ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΖΙΑ
H Ρωσία ελπίζει ότι οι Βρυξέλλες θα αποφύγουν "ένα σενάριο που θα έχει δυσμενείς συνέπειες" για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι "καταλαβαίνει πολύ καλά" την πολιτική του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.
"Ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την κατανόησή του για τις ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Βρυξέλλες θα αποφύγουν ένα σενάριο με δυσμενείς συνέπειες" για την Ελλάδα, ανέφερε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ρωσικό ΥΠΕΞ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Λαβρόφ με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.
Ημερησία
η Ρωσια θα βοηθησει την Ελλαδα, οπως βοηθησε και την Συρια καλα κρασα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠού ρε Αλέξη οι φίλες χώρες όπως η Βραζιλία, Βενεζουέλα, Ρωσία, Κίνα, και άλλες τριτοκοσμικές χώρες?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεί που ήταν πάντα και τον περιμένουν πότε με το καλό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ρωσία αναμένει.Δεν νομίζω ότι μας θέλουν οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί στην ΕΕ περισσότερο από την Ρωσία και την Κίνα.Κίνα και Ρωσία μας θέλουν ίσως περισσότερο.Όχι για τους ίδιους λόγους.Γενικά είναι μία περίεργη κατάσταση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφουγκράζεται ο Αλεξάκης τους υποτιθέμενους φίλους του;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πληροφορίες σχετικά με την ρωσική πρόθεση για βοήθεια είναι μάλλον αντιφατικές:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνοικτή στο θέμα της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα η Μόσχα, εφόσον της ζητηθεί
Κρεμλίνο: Είναι νωρίς να συζητήσουμε για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα
Το ερώτημα είναι μέχρι πότε θα ψάχνομε για δανειστές, αντί να κοιτάξομε να σταθούμε στα πόδια μας.
Έχεις δίκιο, πώς όμως θα γίνει αυτό; Γιατί στο μνημόνιο του Τσίπρα, αυτό των 8δις, μόνο το 5ο/ο προέβλεπε περικοπές, όλα τα άλλα ήταν φορολογίες. Να πληρώσει δηλαδή, όπως παντα, ο κοσμάκης και στο κράτος να διορίζουμε τους γκόμενους, τα παιδιά και τα ανήψια μας.
ΔιαγραφήΑυτό θα μπορούσε να γίνει (δυστυχώς, φοβούμαι ότι τώρα είναι για όλα πια πολύ αργά), αν από την αρχή είχαν στραφεί στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, παίρνοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, που θα βοηθούσαν τις επενδύσεις, την παραγωγή και συνεπώς την δημιουργία εσωτερικού πλούτου.
ΔιαγραφήΑντιθέτως, το πρώτο μέτρο που έλαβε το 2010 ο Παπακωνσταντίνου, ήταν να υψώσει τον ΦΠΑ από 11% σε 23%, παγώνοντας εντελώς την αγορά και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τα πρώτα λουκέτα και ό,τι άλλο ακολούθησε.
Την ίδια εποχή, επειδή παρουσιάστηκε κάμψη της αγοράς στην Γαλλία, η κυβέρνηση εκεί μείωσε τον ΦΠΑ από 9% σε 5%, για να "ζεσταθεί" η αγορά. Φαίνεται ότι οι Γάλλοι δεν είχαν σπουδάσει στην LSE.