28/11/17

Από βραχυκύκλωμα στη μπαταρία χάθηκε το υποβρύχιο στην Αργεντινή

  • (Φωτ.: EPA / Argentina Navy)
Ακόμα αναζητούν στην Αργεντινή το χαμένο υποβρύχιο, ωστόσο 12 μέρες μετά δόθηκαν εξηγήσεις για το μυστήριο εξαφάνισης του ARA San Juan. Νερό εισέρρευσε στον «αναπνευστήρα» του υποβρυχίου, το σύστημα σνόρκελ που επιτρέπει σε ένα υποβρύχιο να λειτουργεί κανονικά ενώ βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού έχοντας τη δυνατότητα να παίρνει αέρα από την επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα στη μπαταρία του προτού χαθούν τα ίχνη του την 15η Νοεμβρίου.
Προτού εξαφανιστεί, το υποβρύχιο είχε λάβει διαταγές να επιστρέψει στη ναυτική βάση Μαρ ντελ Πλάτα αφού ανέφερε ότι νερό είχε εισρεύσει στο σκάφος μέσω του αναπνευστήρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί το βραχυκύκλωμα στη μπαταρία του, εξήγησε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού Ενρίκε Μπάλμπι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Έπρεπε να απομονώσουν τη μπαταρία και συνεχίσουν την πορεία τους κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με κατεύθυνση το Μαρ ντελ Πλάτα, χρησιμοποιώντας μια άλλη μπαταρία» συμπλήρωσε.
Οι αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για την ανεύρεση του υποβρυχίου, αλλά μεταξύ των συγγενών των 44 μελών του πληρώματος καταγράφονται αντίθετες στάσεις. Υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν την ελπίδα, αλλά και όσοι θεωρούν ότι είναι πλέον καιρός να αποδεχθούν ότι οι αγαπημένοι τους δεν θα επιστρέψουν ζωντανοί.
Κάποιοι άλλοι επικεντρώνονται στην έλλειψη απτών στοιχείων ότι σημειώθηκε υποθαλάσσια έκρηξη και στηρίζονται στο ενδεχόμενο το υποβρύχιο να είχε καταφέρει να ανέβει αρκετά κοντά στην επιφάνεια προκειμένου να ανατροφοδοτηθεί με οξυγόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.