31/5/16

Σάββας Καλεντερίδης: Ο διχαστικός λόγος και το ταξικό μίσος, οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή

Αυτό που προβληματίζει τους πολίτες είναι ότι εκείνοι που εξαπάτησαν την κοινωνία δεν έχουν πάρει ακόμα το μήνυμα από τους πολίτες
Οπου απουσιάζει η πολιτική, εμφανίζονται τα φαινόμενα της συνθηματολογίας, του κενού πολιτικού λόγου και της επίκλησης κλισέ από το παρελθόν, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από καιρού στον προοδευμένο και πολιτισμένο κόσμο. Συναφές φαινόμενο είναι η χάραξη διαχωριστικών γραμμών στην κοινωνία, όπως ο ταξικός διαχωρισμός, ο οποίος, σε περιόδους κρίσης και ανέχειας των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, μπορεί να καταλήξει στη δημιουργία κλίματος ταξικού μίσους - ό,τι χειρότερο σε μια χώρα που μαστίζεται από μια επταετή κρίση. Ο,τι χειρότερο σε μια κοινωνία, μεγάλο μέρος της οποίας μαστίζεται από την ανεργία και τη φτώχεια, ενώ οι επικρατούσες συνθήκες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπεται στους κατεστραμμένους οικονομικά και επαγγελματικά πολίτες έστω να ονειρεύονται καλύτερες ημέρες.
Σε μια τέτοια στιγμή για την ελληνική κοινωνία και αφού η εθνική οικονομία έχει φορτωθεί με επιπλέον 50 δισ. ευρώ, λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. το διάστημα από τις 25 Ιανουαρίου 2015 έως την ημέρα που προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα -ενώ επίκειται η φοροκαταιγίδα που θα πλήξει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας-, η κυβέρνηση, για να καλύψει την πολιτική απάτη και τα ψέματα που είπε στον ελληνικό λαό και προεκλογικά και κατά τη διάρκεια της... διαπραγμάτευσης, επιλέγει τον ολισθηρό δρόμο του διχασμού και της δημιουργίας κεκαλυμμένου ταξικού μίσους.
Το παραδοσιακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των δοτών κειμενογράφων της «Αυγής» -γιατί δεν είναι δυνατόν να ονομάζεται δημοσιογράφος κάποιος που γράφει σε έντυπο το οποίο είναι στρατευμένο σε ένα κόμμα- Γιώργος Κυρίτσης, σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στην προαναφερθείσα εφημερίδα του κόμματός του, καταλήγει ως εξής:

Η συνέχεια του άρθρου στη "δημοκρατία"


6 σχόλια:

 1. Τό "δόγμα τοῦ σόκ" εφαρμόζεται, στό ὁποῖο ἀναφέρεται ἡ Νάομι Κλάϊν. Πλήττουν δηλαδή ὁλοένα περισσότερο καί μέχρις ἐξαφανίσεως τήν μεσαία τάξη, περίπου τό 80% τοῦ πληθυσμοῦ κάθε σχετικά εὔπορης χώρας. Μέ πρόσχημα ὅτι προστατεύουν τούς ἀσθενεστέρους, ἀλλά προστατεύουν μόνο τούς πλουσίους. Αὐτό εἶναι τό σημερινό "ταξικό" στίγμα τοῦ λεγομένου "ταξικοῦ ἀγῶνος".
  Ὁ λαός δέν ψήφισε κανέναν γιά νά καταστρέψῃ τήν Ἑλλάδα καί δή μέ 99 χρόνια λιτότητα.
  Ὅσο γιά τήν "ταξική συνείδηση", ὁ Μάρξ δέν μπόρεσε νά γράψῃ γραμμή. Ὅλο τό ἀνέβαλε. Διότι ὅλη του ἡ θεωρία εἶναι στηριγμένη στό ταξικό μίσος τῶν "ταξικῶς συνειδητοποιημένων φτωχῶν" κατά τῶν πλουσίων, ἀλλά δέν μπόρεσε νά ἀπαντήσῃ στό ἐρώτημα: Δηλαδή ἄν κάποιοι φτωχοί πλουτίζουν, θά πρέπει νά ἀλλάζουν τήν ταξική τους συνείδηση; Νά γίνουν μιά καπιταλιστική νομενκλατούρα;
  Ὑποχρεωτικά, λογικότατα, ναί!
  Αὐτό μεταφράζεται: Ἄν πάρουμε τήν ἐξουσία, θά κάνουμε τά ἴδια ὅπως οἱ προηγούμενοι. Τόσο ἁπλό! Δηλαδή: Ἀλλάζουνε "ταξική συνείδηση". Ἁπλῶς, ἐπικαλοῦνται τήν ταξική συνείδηση τῶν φτωχῶν, καί τούς καλοῦν σέ ἀγῶνες κατά τῶν πλουσίων ἀλλά καί κατά τῆς μεσαίας τάξεως, πού ἐξ ὁρισμοῦ "φοροδιαφεύγουν". Ὥστε οἱ ἴδιοι, τοποθετημένοι μαζί μέ τούς πλουσίους, νά μένουν στό ἀπυρόβλητο, καί μιά μέρα νά τά βροῦνε μαζί τους.
  Τόσο ἁπλό: Τό ἴματζ ἀριστερό. Ἡ γλῶσσα μέ τό " Ὄχι". Ἀλλά ἡ τσέπη, τσέπη. Καί ἡ πράξη μέ τό "Ναί".
  Ἄντε τώρα νά κάνῃ ἀντιπολίτευση ὅποιος εἶναι μέ τό Ναί....
  Καί ἄντε τώρα, νά ξαναγίνῃ πιστευτός, κάποιος πού θά ἐπαγγέλεται τό Ὄχι.
  Μετά, φταίει τό Σύνταγμα καί ἡ ἀδράνεια τοῦ λαοῦ, ἤ ἡ ἀδράνεια τῶν ἁρμοδίων νά ἀσκήσουν τἀ πολιτικά καί νομικά καθήκοντά τους καί νά βάλουν κάτω, παντοιοτρόπως, τό κομματικό σύστημα ψευτῶν καί "εἰλικρινῶν" ὁλετήρων, καί νά τό ἀποκαθάρουν ὅπως ταιριάζει σέ μιά δημοκρατία, καί ὅπως χρειάζεται ἡ Ἑλλάδα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σαββα, εαν θελεις να μαζεψεις τα παραπανω 50 δις, ειναι πολυ ευκολο. Οι μεγαλο-επιχειρηματιες κολλητοι των μεγαλο-πολιτικων μας, εχουν παρει δανεια, που δεν εξυπηρετουν και τα εχουν βγαλει στο εξωτερικο εδω και πολλα χρονια. Ειναι κοντα στα 46 δις Ευρω, με μια προχειρη εκτιμηση. Ο μεγαλο-διοικητης της ΤτΕ δεν δινει στοιχεια για τα εμβασματα, γιατι ετσι γουσταρει κλπ, κλπ κλπ.
  Τα συμπερασματα, για το πολιτικο μας συστημα δικα σου. Παντως, το προβλημα προερχεται απο τα 70 χρονια ΕΡΕ, ΝΔ, Συναγερμου, ΠΑΣΟΚ και οχι απο το 1 και κατι χρονια του Συριζα. Αν η χωρα εχει δικαιοσυνη, τα παραπανω μπορουν να τους δωσουν δουλεια για πολλα χρονια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νά προσθέσω, ὅτι παραγραφή δέν νοεῖται ὅσο τό ἔγκλημα διαρκεῖ.
   Πόσο δίκηο εἶχε ὁ μακαρίτης ὁ Ψαρουδάκης, πού ὑποστήριξε, μέ βαρύ προσωπικό τίμημα, τήν ἀληθεια ὅτι, τό ἔγκλημα πού πρσλαμβάνει χαρακτηριστικά καθεστῶτος, εἶναι διαρκές!
   Διαρκές εἶναι ἐν προκειμένῳ τό ἔγκλημα, διότι διαπράχθηκε συλλογικά, ὡς "σύστημα" οἰκονομικῆς καί πολιτικῆς συμμορίας. Διαρκεῖ ἀκόμα, δέν πρόκειται γιά στιγμιαῖα ἐγκήματα, τοῦ ἐνός καί τοῦ ἄλλου, ἀλλά γιά ἐγκλήματα τοῦ ὀργανωμένου "συστήματος" πολιτικο-οἰκονομικῆς ἐξουσίας. Νομικῶς ὁμιλῶ καί μόνον:
   Πόσο δίκηο εἶχε ὁ μακαρίτης ὁ Ψαρουδάκης, ὅτι τό ἔγκλημα πού πρσλαμβάνει χαρακτηριστικά καθεστῶτος δηλαδή χαρακτηριστικά συστήματος ἤ συμμορίας ἤ διαπλοκῆς, εἶναι διαρκές!

   Διαγραφή
 3. Σε βάθος χρόνου όσοι μιλάτε για την πατρίδα θα είστε σαν το ΚΚΕ που μιλάει για τα δίκαια της εργατικής τάξης άνευ εργατικής τάξης ίσα ίσα για να μην χάνει τον δημόσιο ρόλο του και να αμείβεται για αυτό από τον κρατικό κουμπαρά και την ΕΕ, τι να πεις για την Ελλάδα άνευ οργανωμένης, συγκροτημένης και ευημερούσας Ελληνικής κοινωνίας; Η Ελλάδα ολιγαρχοποιείται αγρίως, δηλαδή αποκτάει ένα χαρακτήρα που ποτέ δεν είχε ιστορικά, η Ελλάδα άνευ Ελληνικής ουσίας προβάλλει.
  'Ηρθα για να ακούσω την ομιλία στο κέντρο πολιτισμού της Θεσσλονίκης αλλά έγινε αλλαγή με την ομιλία του καθηγητή Φωτιάδη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φυσικά και να ελευθερωθεί η πατρίδα μας και να μπεί κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, όπως λέει και το άρθρο, ποιος μπορεί να μην θέλει κάτι τέτοιο; Αλλά αυτό με ποιες ακριβώς πολιτικές δυνάμεις θα συμβεί; Τις ίδιες εκείνες που περιμένουν στη γωνία ράβοντας επίσημο ένδυμα για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης (είτε οικουμενικής, είτε αυτής που θα προκύψει απο εκλογές που θεωρούνται όλο και περισσότερο πιθανές) αδημονώντας να υπογράψουν νέα μνημόνια ώστε να μην βγεί ποτέ η χώρα απο το φαύλο κύκλο της υποτέλειας, εξασφαλίζοντας την επιβίωση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και μόνο; Το αδιέξοδο της ελληνικής κοινωνίας είναι περισσότερο έντονο απο ποτέ, όσο για το διχαστικό λόγο κι αυτός ήταν πάντα εδώ απο την αρχή των μνημονίων και απο την απαίτηση για περισσότερες απολύσεις (ένα απο τα παραδείγματα που θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς)απο τους αγαπητούς μας "εταίρους", όλα αυτά δεν δημιουργούσαν διχαστικές συνθήκες ήδη εδώ και χρόνια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. εκεινοσ που ειναι δευτερος υποχωρει απεναντι στον πρωτο ο μειμαρακης και η καραμανλικη νδ καλα και σοφα το σκεφτηκε και το εθεσε....ας πραξουν αναλογα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.