28/11/17

Π. Καμμένος: Η συμφωνία με τη Σ. Αραβία δεν έχει καταγγελθεί

Η συμφωνία ύψους 66 εκατ. ευρώ για την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία δεν έχει καταγγελθεί, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι η σαουδαραβική πλευρά μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα ζητεί πίστωση χρόνου καθυστερώντας να απαντήσει.
«Χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει συμφωνία» τόνισε ο υπουργός, κλείνοντας τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση της συμφωνίας.
Σημείωσε, δε, ότι υπάρχουν και εσωτερικά προβλήματα στη Σαουδική Αραβία αυτήν την περίοδο.
«Ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας πήραμε έγκριση από τη Βουλή να πουλήσουμε άχρηστο υλικό, για το οποίο έπρεπε να πληρώσουμε προκειμένου να το καταστρέψουμε» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα ξαναπροσπαθήσουμε».
«Δεν θα πουλήσουμε ούτε σε τρομοκράτες ούτε σε όσους εξοντώνουν παιδιά, αλλά σε χώρες με τις οποίες είμαστε στον ίδιο άξονα, και με την Σ. Αραβία είμαστε στον ίδιο άξονα: μην ξεχνάτε ότι στηρίζει την Αίγυπτο», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.
Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, έθεσε το ερώτημα αν «έχουν αντιληφθεί τι ζημιά προκάλεσαν με την όλη υπόθεση», καθώς όπως πρόσθεσε, «όσοι στοχοποιούν τη Σ. Αραβία μπορεί να στοχοποιήσουν και την Ελλάδα».
Αναφερόμενος στον ταξίαρχο, είπε ότι «έχει φύγει από τη θέση του και υπηρετεί σε άλλη, δεν έχει προβεί σε αποκαλύψεις, ενώ αν προκύψουν ευθύνες θα επιληφθεί η στρατιωτική δικαιοσύνη».
Ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι στη Βουλή κατατέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξαν μεσάζοντες.
Σημείωσε ότι η κατάθεση του ποσού πώλησης θα γινόταν από το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και αναρωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρξει μίζα σε μια τέτοια διαδικασία.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

3 σχόλια:

 1. Πάντως επειδή ο Κούλης βιάζεται να δεί τα λεφτά του προτείνω να κατέβει στην Σαουδική Αραβία και να αρπάξει τον Σάλμαν από τον λαιμό, για αθέτηση υποσχέσεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σας έπιασε από τα γκάγκαλα και πονέσατε έεε? Πήγαινε όμως λίγο παρακάτω στο ΄'αρθρο του Π. Σαββίδη, που δίνει συμβουλές στα συριζαΙκά τρόλς. Σ' αφορά άμεσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
  Γιατί ο Ινφογνώμων ανέχεται συστηματικά και αναρτά σχόλια με χυδαιολογίες όπως αυτό της 28/11/2017 και ώρα 8.57 μμ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.