που ψηφίζουμε.

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

19 σχόλια:

  1. Aς προχωρήσουν οι Έλληνες Πατριώτες σε δημιουργία Πατριωτικού Γεωπολιτικού κέντρου εθελοντικά
    και με έσοδα από συνδρομές και εκδόσεις. Θα δείτε ότι υπάρχουν μεγάλη βάση πραγματικών Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσυπογράφω απόλυτα. Ισως βέβαια θα'πρεπε να αναφερθεί πως τη βασική ευθύνη την έχουν οι Οιλιγάρχες που είναι πίσω απο τα κόμματα (και που ,εσχάτως ,ιδρύουν και κόμματα). Αλλα σε ένα άρθρο σίγουρα δεν χωράνε όλα τα ζητήματα.

    Χάριν δικαιοσύνης ,να επισημάνω πως ,είτε μας αρέσει είτε όχι ,υπάρχει ένα κόμμα που ΔΕΝ χρηματοδοτείται απο το υστέρημα των πολιτών ,η Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνον δεν χρηματοδοτείται, αλλά δεν χρωστά και σε κανένα πιστωτικό ίδρυμα, εν αντιθέσει προς τα άλλα κόμματα και ιδίως τα δύο μέχρι πρότινος εναλλασσόμενα στην εξουσία, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

      Τα χρεωκοπημένα κόμματα συνεχίζουν να κατασπαταλούν τα χρήματα του ελληνικού λαού

      Διαγραφή
  3. Ολίγον άβολη για μερικούς η διαπίστωση, αλλά το 42,5% του Ελληνικού λαού πιστεύει ότι υπάρχουν δύο αξιόπιστες πολιτικές δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό, που να είναι σε θέση να κάνουν μια ουσιαστική νέα αρχή, να βάλουν τα ισχυρά θεμέλια στηριζόμενες στην αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι αυτή, και να δώσουν την πραγματική ελπίδα στην πατρίδα και το έθνος.

    Μέχρι να αποδειχθεί εκ των πράξεων και όχι εκ των λόγων η αδυναμία της κυβέρνησης που συγκρότησαν οι δύο πολιτικές δυνάμεις του 42,5 % να πραγματοποιήσει όσα υποσχέθηκε, η καλύτερη συμβουλή για τους βιαστικούς είναι η υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποτε, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επέτρεψε στον αλήστου μνήμης Α. Παπανδρέου να κυβερνήσει επί 8 συνεχή χρόνια και να βάλει την αρχή της καταστροφής της χώρας.

      Κάποτε, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επέτρεψε στον Σημίτη να κυβερνήσει επί 8 συνεχή χρόνια και να αποτελειώσει με άλλο όνομα ("εκσυγχρονισμός") αυτό που άρχισε ο προλεχθείς. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός το ψήφισε πρωθυπουργό για πρώτη φορά μόλις 8 μήνες μετά την νίλα των Ιμίων.

      Τι αποδεικνύει, λοιπόν, ότι τούτοι ψηφίστηκαν από το 42,5% του ελληνικού λαού; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.

      Άλλο ότι πρέπει να τούς δοθεί μία "χάρη" κάποιων μηνών, αν και φαίνονται να ανέλαβαν τα ηνία της εξουσίας εντελώς απρετοίμαστοι και ουδέ καν συμφωνώντας μεταξύ των. Τι έκαναν ως αντιπολίτευση τόσα χρόνια; Γιατί δεν είχαν καταστρώσει σοβαρό σχέδιο με δύο, όχι μία, αλλά δύο τουλάχιστον εναλλακτικές (αυτό δηλ. που τώρα λένε plan b και c);

      Διαγραφή
    2. Μην πας μακρυά ,πριν λίγα χρόνια ο σοφός λαοός μας εξέλεξε αυτοδύναμο...τον ΓΑΠ!

      Και μιά απόδειξη πως εκτός απο...πανέξυπνοι είμαστε και λεβέντες ,είναι πως σήμερα ,όποιον και να ρωτήσεις, κανείς δεν παραδέχεται πως ψήφισε ΓΑΠ!

      Διαγραφή
    3. Nativist,επίτρεψε μου,μεταξύ σοβαρού και αστείου να σου πώ ότι μάλλον,απ'ότι αντιλαμβάνομαι,ο Βαρουφάκης(ΥΠΟΙΚ) αποτελεί το plan A,ο Κοτζιάς(ΥΠΕΞ) το plan B και ο Καμένος (ΥΠΕΘΑ) το plan C...

      Διαγραφή
    4. Αφού λοιπόν το 42,5 % δεν σημαίνει τίποτε, και είναι κομμάτι δύσκολο να αλλάξουμε τον λαό που ψηφίζει μονίμως λάθος, μήπως πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε εκλογές ;

      Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να αναθέσουμε στους Γερμανούς να τοποθετούν μία κυβέρνηση της επιλογής τους κάθε 20 χρόνια, για να υπάρχει και μία σταθερότης και όχι να αφήνουμε τον κάθε ένα να κερδίζει εκλογές και να παραμερίζει τους Γερμανοτσολιάδες.

      Διαγραφή
    5. To 42,5% δεν αποδεικνύει τίποτε. Αυτό το κατάλαβες, φαντάζομαι.
      Από την αρχή της κρίσης, είχα υποστηρίξει ότι η διακυβέρνηση της χώρας έπρεπε να είχε ανατεθεί σε μία εξωκομματική κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων (τίθεται ερώτημα πώς και ποιος θα τις επέλεγε) και ιδιαιτέρως το ΥΠΟΙΚ σε ομάδα ατόμων με γνώση καλή της ελληνικής πραγματικότητας και του αντικειμένου, οι οποίοι θα κατέστρωναν σχέδιο σοβαρό, χωρίς να μπλέκονται στα πόδια τους κόμματα και βουλευτές, το οποίο σχέδιο ίσως θα μπορούσε ν μάς βγάλει από την κρίση. Αντ' αυτού, ανέλαβαν άνθρωποι, όπως τους Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Στουρνάρα και Χαρούβελη, οι οποίοι επιδείνωσαν την κατάσταση με τις προχειρότητες και αστοχίες των.

      Δεν χρειαζόμαστε Γερμανούς.

      Διαγραφή
    6. Dimitri, το ερώτημα της πρώτης σου παραγράφου το έχει καλύψει ο Πλάτων πρίν 2500 χρόνια...

      Διαγραφή
  4. Να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι, μια κουβέντα είναι, εμείς ξέρουμε τι θέλουμε, εγώ νομίζω πως όχι, οι μισοί και παραπάνω Έλληνες καθημερινά εκφράζουν με τον έναν η τον άλλο τρόπο την κρυφή επιθυμία της αρπαχτής και του βολέματος και αυτό είναι δείγμα της έλλειψης στοιχειώδους παιδείας και κοινωνικής αγωγής, γιαυτό μόνο από τύχη θα πάμε μπροστά, όταν και αν βρεθεί κανένας νοικοκύρης πολιτικός στο δρόμο μας, όπως έγινε ορισμένες φορές και στο παρελθόν.
    Στην παρούσα φάση για μένα θα είναι καλό αν η χώρα μας βρει μια κοινή περπατησιά με την Ευρώπη, αν γίνει κάποια αρχή για το κτύπημα των νταβατζήδων (αυτό σηματοδοτεί και η επιλογή Παυλόπουλου) και εαν καταλάβει η ονειροπαρμένη αριστερά ότι τα βουνά είναι για να τα τραγουδάει η λαική μούσα.
    Εν κατακλείδι το άρθρο είναι πολύ καλό, ανελέητο θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω προς όλες τις καταυθύνσεις, εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιά είναι η αλήθεια Δημήτρη. Ότι τάζουν συντάξεις με δανεικά λεφτα, τα οποία δεν τα έχουν πάρει, γιατί προσπαθυν να κοροιδέψουν καιτους κουτφραγκους; Να το θυμάσαι. Κανείς δεν γλύτωσε από την κατάρα του ψεύδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά για την κατάρα του ψεύδους συμφωνώ, και μάλιστα είχαμε ένα πρόσφατο χτύπημα στις 25 Ιανουαρίου.

      Για τις συντάξεις θα κρίνουμε όταν δοθούν ή όταν περάσει ο χρόνος και δεν δοθούν.

      Πρός το παρόν η μπάλλα βρίσκεται σε ένα μικρό μέρος του γηπέδου πού έχει να κάνει με την κάλυψη ελάχιστων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας συγκρινομένων βέβαια με το βουνό του χρέους που μας φόρτωσαν οι "εταίροι" της ΕΕ και οι ενταύθα φίλοι τους.

      Μόλις με το καλό ρυθμιστεί και αυτό θα δούμε και το υπόλοιπο γήπεδο απομακρύνοντας το βλέμμα μας από τους ξεβράκωτους Γερμανούς αποικιοκράτες.

      Διαγραφή
    2. Αποτέλεσμα: Διαπραγματεύσεις εκ του σύνεγγυς, δηλαδή επειδή δεν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μιλάμε μέσω τρίτου. Έχουμε να δούμε κ. Καλεντερίδη...

      Διαγραφή
  6. Εύγε Σταύρο περιέγραψες την κατάσταση όπως ακριβώς είναι . Αυτό που χρειάζεται ο Ελληνικός λαός είναι αυτός ( η καλύτερα αυτοί ) που θα βγεί μπροστά , αυτός που θα εμπνεύσει πραγματικά τον ελληνικό λαό . Μετά την κατάρρευση του μετώπου στην Μικρασία ο ' μύθος " για τον Πλαστήρα έλεγε ότι μέχρι να οδηγήσει τους στρατιώτες του ασφαλείς στον Τσεσμέ και από κεί στην Χίο τα βράδια φυλούσε
    μόνος του σκοπός για να κοιμούνται οι στρατιώτες του . Υπάρχουν άραγε "Πλαστήρες " σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ!
    Προχωρείστε Σάββα. Η συγκρότηση ενός πατριωτικού Δημοκρατικού κινήματος, που θα εκφράζει τους Έλληνες από την λαϊκή δεξιά μέχρι την πατριωτική αριστερά, είναι η μόνη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσοι Έλληνες ψηφίζουν με βάση το πατριωτικό τους φρόνημα και όχι το ατομικό τους συμφέρον; Αν το προτεινόμενο κόμμα δεν κάνει ρουσφέτια, δεν έχει απολύτως κανένα μέλλον.

      Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλα κόμματα. Ήδη έχει υπεραρκετά και η ζημιά που τής έκαναν είναι ανυπολόγιστη. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένας δυναμικός ηγέτης, αλλά τέτοιοι δεν εμφανίζονται κατά παραγγελία.

      Διαγραφή
  8. Από ο,τι φαίνεται ως τώρα και από τα κείμενα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Βαρουφακης διαπραγματευόταν το πως θα φανεί ότι διαπραγματεύεται και πως το μνημόνιο θα αυνεχιστει γινόμενο αποδεκτό από τους Έλληνες με πανηγυρισμούς. Για άλλη μια φορά η διαπραγμάτευση περιοριστηκε στο πως θα περάσει το εκ του εξωτερικού μήνυμα ως δήθεν νίκη. Έλληνες γρηγορείτε, τα χειρότερα έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.