28/6/15

Βενιζέλος: Η θεσμική διολίσθηση δεν έχει τελειωμό

Σφοδρή αντίδραση στην ΠΝΠ για το δημοψήφισμα
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιχειρείται η σύντμηση των διαδικασιών του δημοψηφίσματος, εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος.
Όπως αναφέρει σε δήλωση του, «η θεσμική διολίσθηση, όταν αρχίσει, δεν έχει τελειωμό» και χαρακτήρισε τις διαδικασίες που ακολουθούνται για το δημοψήφισμα «καταστρατήγηση και εκφυλισμό της δημοκρατίας».
Η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχεις ώς εξής:
«Ενός κακού μύρια έπονται. Η θεσμική διολίσθηση, όταν αρχίσει, δεν έχει  τελειωμό. Ανέπτυξα χθες στη Βουλή τους λόγους για τους οποίους είναι πολλαπλά αντισυνταγματική η διεξαγωγή ενός τέτοιου δημοψηφίσματος. Είναι αδιανόητο  ένα καθοριστικό για τη μοίρα του τόπου δημοψήφισμα να διεξάγεται  επτά ημέρες - πέντε εργάσιμες - μετά την προκήρυξή του. Αυτό συνιστά καταστρατήγηση και εκφυλισμό της δημοκρατίας.
Είναι όμως και νομικά αδύνατο, γιατί δεν μπορούν να τηρηθούν οι προθεσμίες της εκλογικής νομοθεσίας που εφαρμόζεται και για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος. Τους το τονίσαμε στη Βουλή.
Τώρα εκδίδουν ΠΝΠ για την εκ των υστέρων σύντμηση των προθεσμιών επικαλούμενοι ως «εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη» τον  τυχοδιωκτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εντός μιας εβδομάδας !
Όμως  η  «εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη» προκύπτει μόνο εξ αντικειμένου και όχι ως αποτέλεσμα ενός πολιτικού σχεδίου που δημιουργεί τεχνητή και άρα απολύτως προβλέψιμη «ανάγκη».
Μετά συνεπώς την ωμή παραβίαση της παραγράφου 2 του άρθρου 44 του Συντάγματος, έρχεται και η ωμή παραβίαση της παραγράφου 1 του ίδιου άρθρου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου.
Όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή η κα Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εξαρχής «θεσμικά ενημερωμένος» για την πρόταση του  Υπουργικού Συμβουλίου να διεξαχθεί το πρωτοφανές, «ταχύρυθμο» και εξ υφαρπαγής δημοψήφισμα.
Οπότε μπορούμε δυστυχώς να υποθέσουμε ότι είχε προβλεφθεί και η απρόβλεπτη ανάγκη έκδοσης ΠΝΠ για την επί τούτου αλλαγή των προθεσμιών και διαδικασιών!
Έλεος.
Στο δημοψήφισμα επιλέγοντας Ευρώπη επιλέγουμε ευτυχώς και Δημοκρατία.»
ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

 1. Moυ επιτρέπετε αγαπητοί, να κάνω αναπαραγωγή του σχολιου μου που έγραψα νωρίτερα σε άλλη ανάρτηση του Ινφιγνώμονα; Ξέρω πως κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας σας, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό!

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Yπάρχει κάποιος που να μπορεί να μου απαντησει το εξής ερώτημα;

  Διαβασα πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:"Είναι αδιανόητο ένα καθοριστικό για τη μοίρα του τόπου δημοψήφισμα να διεξάγεται επτά ημέρες - πέντε εργάσιμες - μετά την προκήρυξή του. Αυτό συνιστά καταστρατήγηση και εκφυλισμό της δημοκρατίας. .... "

  Mάλιστα. Τείνω να συμφωνήσω. Από την άλλη, αναρωτιέμαι: όταν τα Μνημόνια και τα PSIs ερχόντουσαν στη Βουλή βράδυ, για να ψηφιστούν σε λιγότερο από 24 ώρες, ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΘΡΟ (για να μην μπορεί να διαφωνήσει κανείς επι μέρους), όταν δινόταν στους βουλευτές χρόνος ωρών (όχι ημερών! ωρών!) για να διαβάσουν κείμενο 800 σελίδων που δέσμευε την Ελλάδα για δύο-τρείς γενιές, να υποθέσω πως αυτό ήταν ΘΡΙΑΜΒΟΣ της δημοκρατίας;

  Δεν αντέχω αλλες προσπάθειες να βιάσουν την νοημοσύνη μου τέτοιοι πολιτικοί. Νομίζω πως αν συνεχισει να μιλάει ο Ευάγγελος και ο συγκυβερνήσας με αυτόν ΑΝτώνης, το ΟΙΧ στο δημοψήφισμα θα πάρει ποσοστα Λουκασένκο, και στις εκλογές που θα έλθουν το αποτέλεσμα θα θυμίζει την Εθνοσωτήριο.

  Παρα τη δική μου εμμονή, μπορεί κάποιος να μου λύσει αυτη την απορία;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο αλλά τα εγκλήματα του παρελθόντος δεν αποτελούν άλλοθι για τα εγκλήματα του παρόντος ούτε με ένα έγκλημα διορθώνεις κάποιο άλλο!

   Διαγραφή
 2. Αυτός έπρεπε να βρίσκεται εδώ και μήνες πίσω από τα σίδερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η θεσμικη διολισθηση δεν εχει τελειωμο οσο κυκλοφορει ελεύθερος! Αισχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.