30/6/15

Γι' αυτό πανικός στην παρέα των ανίδρωτων του Μαξίμου - 66% η πιθανότητα του «Ναι»

66% η πιθανότητα του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σύμφωνα με εταιρείες στοιχημάτων
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
Οι αποδόσεις που δίνουν οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου είναι περίπου ταυτόσημες. Η Ladbrokes παρέχει απόδοση 1,33 στο «Nαι» και 3,00 στο «Οχι». Η William Hill δίνει απόδοση 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι». Τέλος, η Betfair δίνει απόδοση 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι».
Οι αποδόσεις που δίνουν οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου είναι περίπου ταυτόσημες. Η Ladbrokes παρέχει απόδοση 1,33 στο «Nαι» και 3,00 στο «Οχι». Η William Hill δίνει απόδοση 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι». Τέλος, η Betfair δίνει απόδοση 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι».
Το «Ναι» αναμένουν οι μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες να κυριαρχήσει την ερχόμενη Κυριακή στο ελληνικό δημοψήφισμα. Οι αποδόσεις όσων στοιχηματίζουν υπέρ του «Ναι» είναι εμφανώς χαμηλότερες σε σχέση με όσους ποντάρουν υπέρ του «Οχι». Συγκεκριμένα, η πιθανότητα να υπερψηφιστεί το «Ναι» ανερχόταν χθες το απόγευμα στο 66% και το «Οχι» στο 33%. Οι αποδόσεις που δίνουν οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου είναι περίπου ταυτόσημες. Η Ladbrokes παρέχει απόδοση 1,33 στο «Nαι» και 3,00 στο «Οχι». Η William Hill, η οποία τον περασμένο Απρίλιο είχε σταματήσει να δέχεται στοιχήματα για το ενδεχόμενο του Grexit, δίνει απόδοση 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι». Τέλος, η Betfair βλέπει τις ίδιες σχεδόν αποδόσεις και πιθανότητες με τη William Hill για το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη, δίνοντας απόδοση 1,40 στο «Ναι» και 2,75 στο «Οχι».

Αντίστοιχα κινούνται και οι πιθανότητες για το Grexit μέσα στο 2015. Οι στοιχηματικές εταιρείες πάλι τάσσονται «κατά», δίνοντας μέση απόδοση 1,36 σε όσους ποντάρουν στο ότι δεν θα συμβεί το Grexit και 3,25 σε όσους ποντάρουν ότι θα υπάρξει έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη φέτος. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι, σύμφωνα με το http://www.oddschecker.com που συγκεντρώνει τις στοιχηματικές αποδόσεις στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ότι οι πιθανότητες αυξάνονταν για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και μειώνονταν για το Grexit. Για παράδειγμα, η Paddy Power μείωσε την απόδοση σε όσους στοιχηματίζουν υπέρ της παραμονής της χώρας και αύξησε σε όσους ποντάρουν στην έξοδό της. Τα χαράματα της Δευτέρας η απόδοση όσων πόνταραν στο Grexit ήταν 2,25 και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, ανήλθε στο 3,25. Οι αντίστοιχες αποδόσεις της Betfair ανήλθαν από 2,15 σε 3,00 και του ανταλλακτηρίου της Betfair (δηλαδή στοιχηματισμός μεταξύ παικτών) από 2,60 σε 3,14.

Επίσης την Κυριακή ήταν πολύ πιο πιθανό το Grexit από χθες, αφού οι αποδόσεις κυμαίνονταν κοντά στο 2,00, δηλαδή στο 50% να συμβεί. Κάποια στιγμή μάλιστα, στη διάρκεια της Κυριακής, οι αποδόσεις του Grexit είχαν μειωθεί οριακά κάτω από το 2,00, δηλαδή πάνω από 50% να συμβεί. Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι στοιχηματικές εταιρείες έδιναν απόδοση στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη της τάξης του 1,15, δηλαδή πιθανότητα 87%. Επίσης την επομένη των τελευταίων βουλευτικών εκλογών (27 Γενάρη 2015) μπαίνει το πρώτο στοίχημα της χρονιάς για το μη Grexit με απόδοση 1,01, δηλαδή πιθανότητα 99%.

Kάτι αντίστοιχο ισχύει και για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, αφού οι αποδόσεις είναι δυναμικές και αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Για παράδειγμα, το μεσημέρι της Δευτέρας η William Hill έδινε πιθανότητες υπέρ του «Οχι» κοντά στο 33% και μέχρι το απόγευμα οι πιθανότητες είχαν διευρυνθεί στο 36%.

Από την άλλη πλευρά, οι στοιχηματικές εταιρείες θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι αν μια χώρα βγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτή με μεγάλη σιγουριά θα είναι η Ελλάδα. Η William Hill στο ερώτημα «ποια χώρα θα βγει πρώτη από την Ε.Ε.», η Ελλάδα έχει απόδοση μόλις 1,33, δηλαδή πιθανότητα 75%. Ακολουθεί η Βρετανία με απόδοση 5,00 (πιθανότητα 20%), η Ουγγαρία με απόδοση 13,00 (7,7%) και η Κύπρος με 15,00 (6,6%).
Kαθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.