31/5/16

Το επικίνδυνο παιχνίδι Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Το δράμα της προεδρίας του Νίκολας Μαδούρο θα έχει τραγικό τέλος. Αυξάνεται η απομόνωση του διαδόχου του Τζάβες. Η προσπάθεια αντίδρασης από την αντιπολίτευση και τα παιχνίδια τακτικής από το καθεστώς. «Κλειδί» ο ρόλος του στρατού. 
Η θητεία του Νίκολας Μαδούρο ως προέδρου της Βενεζουέλας είχε από την αρχή σεξπηρικές διαστάσεις.
Όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2013 ισχυριζόταν πως είχε συνομιλήσει με το φάντασμα του Ούγκο Τσάβες, επιμένοντας πως ο καρκίνος που είχε σκοτώσει τον προκάτοχο του – τον οποίο αποκαλεί «πατέρα» - ήταν μια υπόθεση δολοφονίας με εμπλοκή της CIA.
O επαναστατικός μας Άμλετ είναι πλέον ένας τροπικός Μάκβεθ. Αντιμέτωπος με την λαϊκή οργή και απομονωμένος, καταλαμβάνει την προεδρική σκηνή απαγγέλοντας μονολόγους κατά εξωτερικών εχθρών.
Ενώ αυτός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, η Βενεζουέλα καταρρέει. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει οικονομική συρρίκνωση 8% για το 2016. Ο πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι πολυτέλειες. Υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Οι χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο και το βαρύ φορτίο χρέους αφήνουν ελάχιστο συνάλλαγμα για εισαγωγές. Ο κ. Μαδούρο είναι απρόθυμος να αντιστρέψει τις μη βιώσιμες δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές που κληρονόμησε από τον μέντορα του ή να αποδεχτεί βοήθεια από το εξωτερικό. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να πει κανείς αν προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία ή αν προσπαθεί συνειδητά να βουλιάξει την χώρα του.



Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Όλο καταρρέει και ακόμα να κατερρεύσει η Βενεζουέλα.Ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα λένε τα δυτικά μέσα.Είναι όμως έτσι ?Θέλει διερεύνηση.Διότι αν έχει ελλείψεις στα υλικά για πλαστικές και στο ουισκί δεν καταρρέει και τόσο εύκολο.Το πολύ πολύ να φύγουν οι πλούσιοι να πάνε Φλόριδα να γλιτώσει και η Βενεζουέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.