28/6/15

FT: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα Plan C για να μην γίνει Συρία

Να αποφευχθεί η έκρηξη της οικονομίας και η δηλητηρίαση της πολιτικής κατάστασης
Το Plan C, επισημαίνει το δημοσίευμα, θα προβλέπει την λήψη άμεσων μέτρων για να αποφευχθεί η έκρηξη της ελληνικής οικονομίας και η δηλητηρίαση της πολιτικής κατάστασης.  REUTERS/MARKO DJURICA
Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, σε δημοσίευμά της για τις ελληνικές εξελίξεις.
«Δίχως μία τέτοια προσπάθεια, η οποία πρέπει να οργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα θα βουλιάξει στον πολιτικό ριζοσπαστισμό, την οικονομική μιζέρια, το οργανωμένο έγκλημα, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, τον πόλεμο και ό,τι άλλο χαρακτηρίζει χώρες, όπως η Βοσνία Ερζεγοβίνη και η Συρία» αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.
Όπως εξηγεί εν συνεχεία, η Ελλάδα είναι το νοτιο-ανατολικό άκρο της Ευρώπης και η σταθερότητα της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης διαθέτει ύψιστη σημασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
«Εάν το Plan A περιλαμβάνει τη διατήρηση της Ελλάδας στο πρόγραμμα βοήθειας και στην Ευρωζώνη, και εάν το Plan B περιλαμβάνει τη θωράκιση της Ευρωζώνης έναντι ενός Grexit, τότε αναδύεται η ανάγκη και για ένα Plan C» επισημαίνουν οι Financial Times.
Το Plan C, επισημαίνει το δημοσίευμα, θα προβλέπει την λήψη άμεσων μέτρων για να αποφευχθεί η έκρηξη της ελληνικής οικονομίας και η δηλητηρίαση της πολιτικής κατάστασης.
«Ακόμη όμως, και εάν το Plan C σημειώσει κάποια επιτυχία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η Ευρώπη θα κάνει βήματα προς τα πίσω ως προς το στόχο της ενοποίησης» προειδοποιούν οι Financial Times.
Ο στόχος της αρμονικής ευρωπαϊκής ενοποίησης τελεί υπό τον μεγαλύτερο κίνδυνο όλων των εποχών, εξαιτίας της άτακτης μετανάστευσης, της οικονομικής στασιμότητας, της ρωσικής αναταραχής, των στενόμυαλων Βρετανών και των λαθεμένων χειρισμών των ευρωπαϊκών προβλημάτων, καταλήγει η βρετανική εφημερίδα.
Πηγή: Financial Times, Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Δεν θα περάσει η τρομοκρατία. Καμία πιθανοτητα δεν υπάρχει να γίνει η Ελλάδα σαν τη Συρία. Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ έδωσαν τα χέρια εδώ και καιρό. Όποια ξένη ομάδα και αν θελήσουν να στείλουν, αυτή τη φορά θα φάνε ξύλο πριν προλάβουν να κάψουν.
    Εθνική ενότητα και ομοψυχία, τίποτα άλλο δεν έχει ανάγκη η χώρα. Η κρίση θα περάσει και η οικονομία θα ανθίσει όσο ποτέ άλλοτε εφόσον φύγουμε από τα δεσμά των τοκοφλύφων. Η Ελλάδα διαθέτει μοναδικά στον κόσμο νομικά και οικονομικά όπλα για να ταπεινώσει τους τοκοφλύφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.