30/6/15

Λαπαβίτσας: Η κατάσταση με τα capital controls σταθεροποιείται, ο λαός συνηθίζει

Το ερώτημα τώρα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, λέει
Δεν τίθεται θέμα κατάρρευσης αν ψηφίσουμε ΟΧΙ, γιατί υπάρχει έλεγχος», εκτιμά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση ότι η κατάσταση, μετά την επιβολή ελέγχων στις τράπεζες, σταθεροποιείται, κάνει την Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, που συμπληρώνει ότι ο κόσμος συνηθίζει: «Υπάρχουν οι έλεγχοι στις τράπεζες, ήδη έχει υπάρξει μια σταθεροποίηση της κατάστασης. Αυτό, τις επόμενες ημέρες θα εξομαλυνθεί περισσότερο, όσο ο κόσμος θα συνηθίζει αυτή την κατάσταση, για τώρα. Άρα, δεν τίθεται θέμα κατάρρευσης αν ψηφίσουμε ΟΧΙ, γιατί υπάρχει έλεγχος».

Ο κύριος Λαπαβίτσας υποστηρίζει ότι και οι εμπορικές δραστηριότητες «θα εξομαλυνθούν και αυτά το επόμενο διάστημα, όσο οι έλεγχοι θα γίνονται πιο εξειδικευμένοι», αν και τονίζει ότι «αυτή είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να γίνει μόνιμη, φυσικά».

Πάντως, ο κύριος Λαπαβίτσας στην συνέντευξή του στο news4all.gr, αφήνει στην άκρη την ρητορική του περί δραχμής, καθώς είναι από τους βουλευτές που έχει επανειλημμένως υποστηρίξει πως η επαναφορά στο προηγούμενο νόμισμα δεν είναι καταστροφή: «Υπάρχει δυνατότητα μέσα στο ευρώ, εφόσον υπάρξει μια συμφωνία, να διαμορφωθούν έτσι οι συνθήκες ώστε να έρθει η ανάπτυξη, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Να μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι, να πατήσουμε σταθερά στα πόδια μας», τονίζει.

Όσον αφορά στο αν το δημοψήφισμα σημαίνει «ευρώ ή δραχμή», απαντά: «Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό ερώτημα τη στιγμή αυτή. Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν οι δανειστές και που θέτει και η τρόικα εσωτερικού, στη χώρα μας και δεν θέλω να μπω σε αυτή την κουβέντα. Δεν είναι αυτό το ερώτημα. Το θέμα είναι αν θέλουμε να επιστρέψουμε στα μνημόνια ή όχι».
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.