30/5/16

Αλβανία: Υπόθεση κατασκοπείας εμπλέκει την ιταλική πρεσβεία

 Υπόθεση υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ενδεχομένως πολιτικών προσώπων, βγήκε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα στην Αλβανία με υλικό υποκλοπής που ανήκει στην αποστολή της ιταλικής αστυνομίας στη χώρα «Interforce».
Η Εισαγγελία των Τιράνων κατήγγειλε για «κατάχρηση εξουσίας» και σε έφοδο που πραγματοποίησε στην κρατική αστυνομία των Τιράνων εντόπισε την συσκευή καταγραφής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων «IMSI Catcher», η οποία κατέγραφε παράνομα τηλεφωνήματα σημαντικών προσώπων της Αλβανίας.
Τα αλβανικά δημοσιεύματα  μιλούν για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και οι έρευνες στρέφονται στην ιταλική πρεσβεία των Τιράνων, η οποία έχει την ικανότητα λειτουργία της συσκευής καταγραφής.
Ο Ιταλός πρέσβης, Alberto Cutillo, αντέδρασε σε όλα αυτά τα δημοσίευμα για την εμπλοκή της διπλωματικής αποστολής και απαίτησε τη διαλεύκανση το συντομότερο δυνατόν για το θέμα της συσκευής υποκλοπών που έχει στην κατοχή της η αλβανική κυβέρνηση και δήλωσε ότι η διπλωματική έδρα συνεργάζεται στενά με τις αρχές, παρέχοντας  σε αυτές όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.