30/5/16

Συντηρεί τις προκλήσεις η Άγκυρα - Επανέρχεται στα περί... εκλιπούσας

Συντηρεί τις προκλήσεις η Άγκυρα


Νέα προσπάθεια αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβάθμισης του ψευδοκράτους, από πλευράς Τουρκίας – Συνεχίζει το... παιχνίδι της η Άγκυρα – Επιστρέφουν στα περί… εκλιπούσας
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελευθέρου» και του Ant1, η Άγκυρα εγείρει εκ νέου ζήτημα «εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας», σε έγγραφο μέσω του οποίου εκφράζει επιφυλάξεις για την επικύρωση δύο διεθνών συμβάσεων.
Να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά για τις συμβάσεις για την Προστασία Προσώπων και κατά της Εμπορίας Προσώπων. Συμβάσεις που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια που καταβάλλεται παγκοσμίως για την αποτροπή της εμπορίας προσώπων.
Σε έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αναφέρεται αυτολεξεί πως: «Η Τουρκία δηλώνει ότι η επικύρωσή της, επί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δράση κατά της Εμπορίας Προσώπων, δεν συνεπάγεται με κανέναν τρόπο αναγνώριση της ελληνοκυπριακής διοίκησης που προσποιείται ότι εκπροσωπεί την εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία ως μέρος αυτής της Σύμβασης, αλλά ούτε υπονοεί οποιανδήποτε υποχρέωση εκ μέρους της Τουρκίας να εμπλακεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή με την ούτω καλούμενη Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο της προαναφερθείσας Σύμβασης».
Με άλλα λόγια, η Τουρκία επιχειρεί ξανά την αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Την ίδια στιγμή, διαμηνύει πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε κανέναν τομέα, όποιος κι αν είναι αυτός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.