30/5/16

Παραλήρημα Ερντογάν για την 563η επέτειο: Η Άλωση της Πόλης ήταν εκδίκηση

Ερντογάν για την 563η επέτειο: Η Άλωση της Πόλης ήταν εκδίκηση

  • (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Εννιά χιλιάδες αστυνομικοί, πέντε ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, μια φρεγάτα, βάρκες της πολιτικής ακτοφυλακής και 27 σκυλιά της αστυνομίας επιστρατεύτηκαν για τη φιέστα του «νεοσουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την αποφράδα ημέρα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Την εκδήλωση άνοιξε μπάντα αποτελούμενη από 563 μέλη τα οποία ήταν ντυμένα με στολές γενίτσαρων ενώ αεροσκάφη της ακροβατικής ομάδας της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έκαναν επιδείξεις αέρος. Στο χώρο εγκαταστάθηκε η μεγαλύτερη 3D σκηνή του κόσμου και σε αυτήν προβάλλονταν εικόνες αναπαράστασης της Άλωσης της Πόλης το 1453, με μοντέλα πλοίων σε φυσικό μέγεθος.

(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
O ίδιος ο Ερντογάν έχοντας 1.000.000 Τούρκους να τον ακούν επιχείρησε να εμφανιστεί ως ο ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων. «Η Κωνσταντινούπολη ενώνει δύο ηπείρους, με χαμόγελο αλλά και δάκρυ» είπε ο Τούρκος ηγέτης στην αρχή της ομιλίας του. Και συνέχισε λέγοντας «σας χαιρετώ όλους σας, έναν προς έναν, όλα τα αδέλφια μας από το Σεράγεβο ως το Μπακού. Από το Τουρκεστάν και την Κριμαία, όπως ήταν η παλιά γεωγραφία του έθνους μας. Χαιρετίζω τη Δαμασκό, τη Βαγδάτη, το Κάιρο, την Τρίπολη και όλες τις μεγάλες μας πόλεις. Υποκλινόμαστε μόνο ενώπιον του Αλλάχ».
Συνεχίζοντας, και ανεβάζοντας τους τόνους, δήλωσε ότι «σήμερα γιορτάζουμε την Άλωση, η οποία έγινε πριν από 563 χρόνια. Στην πραγματικότητα όμως, να ξέρετε ότι αυτό ήταν το τέλος μιας κατάκτησης, όχι η αρχή της. Η Άλωση είναι εκδίκηση».
Τέλος ισχυρίστηκε ότι το 2023 η Τουρκία θα είναι ανάμεσα στις 10 πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου.

2 σχόλια:

  1. Έχουμε έναν με παρακρουση να μισεί τον Ελληνισμό από την Τουρκία και μερικούς με παρακρουση να μισούν τον Ελληνισμο στο Μαξιμου! Συνεργάτιδα του πρωθυπουργού βλέποντας την κάρτα επιχειρηματία να φέρει εθνόσημο του απάντησε: έχετε και το εθνόσημο στην κάρτα σας και εγώ δεν τα πήγαινω καλα με αυτά! Απάντηση συνεργατιδας του Έλληνα πρωθυπουργού η οποία πληρώνεται από το εθνόσημο και ουσιαστικά υπηρετεί και το εθνόσημο. Δικαίως ο Ερντογάν θα μας κάνει με τα κρεμμυδάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Alexandros Αγαπητέ Αλέξανδρε, έχετε δίκαιο σε αυτό που αναφέρετε ανωτέρω. Δυστυχώς όμως η πικρή αλήθεια και πραγματικότητα είναι ότι ο Ελληνικός Λαός, η σημερινής νεοελληνική μεταπολιτευτική κοινωνία της "γενειάς του πολυτεχνείου" είναι εκείνη που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση εκλέγει και νομιμοποιεί στην εξουσία πρόσωπα, ώς την ανωτέρω προαναφερθείσα κυρία η οποία δείχνει τέτοια αποστροφή για το Εθνόσημο. Ακόμα τραγικότερο είναι το γεγονός ότι η σημερινή νεοελληνική μεταπολιτευτική κοινωνία της "γενειάς του πολυτεχνείου" δεν δείχνει κανένα σημείο πολιτικής "μετάνοιας", αλλά αντίθετα αυτή είναι που σέρνει, ως ένας άλλο παράφρων ίππος, το ιππήλατο άρμα του διεφθαρμένου και παρηκμασμένου πολιτικού κόσμου και οδηγεία την Ελλάδα ολοταχώς στην καταστροφή και στην απώλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.