30/11/17

Έκτακτη συνέντευξη τύπου Βορίδη-Παναγιωτόπουλου για τα... βλήματα - Δείτε το βίντεο

Σε εξέλιξη η έκτακτη συνέντευξη Τύπου με θέμα τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία στο οποίο εμπλέκεται ο κ. Πάνος Καμμένος. Τα στοιχεία παρουσιάζουν οι τομεάρχες Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.Τα έγγραφα που παρουσίασε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος δεν είναι γνήσια, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης. Οπως είπε το έγγραφο της Σαουδικής Αραβίας για τον Βασίλη Παπαδόπουλο «είναι μια απλή εξουσιοδότηση, ένα κείμενο το οποίο δεν έχει καμία σφραγίδα επικυρώσεως». «Ζητήσαμε από τη Σαουδική Αραβία να μας βεβαιώσει ότι αυτό το κείμενο είναι αυθεντικό και από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο κ. Αντέλ Αλ Σαϊφ έχει τη δυνατότητα να ορίζει πληρεξουσίους. Ο πληρεξούσιος είναι κάποιος και η εξαγωγική οντότητα είναι κάποια άλλη». Είχε πει ψέματα, είπε ο Μάκης Βορίδης για τον Πάνο Καμμένο και συνέχισε αναρωτώμενος: Τώρα κάνει και χρήση πλαστών;
Θα έκανε και διάφορες δουλειές, είπε ο κ. Καμμένος για τον κ. Παπαδόπουλο. Ο πληρεξούσιος δεν κάνει δουλειές, εκπροσωπεί, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο κ. Βορίδης κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι έχει πει σωρεία ψεμάτων για την υπόθεση.
«Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι ο κ.Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ότι δεν ήταν καθόλου πληρεξούσιος, ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ενδιάμεσος-μεσάζων. Γιατί ενώ υπάρχει νόμος, τον παραβίασε; Γιατί χρησιμοποιεί ψευδοέγγραφα στο κοινοβούλιο; Ποιον θέλει να ωφελήσει και ποιον να βλάψει;» συνέχισε ο κ. Βορίδης.

ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

 1. Τελευταίο σχόλιό μου:
  Ας υποθέσουμε ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο κ. Βορίδης και κ. Παναγιωτόπουλος.
  Δηλαδή, παραβίαση του νόμου 2011.
  Ας υποθέσουμε δηλαδή ότι τα δύο επίπεδα που ερευνά η δικαιοσύνη ήτοι ανακριτική διαδικασία βγάζει ότι υπάρχουν παρατυπίες.
  Ποιός έκανε τις παρατυπίες;
  Ο ΥΕΘΑ; Μα προφανώς όχι!!!
  Γιατί; Γιατί όλο το έργο το κάνουν διευθύνσεις του Υπουργείου, αξιωματικοί , έμπειροι επιτελείς κτλ κτλ.

  Προφανώς ο ΥΕΘΑ έχει πάντα πολιτικές ευθύνες.
  Δηλαδή με όλα αυτά που κάνει η ΝΔ θα πλήξει αξιωματικούς που τους έχουν βγει τα μάτια με τις δαιδαλώδεις νομικές διαδικασίες αγοραπωλησιών οπλικών συστημάτων.
  Φοβάμαι δε, ότι θα την πληρώσουν για ανούσιους λόγους αθώοι.
  Μπορεί να διαπιστωθούν λάθη λόγω διαφορετικής ερμηνείας του νόμου. Την ερμηνεία του νόμου την κάνουν αρμόδιοι επιτελείς.
  Όμως επί της ουσίας έκανε κάτι ο Καμμένος με πρόθεση; με δόλο; για κέρδος; για φήμη; και παρέσυρε μαζί του στην παρανομία δεκάδες αξιωματικούς που έχουν βγάλει τα μάτια τους στο να διεξάγουν τέτοιες διαδικασίες;
  Ποιός θα έβγαζε κέρδος ή τί θα έχανε το κράτος εάν όντως διαπιστωθεί παραβίαση του νόμου περί μεσαζόντων;
  Τέλος: θα κερδίσει το κράτος εάν αλλάξει ο ΥΕΘΑ;
  Ειλικρινά πείτε μου: είναι ένας Υπουργός που έχει δείξει ότι βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα; ότι είναι τεμπέλης;
  Μιλάω για έναν ΥΕΘΑ που πάει στον 3ο χρόνο. Είναι άσχημα να κάθεται στην ίδια θέση ένας Υπουργός πολλά χρόνια; Μήπως είναι για καλό;
  Βέβαια ουδείς αναντικατάστατος αλλά και το άλλο να αλλάζουμε κυβερνήσεις κάθε δύο χρόνια;
  Food for thought...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ψόφησε το θέμα Μάκη, ακόμη να το καταλάβεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.