29/5/16

Ο σαουδαραβικός τύπος κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι κατέστρεψαν το World Trade Center για να δικαιολογήσουν έναν διαρκή πόλεμο

Réseau International (France)
Σε απάντηση στην ομόφωνη ψήφο της Γερουσίας των ΗΠΑ να επιτραπεί στις οικογένειες των θυμάτων της 11/9 να μηνύσουν τη Σαουδική Αραβία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Al-Hayat, με έδρα το Λονδίνο, που συντάχτηκε από τον Σαουδάραβα νομικό εμπειρογνώμονα Katib al-Shammari, ισχυρίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενορχήστρωσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις ως έναν τρόπο να αυτοδημιουργήσουν έναν νεφελώδη εχθρό, για να κερδίσουν τη στήριξη του κοινού υπέρ ενός παγκόσμιου πόλεμου κατά της τρομοκρατίας.

Η έκθεση
al-Shammari, σε μετάφραση του Ινστιτούτου Έρευνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής ( MEMRI ), ισχυρίζεται ότι από πάντα, η πολιτική των ΗΠΑ είναι « χτισμένη στην αρχή του εκ των προτέρων σχεδιασμού και των μελλοντικών πιθανοτήτων », ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στρέφονται τώρα ενάντια στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας μετά την επιτυχή χρήση του κατά των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα καταρχάς, και ύστερα κατά του Σαντάμ Χουσεΐν και του Ιράκ του, που ελεγχόταν από το κοσμικό καθεστώς του κόμματος Μπάαθ .
Ο Al-Shammari ισχυρίζεται ότι οι πρόσφατες αμερικανικές απειλές να εκθέσουν τα έγγραφα που εμπλέκουν την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι απλά η συνέχιση μιας αμερικανικής πολιτικής, την οποία αναφέρει ως « νίκη μέσω των αρχείων ». Τόνισε ότι κατά την αρχική εισβολή στο Ιράκ υπό τον George HW Bush, ο Σαντάμ Χουσεΐν αφέθηκε ζωντανός και στην εξουσία για να χρησιμοποιηθεί ως « ανταλλάξιμο νόμισμα », αλλά όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν ότι δεν ήταν πλέον « άσος στο μανίκι του ς» , η Ουάσιγκτον μετακινήθηκε για να ανατρέψει τη κυβέρνηση του και να εγκαταστήσει στην εξουσία ένα κόμμα που υποστηρίζεται από τους Αμερικανούς.
Τα τρομοκρατικές επιθέσεις της 11/9 είναι πλέον ο « άσσο ςστο μανίκι » της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον al-Shammari.

Η 11/9 είναι ένα από τα νικηφόρα χαρτιά στα αρχεία των ΗΠΑ, επειδή όλοι οι πληροφορημένοι άνθρωποι στο κόσμο, οι οποίοι είναι ειδικοί στην αμερικανική πολιτική και έχουν αναλύσει τις εικόνες και βίντεο [της 11/9], συμφωνούν ομόφωνα ότι αυτό που συνέβη με τους δύο πύργους ήταν μια ξεκάθαρη αμερικανική επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τις ΗΠΑ. Η απόδειξη είναι η ακολουθία των συνεχών εκρήξεων που απέκοψαν με θεαματικό τρόπο τα δύο κτίρια [...] οι μηχανικοί ελεγχόμενων κατεδαφίσεων τα κατάστρεψαν με εκρηκτικά, ενώ τα αεροπλάνα που συντρίβονταν δεν έδιναν παρά μόνο το πράσινο φως για την έκρηξη - δεν είναι η αιτία της κατάρρευσης. Αλλά στις ΗΠΑ πάντα εξαπλώνεται το φταίξιμο σε όλες τις κατευθύνσεις. [Αυτή η πολιτική] μπορεί να ονομάζεται « η νίκη μέσω των αρχείων ».

Η κεκτημένη ταχύτητα πίσω από τις επιθέσεις, γράφει ο al-Shammari, ήταν να δημιουργηθεί « ένας αόρατος εχθρός – η τρομοκρατία - η οποία έγινε η μαύρη γάτα την οποία μπορούσαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ να κατηγορήσουν για όλα τα λάθη τους » και η οποία παρέσχε την αιτιολόγηση για οποιαδήποτε « βρώμικη επιχείρηση » παντού σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την έκθεση του Αλ-Shammari στην Al-Hayat:

Η 11/9, στις Ηνωμένες Πολιτείες, επέτρεψε μερικές ταυτόχρονα νίκες, τις οποίες ούτε τα ίδια τα γεράκια [που υπήρχαν εκείνη την εποχή] στο Λευκό Οίκο δεν θα μπορούσαν να φανταστούν. Μερικές από αυτές μπορούν να αναφέρονται ως εξής:

1.    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν στην κοινή γνώμη, « έναν αόρατο εχθρό   –τη τρομοκρατία - η οποία έγινε η μαύρη γάτα την οποία μπορούσαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ να κατηγορήσουν για όλα τα λάθη τους » και η οποία παρέσχε την αιτιολόγηση για οποιαδήποτε « βρώμικη επιχείρηση » παντού σε όλο τον κόσμο.
    Η ετικέτα τρομοκρατία εφαρμόστηκε στους Μουσουλμάνους, και ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία.
2.    Χρησιμοποιώντας αυτό το περιστατικό [11/9], οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν μια νέα εποχή επαναφοράς του παγκόσμιου στρατιωτικού εξοπλισμού. Όλος ο κόσμος ήθελε να αποκτήσει όλα τα είδη των όπλων για να υπερασπιστεί και να συμμετάσχει στον πόλεμο εναντίον αυτού του αόρατου εχθρού, της τρομοκρατίας, ακόμη και αν μέχρι τώρα, δεν γνωρίζουμε την ουσία αυτής της τρομοκρατίας, για την οποία ομιλούν οι ΗΠΑ, εκτός του ότι είναι ισλαμική [...]
3.    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν τον αμερικανικό λαό ενώπιον δύο κακών επιλογών: να ζήσει με ειρήνη αλλά να παραμένει εκτεθειμένος σε θανάσιμο κίνδυνο [τη τρομοκρατία] οποτεδήποτε,  ή να λιμοκτονήσει στην ασφάλεια, διότι ο προϋπολογισμός της χώρας θα δαπανηθεί για την αποστολή πεζοναυτών μέχρι τον Άρη, για να τον υπερασπιστεί.

Ο σαουδαραβικός τύπος κατηχήθηκε από φρενίτιδα μετά την ομόφωνη ψήφο της Γερουσίας να επιτρέψει τον Οίκο των Σαούντ να θεωρηθεί υπεύθυνο σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ για τις επιθέσεις της 11/9, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι έχουν συμμαχήσει με το Ιράν - προειδοποιώντας δυναμικά ότι η ψήφιση του « σατανικού » νομοσχεδίου μπορεί να « ανοίξει τις πύλες της κόλασης », όπως αναφέρει ο Breitbart .

Ο Al-Shammari είναι εξαιρετικά σαφής όταν θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι η ίδια η αυτοκρατορική μηχανή των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλώνοντας, « η φύση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς εχθρό ».

Η φύση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς εχθρό... [Για παράδειγμα,] μετά από μια περίοδο κατά την οποία δεν υπήρχε κανείς να καταπολεμηθεί [δηλαδή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο], οι ΗΠΑ εγκαινίασαν ένα νέο είδος πολέμου - τον ψυχρό πόλεμο [...] Στη συνέχεια, όταν τελείωσε η Σοβιετική εποχή, αφού εμείς, οι μουσουλμάνοι είχαμε βοηθήσει τις θρησκείες και πολέμησαμε τον κομμουνισμό στο όνομα τους [των Αμερικανών], άρχισαν να βλέπουν τους μουσουλμάνους ως τον νέο εχθρό τους! Οι ΗΠΑ είχαν την ανάγκη να δημιουργήσουν έναν νέο εχθρό - και τον προγραμμάτισαν, οργάνωσαν και εκτελέστηκαν [ήτοι να κατηγορήσουν τους Μουσουλμάνους για τρομοκρατία]. Αυτό ποτέ δεν θα τελειώσει έως ότου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Ενώ οι Αμερικανοί φαίνονται να πολεμήσουν την ισλαμική τρομοκρατία, η ευκαιρία είναι μεγάλη για αυξήσουν το εκφοβισμό και τη κρατική προπαγάνδα που προορίζονται να δημιουργήσουν πολίτες που συμμορφώνονται και που δέχονται παθητικά την απώλεια της ελευθερίας τους για υποσχέσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα χρειάζεται έναν μεγαλύτερο εχθρό για να δικαιολογήσει τα 600 δισ δολάρια ετήσια του προϋπολογισμού του, ξεκινώντας έτσι τη μετάβαση προς την ετικετοποίηση του ρωσοσινικού ζευγαριού ως επιθετικό  σε μια προσπάθεια να στραφεί από τον έναν μπαμπούλα σε άλλο, πιο κερδοφόρο.

Jay Syrmopoulos
Jay Syrmopoulos είναι γεωπολιτικός, ελευθεριόφρων αναλυτής, ερευνητήςς και ένθερμος αντίπαλος του αυταρχισμού. Σήμερα είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, όπου κάνει ένα Master στις Διεθνείς Υποθέσεις. Η εργασία του Jay έχει δημοσιευθεί για την αλήθεια για τον Ben Swann στα μέσα μαζικής ενημέρωσης,  Vérité-Out, Raw Story, MintPress Nouvelles, καθώς και σε πολλές άλλες ιστολόγια. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στο Twitter @sirmetropolis και στο Facebook  στο Sir Metropolis και τώρα στο Tsu .

Μεταφράστηκε από τα αγγλικά στα γαλλικά από τον Hervé, και διορθώθηκε από την Nadine για το γαλλόφωνο Saker
Μεταφράστηκε από τα γαλλικά στα ελληνικά από τον Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά στις 29 Μάιου 2016, και δεν διορθώθηκε -μέχρι τώρα- από κανένα.


----------------
Note du Saker Francophone
Est-ce que la boite de Pandore a été ouverte ?
Pour ceux qui connaissent le dossier, il existe différents niveaux de mensonges qui s’imbriquent les uns dans les autres:
– Ben Laden et son chameau volant depuis sa grotte
– Les Saoudiens et la famille Bush
– L’armée américaine et la famille Bush
– L’État profond US et ses bi-nationaux
– Un petit pays démocratique du Moyen-Orient… et ses bi-nationaux
Parmi les hypothèses succulentes (certains diraient théorie du complot), celle qui est la plus coquine à mon sens, imagine que GW Bush est impliqué mais à un petit niveau, ayant connaissance d’une explosion au Pentagone peut-être. On peut imaginer qu’il est tombé de sa chaise en apprenant l’autre partie du plan et en comprenant (certes lentement) qu’il s’est fait piéger par la/les couche(s) inférieure(s) de l’oignon.
Mais si on revient à mon oignon, il serait très intéressant de voir les couches de cet oignon commencer à être pelées. Cela va permettre de s’approcher du cœur et une fois enlevées, on ne peut plus les remettre. Cela peut créer une onde de choc dans la population si la communication dérape et que les Saoudiens sortent des cartes maîtresses impliquant des personnalités de la couche d’en dessous. Cela donnerait du crédit aux associations demandant la réouverture de l’enquête. Pas sûr que les familles des victimes, que l’on cherche à instrumentaliser, tombent si facilement dans le panneau.

Enfin seulement en passant, quand on voit les mensonges et la propagande contre la Corée du Nord, après ceux contre la Serbie, ou plus récemment la Russie, on peut se demander jusqu’à quel point notre perception des barbares d’Arabie Saoudite n’est pas tout ou partie fabriquée. Non que je veuille les défendre, vu ce qui se passe au Yémen, mais un chat échaudé en vaut deux. Rien qu’en passant, des fois que l’on voudrait détourner notre attention vers un nouveau méchant, fût-t-il vraiment méchant…

Saudi legal expert Katib al-Shammari says U.S. Blew Up World Trade Center To Create ‘War On Terror’

Saudi Press: U.S. Blew Up World Trade Center To Create ‘War On Terror’ | GOVERNMENT SLAVES

(TEL AVIV) The Saudi press is still furious over the U.S. Senate’s unanimous vote approving a bill that allows the families of 9/11 victims to sue Saudi Arabia. This time, the London-based Al-Hayat daily has claimed that the U.S. planned the attacks on the World Trade Center in order to create a global war on terror.

The article, written by Saudi legal expert Katib al-Shammari and translated by MEMRI, claims that American threats to expose documents that prove Saudi involvement in the attacks are part of a long-standing U.S. policy that he calls “victory by means of archives.”
Al-Shammari claims that the U.S. chooses to keep some cards close to its chest in order to use them at a later date. One example is choosing not to invade Iraq in the 1990s and keeping its leader, Saddam Hussein, alive to use as “a bargaining chip” against other Gulf States. Only once Shi’ism threatened to sweep the region did America act to get rid of Hussein “since they no longer saw him as an ace up their sleeve.”

He claims that the 9/11 attacks were another such card, enabling the U.S. to blame whoever suited its needs at a particular time; first it blamed Al-Qaeda and the Taliban, then Saddam Hussein’s regime in Iraq, and now Saudi Arabia.

September 11 is one of winning cards in the American archives, because all the wise people in the world who are experts on American policy and who analyze the images and the videos [of 9/11] agree unanimously that what happened in the [Twin] Towers was a purely American action, planned and carried out within the U.S. Proof of this is the sequence of continuous explosions that dramatically ripped through both buildings. … Expert structural engineers demolished them with explosives, while the planes crashing [into them] only gave the green light for the detonation – they were not the reason for the collapse. But the U.S. still spreads blame in all directions.
The intention of the attacks, writes al-Shammari in his conspiracy article, was to create “an obscure enemy – terrorism – which became what American presidents blamed for all their mistakes” and that would provide justification for any “dirty operation” in other countries.

The terror label was applied to Muslims even though it was Muslims who helped America defeat the Soviets and bring an end to the Cold War, he writes. The problem, asserts al-Shammari, is that the U.S. must always find a new impetus to have an adversary, for “the nature of the U.S. is that it cannot exist without an enemy.”

Al-Shammari’s article comes amid a torrent of vociferous articles in the Saudi press that range from accusing the U.S. of being “schizophrenic” and in cahoots with Iran to publishing warnings that if passed, the “Satanic” bill would “open the gates of hell.”

 http://beforeitsnews.com/politics/2016/05/saudi-legal-expert-katib-al-shammari-says-u-s-blew-up-world-trade-center-to-create-war-on-terror-2808761.html5 σχόλια:

 1. Ναι, αλλα συνεργαστηκαν με τους Αγγλοσαξωνες για αυτο το σκοπο και τωρα ειναι χολωμενοι που τους πουλανε......Μα καλα, δεν εχουν διαβασει ιστορια? Μονο το κορανι διαβαζουν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ήταν επόμενο ότι οι Σαουδάραβες δεν θα άφηναν χωρίς απάντηση την προσπάθεια των νεοταξιτών της Ουάσιγκτον να τους φορτώσουν την συνολική ευθύνη για την τραγωδία της 11ης Σεπτεβρίου.

  Ειδικά μάλιστα που πολλά στοιχεία δείχνουν άμμεση εμπλοκή Ισραηλινών στην ελεγχόμενη κατεδάφιση των τριών κτιρίων με εκρηκτικά.

  Οι Σαουδάραβες να πληρώσουν για τις αμαρτίες των Σιωνιστών !!!!! Δεν καταπίνεται με τίποτε.

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τώρα αρχίζει το πάρτυ με τις αποκαλύψεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Tώρα που ήρθε η ώρα να ξαναμοιραστεί η Μέση Ανατολή, θα πρέπει η Σαουδική Αραβία πρώτον να πτωχεύση και δεύτερον να μείνει στην άκρη. Σίγουρα οι Αραβική ηγεσία δεν τολμά να αναφέρει αλήθειες για τους δίδυμους πύργους, την χρηματοδοτηση του ΙSIS καο όλα τα άλλα θελήματα που έκαναν στους Αμερικανούς. Ο τύπος της Σ. Αραβίας όμως τώρα αποκαλύπτει τα παντα και "γαία πυρί μειχθείτω"....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΕΤΑΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ versus ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟΣ ΜΕΤΑΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΩΝ
  https://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/permalink/977210209053375/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Michael Moore - Fahrenheit 9 11 Full Movie with dutch subs.
  https://www.youtube.com/watch?v=cY0OCdHICCo

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.