28/11/17

Ευρωπαϊκή πηγή: Στόχος η τελική συμφωνία για την αξιολόγηση να επικυρωθεί στις 22 Ιανουαρίου

Στόχος είναι η τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, εφόσον έχουν νομοθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα, ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά από την ολοκλήρωση του EuroWorking Group.
Κατά την ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, όλες οι πλευρές εξέφρασαν στο EuroWorking Group την πεποίθηση ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών (Staff Level Agreement) είναι εφικτή μέχρι το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.
Τα ενεργειακά στην ατζέντα των επαφών με τους επικεφαλής των θεσμών την Τρίτη
Στο μεταξύ, ζητήματα που αφορούν την ενέργεια θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων των επικεφαλής των θεσμών με την ελληνική πλευρά την Τρίτη.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:
  • 10.30 Εναρκτήρια συνάντηση
  • 12:00 Ενέργεια.
Τα σημαντικά μέτωπα που απομένουν για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης είναι τα εξής:
  • Ελληνικό,
  • ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί,
  • κοινωνικά επιδόματα,
  • ενεργειακά.
Όσον αφορά τα ενεργειακά, η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει αποδεχτεί την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ κάτι που θα γίνει με την πώληση δύο μονάδων στη Μεγαλόπολη και ενδεχομένως και των μονάδων στη Φλώρινα.
Αυτό που θα διαπραγματευθεί η ελληνική πλευρά είναι η αναβολή του market test για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, η παράταση ζωής των μονάδων σε Αμύνταιο και Καρδιά, αλλά και η μείωση των ποσοτήτων λιγνίτη και υδροηλεκτρικής ισχύος που θα πρέπει να παραχωρηθούν σε τρίτους μέσω των δημοπρασιών. 
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.