30/11/17

Οι ΗΠΑ αποσύρουν μονάδες Πεζοναυτών από τη Συρία

Το 1ο Τάγμα, 10ο Σύνταγμα Πεζοναυτών έφτασε στη Συρία στις 15 Σεπτεμβρίου φέτος, αντικαθιστώντας μια προηγούμενη μονάδα. Οι Πεζοναύτες υποστήριξαν τις δυνάμεις των συμμαχικών δυνάμεων με ακριβείς βολές πυροβολικού στον αγώνα κατά του ISIS στη Ράκκα της Συρίας. Με την πόλη να έχει απελευθερωθεί και τον ISIS στο τρέξιμο, η μονάδα έχει διαταχθεί να επιστρέψει σπίτι. Οι αλλαγές τους έχουν ανακληθεί.
"Με μια πυροβολαρχία πυροβολικού 155 χιλιοστών στον αγώνα, η αποστολή τους ήταν να αποτρέψουν και να εμποδίσουν το ISIS από το να κερδίσει έδαφος ή να διαπεράσει τις αμυντικές θέσεις τους", δήλωσε ο Πεζοναύτης Πυροβολητής Αντισυνταγματάρχης Jon O'Gorman, επικεφαλής πυρός για τη Combined Joint Task Force – Επιχείρηση Έμφυτη Επίλυση. "Αυτοί οι πεζοναύτες έβαλαν αδυσώπητα και εξαιρετικά ακριβείς βολές εναντίον του εχθρού."
Περισσότεροι από 400 Πεζοναύτες και τα Μ777 πυροβόλα τους υποστήριζαν τις δυνάμεις του Συνασπισμού, απομονώνοντας τη Ράκα, ενώ οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, κατέλαβαν την αποκαλούμενη πρωτεύουσα της ISIS. 
Από τις 6 Ιουνίου μέχρι την τελική απελευθέρωση της Ράκα στις 20 Οκτωβρίου, οι SDF είχαν σταθερή υποστήριξη πυροβολικού του Συνασπισμού.
Περισσότεροι από 2.500 τρομοκράτες εκτιμάτο ότι βρίσκονταν στη Ράκα την εποχή που άρχισε η επίθεση. 
Ο λαός της πόλης υπέστη περισσότερα από τρία χρόνια βιαιότητας στο ISIS, συμπεριλαμβανομένης της καταναγκαστικής στρατολόγησης και των δημοσίων εκτελέσεων υπό την κυριαρχία των τρομοκρατών. Οι κάτοικοι της Ράκα έγιναν μαγνήτης για τους ξένους μαχητές που χρησιμοποίησαν την περιοχή ως βάση εκπαίδευσης και σχεδιασμού για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
"Η αναχώρηση αυτών των εξαιρετικών Πεζοναυτών αποτελεί ένδειξη πραγματικής προόδου στην περιοχή", δήλωσε ο διευθυντής επιχειρήσεων CJTF-OIR, Ταξίαρχος Τζόναθαν Μπράγκα. 
"Μετακινούμε τις μάχιμες δυνάμεις όπου έχει σημασία, αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε τους σύρους και τους ιρακινούς εταίρους να διατηρήσουν την ασφάλεια. Οι εναπομείνασες δυνάμεις μας θα συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί, και με τις δυνάμεις των εταίρων για να νικήσουν το υπόλοιπο ISIS., να αποτρέψουν την επανεμφάνιση του ISIS και να θέσουν τις προϋποθέσεις για τις διεθνείς κυβερνήσεις και τις ΜΚΟ να βοηθήσουν τους ντόπιους πολίτες να ανακάμψουν από τη φρίκη του βραχύβιου εξαναγκασμού του ISIS."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.