31/5/16

Ιράκ: Στο τελευταίο στάδιο η επιχείρηση απελευθέρωσης της Φαλούτζα

REUTERS/Mohanned Faisal/REUTERS FILE PHOTO
H πόλη της Φαλούτζα τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από το 2014
Στο τελευταίο στάδιο της κατάληψης της πόλης Φαλούτζα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από το 2014, βρίσκονται οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ.
Η κατάληψη της πόλης αναμένεται να δώσει μια ανάσα ανακούφισης στην κυβέρνηση της Βαγδάτης. 
Η τελευταία φάση της επίθεσης ξεκίνησε χθες από τις ιρακινές δυνάμεις, με στόχο την απελευθέρωση της Φαλούτζα, αλλά και των γύρω περιοχών από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και παραστρατιωτικές δυνάμεις σιιτών και σουνιτών, που συνεχίζουν την προώθησή τους προς την πόλη, ενώ αεροπορική κάλυψη παρέχουν αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας -υπό τις ΗΠΑ- που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Στις επιχειρήσεις παίρνουν μέρος επίσης αεροσκάφη της νεοσύστατης ιρακινής αεροπορίας.
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προβάλλουν αδύναμη αντίσταση στην προέλαση των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων, δεδομένου ότι έχουν υποστεί απώλειες από τα προπαρασκευαστικά πυρά που προηγήθηκαν των χερσαίων επιχειρήσεων.
Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν ελεύθερους σκοπευτές, παγιδεύσεις δρόμων με εκρηκτικά, αλλά κι επιθέσεις αυτοκτονίας, προκειμένου να εμποδίσουν την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.