30/11/17

Λαβρόφ: Παρόμοιες οι πολιτικές Τραμπ - Ομπάμα

Συνέντευξη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών σε ιταλική εφημερίδα
Λαβρόφ: Παρόμοιες οι πολιτικές Τραμπ - Ομπάμα
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, ο νόμος που υιοθετήθηκε για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας αντιρωσικής υστερίας στις ΗΠΑ
Η δράση της ομάδας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει με αυτή του προκατόχου του στην προεδρία Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Libero.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστηρίζει ότι πολλές ενέργειες της ομάδας του Τραμπ χαρακτηρίζονται από νωθρότητα και στην πραγματικότητα διαφέρουν πολύ λίγο από τη γραμμή του Μπαράκ Ομπάμα.
«Στην πράξη δυστυχώς πολλές συγκεκριμένες ενέργειες της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν μια αντίσταση στην αλλαγή, στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν από την πορεία του Μπαράκ Ομπάμα».
Προσθέτει λέγοντας ότι «κατόπιν πρωτοβουλίας του αντιρωσικού λόμπι στην Ουάσινγκτον έγιναν νέα εχθρικά βήματα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των μονομερών περιορισμών, της εφαρμογής των παγκόσμιων αντιπυραυλικών σχεδίων, της αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας, των προσπαθειών να δυσφημιστεί η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας».


Αντιρωσική υστερία στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, ο νόμος που υιοθετήθηκε για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας αντιρωσικής υστερίας στις ΗΠΑ.

«Το κλείσιμο του ρωσικού Γενικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και η κατάσχεση πέντε διπλωματικών συγκροτημάτων που είναι κρατική μας ιδιοκτησία από τις αρχές των ΗΠΑ ήταν μια άνευ προηγουμένου επίθεση», σημείωσε.

Στις αρχές του Αυγούστου, η Ουάσινγκτον επέβαλε το πιο πρόσφατο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων, οι οποίες υποχρέωσαν τη Μόσχα να δώσει εντολή για τη μείωση σε 455 της διπλωματικής της παρουσίας των ΗΠΑ στη Ρωσία, δηλαδή στον ίδιο αριθμό του διπλωματικού προσωπικού που διατηρεί η Ρωσία στις ΗΠΑ.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.