29/6/15

Κομισιόν: Δεν θα παρουσιάσουμε νέες προτάσεις για την ελληνική κρίση

Σε αντίθεση με τον Μοσκοβισί που προανήγγειλε παρουσίαση νέου σχεδίου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα παρουσιάσει νέες προτάσεις σήμερα για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, λίγη ώρα αφού ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί είχε δηλώσει σε γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο ότι ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ  πρόκειται να παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της σήμερα το μεσημέρι.
Στη συνέχεια, ο Πιερ Μοσκοβισί διευκρίνισε στο Twitter: «Ο πρόεδρος Γιουνκέρ θα ανακοινώσει... τα επόμενα βήματα με την Ελλάδα. Οι τελευταίες προτάσεις της Επιτροπής είναι γνωστές και έχουν δημοσιευτεί».

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για τις 12.45 τοπική ώρα (13.45 ώρα Ελλάδος).
Ο Πιερ Μοσκοβισί είχε δηλώσει νωρίς το πρωί  ότι υπάρχουν ακόμη «περιθώρια διαπραγμάτευσης» ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της και ανακοίνωσε την παρουσίαση νέων προτάσεων από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής "θα παρουσιάσει τις προτάσεις του το μεσημέρι. Ο Γιουνκέρ θα παρουσιάσει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί, εύχομαι όλοι να δεσμευθούν σε αυτόν τον δρόμο του συμβιβασμού", δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να συνομιλούμε", επέμεινε ο ευρωπαίος επίτροπος τονίζοντας ότι «η πόρτα παραμένει ανοικτή σε διαπραγματεύσεις».

Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, η Αθήνα βρισκόταν σε απόσταση «λίγων εκατοστών» από μία συμφωνία με τους πιστωτές όταν διακόπηκαν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. 
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.